Ухвала
від 16.01.2020 по справі 631/737/19
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 631/737/19

номер провадження 2/631/206/20

У Х В А Л А

п р о о г о л о ш е н н я п е р е р в и у п і д г о т о в ч о м у с у д о в о м у з а с і д а н н і т а в и т р е б у в а н н я д о к а з і в

16 січня 2020 року селище міського типу Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Мащенко С. В.

за участю:

секретаря судового засідання Ракової С . А.

розглянувши усно у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань № 1 приміщення суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , від імені та інтересах якого діє адвокат Мякота Тетяна Миколаївна до ОСОБА_2 РАДИ, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 Про визнання нікчемним заповіту, визнання недійсним дублікату заповіту, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за заповітом, скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку , -

в с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа з єдиним унікальним № 631/737/19, провадження 2/631/206/20 за позовом ОСОБА_1 , від імені та інтересах якого діє адвокат Мякота Т. М. до Нововодолазької селищної ради, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 Про визнання нікчемним заповіту, визнання недійсним дублікату заповіту, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за заповітом, скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку , яка зареєстрована під вхідним № 5149/19-вх., що розглядається за правилами загального позовного провадження.

01 жовтня 2019 року на підставі ухвали суду з метою виконання вимог частини 1 статті 189 Цивільного процесуального кодексу України розпочато підготовче провадження у справі, розгляд якої здійснюється у порядку загального позовного провадження.

Положеннями частини 1 статті 196 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

В підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився , про дату, час і місце засідання повідомлявся належним чином відповідно до приписів Цивільного процесуального кодексу України, про причини своєї неявки суд не повідомив, скористався правом, наданим йому частиною 1 статті 58 зазначеного кодексу, щодо участі у судовому процесі через представника - адвоката Мякоти Т. М.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Мякота Т. М., у підготовче судове засідання також не з`явилась, про дату, час і місце засідання повідомлялась належним чином відповідно до приписів Цивільного процесуального кодексу України, про причини своєї неявки суд не повідомила, однак надала заяви, зареєстровані за вхідним № 252/20-вх від 16.01.2020 року, з проханням підготовче судове засідання провести без її участі та без участі позивача, також просила прийняти до розгляду уточнену позовну заяву, витребувати від Нововодолазької державної нотаріальної контори інформацію про наявні відкрити спадкові справи після смерті ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та заповіти, складені ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та належним чином завірену копію відкритої спадкової справи (номер у спадковому реєстрі 3176379, номер у нотаріуса 565 від 11.12.2003 року). Витребувати від Нововодолазької державної нотаріальної контори інформацію про наявні відкрити спадкові справи після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 та заповіти, складені ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та належним чином завірену копію відкритої спадкової справи (номер у спадковому реєстрі 64171583, номер у нотаріуса 73 від 14.05.2019 року).

В підготовче судове засідання представник відповідача Нововодолазької селищної ради не з`явився, про дату, час і місце засідання повідомлявся належним чином відповідно до приписів Цивільного процесуального кодексу України, про причини своєї неявки суд не повідомив, заяви про відкладення розгляду справи або про її розгляд за його відсутності не надав .

В підготовче судове засідання відповідач ОСОБА_3 не з`явилась, про дату, час і місце засідання повідомлялась належним чином відповідно до приписів Цивільного процесуального кодексу України, про причини своєї неявки суд не повідомила, заяви про відкладення розгляду справи або про її розгляд за її відсутності не надала .

Відповідачі ОСОБА_4 та ОСОБА_5 в підготовче судове засідання також не з`явились , про дату, час і місце засідання повідомлявся належним чином відповідно до приписів Цивільного процесуального кодексу України, про причини своєї неявки суд не повідомив, скористався правом, наданим йому частиною 1 статті 58 зазначеного кодексу, щодо участі у судовому процесі через представника - адвоката Крецул Л. М.

Представник відповідачів ОСОБА_4 та ОСОБА_5 - адвокат Крецул Л. М., у підготовче судове засідання не з`явилась, про дату, час і місце засідання повідомлялась належним чином відповідно до приписів Цивільного процесуального кодексу України, про причини своєї неявки суд не повідомила, однак надала заяву, зареєстровану за вхідним № 254/20-вх від 16.01.2020 року, з проханням відкласти підготовче судове засідання на іншу дату для отримання уточненої позовної заяви та надання на неї відзиву .

Отже, всебічно, повно та об`єктивно з`ясувавши обставини справи та всі фактичні данні, які мають значення для вирішення питання про проведення підготовчого судового засідання або про його відкладення, перевіривши їх доказами,безпосередньо дослідженими у судовому засіданні, що відповідають вимогам закону про їх належність, допустимість, достовірність та достатність, а саме: дослідивши матеріали справи, що містять наявні в ній письмові докази, - суд вважає, що слід оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні з наступних підстав.

Так, пунктом 160 частини 1 Указу Президента України Про реорганізацію місцевих загальних судів № 451/2017 від 29.12.2017 року шляхом реорганізації (злиття) Валківського районного суду, Коломацького районного суду та Нововодолазького районного суду Харківської області утворено Валківський окружний суд - у Валківському, Коломацькому та Нововодолазькому районах Харківської області із місцезнаходженням у містах Валках, селищі міського типу Новій Водолазі та селі Різуненковому Коломацького району Харківської області.

За змістом пункту 3 розділу XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про судоустрій і статус суддів № 1402-VІІІ від 02.06.2016 року районні суди продовжують здійснювати свої повноваження до утворення та початку діяльності місцевого окружного суду, юрисдикція якого розповсюджується на відповідну територію.

Оскільки на цей час Валківський окружний суд свою діяльність не розпочав, справа перебуває на розгляді належного суду.

За правилом частини 2 статті 258 Цивільного процесуального кодексу України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Відповідно до пункту 4 частини 5 статті 198 цивільного процесуального кодифікованого закону України, суд може оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні у раз потреби, зокрема у випадках витребування нових (додаткових) доказів.

При цьому частина 3 статті 240 Цивільного процесуального кодексу України зобов`язує суд повідомити про перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні під розписку, а тих, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі - в порядку, визначеному цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 84 Цивільного процесуального кодексу України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

За таких обставин, беручи до уваги той факт, що жоден з учасників справи до зали судових засідань не з`явився, й є заява представника позивача про витребування доказів, тому слід оголосити перерву у підготовчому судовому в межах строку, встановленого Цивільним процесуальним кодексом України, повідомивши учасників справи про дату, час і місце нового підготовчогосудового засідання судовою повісткою про виклик.

На підставі викладеного, керуючись пунктом 160 частини 1 Указу Президента України Про реорганізацію місцевих загальних судів № 451/2017 від 29.12.2017 року, пунктом 3 розділу XII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про судоустрій і статус суддів № 1402-VІІІ від 02.06.2016 року, статтями 3, 18, 23, 34, 76 - 80, 84, 89, 128 - 131, 189, 196, частиною 1 статті 197, статтею 198, статтями 211, 213 - 214, 223, 240, пунктом 1 частини 1 та частиною 2 статті 258, статтями 259 - 260, частиною 2 статті 261,частинами 5 та 11 статті 272, частиною 2 статті 352, частиною 2 статті 353 Цивільного процесуального кодексу України № 1618-ІV від 18.03.2004 року (в редакції Закону України № 2147-VІІІ від 03.10.2017 року із змінами та доповненнями),

у х в а л и в:

Прийняти уточнену позовну заяву у цивільній справі з єдиним унікальним № 631/737/19 (провадження № 2/631/206/20) за позовом ОСОБА_1 , від імені та інтересах якого діє адвокат Мякота Тетяна Миколаївна до ОСОБА_2 РАДИ, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 Про визнання нікчемним заповіту, визнання недійсним дублікату заповіту, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за заповітом, скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку , що розглядається за правилами загального позовного провадження, в межах строку, встановленого Цивільним процесуальним кодексом України.

Оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні у цивільній справі з єдиним унікальним унікальним № 631/737/19 (провадження № 2/631/206/20) за позовом ОСОБА_1 , від імені та інтересах якого діє адвокат Мякота Тетяна Миколаївна до ОСОБА_2 РАДИ, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 Про визнання нікчемним заповіту, визнання недійсним дублікату заповіту, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за заповітом, скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку , що розглядається за правилами загального позовного провадження, в межах строку, встановленого Цивільним процесуальним кодексом України.

Нове підготовче судове засідання у справі призначити на 25 лютого 2020 року о 12 годині 00 хвилин та провести усно у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 1 приміщення Нововодолазького районного суду Харківської області, розташованого за адресом: вулиця 40 років Перемоги, будинок № 1, селище міського типу Нова Водолага Харківської області, 63202.

Витребувати від Нововодолазької державної нотаріальної контори інформацію про наявні відкрити спадкові справи після смерті ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та заповіти, складені ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та належним чином завірену копію відкритої спадкової справи (номер у спадковому реєстрі 3176379, номер у нотаріуса 565 від 11.12.2003 року). Витребувати від Нововодолазької державної нотаріальної контори інформацію про наявні відкрити спадкові справи після смерті ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 та заповіти, складені ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та належним чином завірену копію відкритої спадкової справи (номер у спадковому реєстрі 64171583, номер у нотаріуса 73 від 14.05.2019 року).

Про оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні, а також про дату, час і місце нового судового засідання в межах підготовчого провадження повідомити всіх учасників справи, які не були присутніми у цьому судовому засідання, за правилами та в порядку, визначеному Цивільним процесуальним кодексом України, шляхом надсилання судової повістки про виклик.

Роз`яснити учасникам справи, що їх неявка у підготовче судове засідання за умови належного повідомлення про його дату, час і місце, не перешкоджає проведенню засідання на підставі наявних у ній даних чи доказів, крім випадків, визначених статтею 223 Цивільного процесуального кодексу України.

Також роз`яснити учасникам судового процесу, що згідно із приписами частини 3 статті 131 Цивільного процесуального кодексу України, вони зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання, інакше вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Крім того, роз`яснити учасникам судового процесу, що згідно із приписами частини 1 та 2 статті 131 Цивільного процесуального кодексу України, вони зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження), місцезнаходження, а також про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти або іншої аналогічної інформації під час провадження справи. У разі відсутності такої заяви судова повістка надсилається їм на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться. Вказане положення закону застосовуються також у разі відсутності заяви про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти, які учасник судового процесу повідомив суду.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо її розгляду, вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://nv.hr.court.gov.ua .

Копію ухвали надіслати учасникам судового процесу рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом двох днів з дня її складення, а Нововодолазькій державній нотаріальній конторі, - для виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, витребуваний судом, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала, що набрала законної сили, обов`язкова для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами. Невиконання ухвали є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Ухвалу постановлено, складено шляхом комп`ютерного набору та підписано суддею в нарадчій кімнаті в одному примірнику.

Суддя: С. В. Мащенко

Дата ухвалення рішення16.01.2020
Оприлюднено19.01.2020
Номер документу86982150
СудочинствоЦивільне
Сутьправо на спадщину за заповітом, скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —631/737/19

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 03.11.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 16.01.2020

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні