Ухвала
від 21.01.2020 по справі 910/17512/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

21.01.2020Справа № 910/17512/19

Суддя Привалов А.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 )

до 1) ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 );

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Творча майстерня "ВІСАК" (вул. Маршала Тимошенка 21, корпус 12, літера А, м Київ, 04212)

про скасування рішення позачергових загальних зборів учасників, визнання протиправними та скасування реєстраційних дій

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до 1) ОСОБА_2 ; 2) товариства з обмеженою відповідальністю Творча майстерня Вісак про:

- скасування рішення позачергових загальних зборів учасників ТОВ ТМ Вісак , оформлених протоколом 01/2018 від 01 серпня 2018 року;

- визнання протиправною і скасування реєстраційної дії щодо ТОВ ТМ Вісак (ідентифікаційний код юридичної особи: 21505566) від 19 березня 2019 року, вчинену державним реєстратором Сорокою Валерієм Миколайовичем; Комунальне підприємство Реєстраційне бюро , а саме: Внесення судового рішення, яке потребує змін атрибутів Суб`єкта за номером 10696670194023519;

- визнання протиправною і скасування реєстраційної дії щодо ТОВ ТМ Вісак (ідентифікаційний код юридичної особи: 21505566) від 19 березня 2019 року, вчинену державним реєстратором Сорокою Валерієм Миколайовичем; Комунальне підприємство Реєстраційне бюро , а саме: Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах; зміна керівника юридичної особи, зміна складу підписантів за номером 10691070196023519.

Позовні вимоги обгрунтовані тим, що оскаржувані рішення загальних зборів учасників ТОВ ТМ Вісак , оформлені протоколом 01/2018 від 01 серпня 2018 року, були прийняті за відсутності кворуму та позивач, який є учасником товариства,загальних зборів не був належним чином повідомлений про проведення цих загальних зборів, що є безумовними підставами для скасування рішення загальних зборів учасників ТОВ ТМ Вісак , оформлені протоколом 01/2018 від 01 серпня 2018 року. Також підлягають скасуванню реєстраційні дії, які були проведені державним реєстратором на підставі спірних рішень загальних зборів учасників товариства.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.12.2019 позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху.

16.01.2020 на адресу Господарського суду міста Києва від ОСОБА_1 надійшла заява про усунення недолків позовної заяви.

Таким, чином, розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнає їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Частиною 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що загальними справами є справи, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України, у порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи, зокрема, у спорах, які виникають з корпоративних відносин, та спорах з правочинів щодо корпоративних прав (акцій), а також інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 3-8 цієї частини.

Враховуючи, що спір, який переданий на вирішення Господарського суду міста Києва, випливає з корпоративних відносин, суд дійшов висновку про те, що справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Крім того, позивачем подано клопотання про залучення до участі у розгляді справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: на стороні позивача - ОСОБА_3 , який володіє 30% статутного капіталу ТОВ Творча майстерня Вісак та який також не брав участі в спірних загальних зборах учасників товариства і на стороні відповідача-1 - ОСОБА_4 , як особу, яку в результаті незаконних реєстраційних дій було призначено керівником ТОВ "ТМ "Вісак".

Відповідно до ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

З огляду на предмет і підстави заявленого позову, суд вважає за необхідне залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_3 та залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача-1 - ОСОБА_4 .

Керуючись ст. 12, 50, 176, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 20.02.20 о 14:10 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 17 .

4. Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_3 .

5. Залучити до участі у розгляді справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача-1 - ОСОБА_4 .

6. Зобов`язати відповідачів у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі , подати до суду відзив на позов у порядку, передбаченому статтею 178 Господарського процесуального кодексу України, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог прокурора та позивача з посиланням на діюче законодавство; письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; докази направлення відзиву позивачу .

7. Звернути увагу відповідачів, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст.178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому, якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об`єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).

8. Запропонувати позивачу у строк не пізніше п`яти днів з моменту отримання відзиву від відповідачів подати до суду відповідь на відзив; докази направлення відповіді на відзив всім учасникам справи.

9. Третім особам у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду подати письмові пояснення щодо позову з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову та відповідні докази ; докази направлення пояснень з доданими до них документами на адреси всіх учасників справи; у строк не пізніше п`яти днів з моменту отримання відзиву надати суду письмові пояснення щодо відзиву з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову та відповідні докази; докази направлення пояснень з доданими до них документами на адреси всіх учасників справи.

10. Всі заяви, клопотання, заперечення подати до суду в строк до 17.02.2020 з дотриманням вимог до форми та змісту заяв з процесуальних питань, встановлених статтею 170 Господарського процесуального кодексу України.

11. Зобов`язати учасників справи направити в судове засідання своїх представників, повноваження яких оформити відповідно до вимог, викладених у статті 60 Господарського процесуального кодексу України, та надати суду документи, що підтверджують повноваження представників.

12. Попередити учасників справи про відповідальність у вигляді стягнення штрафу від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, у випадках передбачених ч. 1 ст. 135 ГПК України, а саме: 1) невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу; 2) зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству; 3) неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин;

13 Повідомити учасників справи, що інформація по справі, яка розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/ .

14 Ухвала набирає законної сили з дати її підписання та оскарженню не підлягає .

Суддя А.І. Привалов

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено21.01.2020
Номер документу87022062
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/17512/19

Ухвала від 28.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 03.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 19.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 20.02.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 21.01.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 17.12.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні