Ухвала
від 20.01.2020 по справі 233/148/20
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/148/20

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

20.01.20 року м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Бєлостоцька О.В., розглянувши матеріал цивільної справи за позовом

ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 )

до

Червоногвардійської районної адміністрації Макіївської міської ради (юридична адреса: Донецька область, м. Макіївка, вул. Малиновського, буд. 10)

про визнання права на спадщину, -

ВСТАНОВИВ:

13 січня 2020 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Червоногвардійської районної адміністрації Макіївської міської ради , в якій позивач просить визнати за нею право на спадщину, а саме: право на вклад, розміщений а Акціонерному товаристві Комерційний банк Приватбанк на депозитному рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також на нараховані за ним відсотки.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Відповідно до ст. 1 Закону України Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції та розпорядження голови ВССУ від 02.09.2014 року № 27/0/38-14 справа підсудна Костянтинівському міськрайонному суду.

З урахуванням викладеного вважаю, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити дату, час і місце підготовчого судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Крім того, у відповідності до вимог ч. 1 ст. 84 ЦПК України вважаю за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів та з метоювсебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та ухвалення справедливого рішення по ній витребувати у Акціонерного товариства Комерційний банк Приватбанк довідку по рахунках (вкладах), відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також про нараховані на них відсотки та зі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) відомості щодо: дати припинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса Макіївського міського нотаріального округу Кондакової Нелі Володимирівни; вжитих Управлінням заходів відповідно до вимог ч. 6 ст. 30-1 Закону України Про нотаріат щодо прийняття від приватного нотаріуса Кондакової Н.В., діяльність якої припинена, документів, що зберігаються в архіві приватного нотаріуса, на зберігання до державного нотаріального архіву; видання Управлінням наказів щодо передання незавершених спадкових справи приватного нотаріуса Макіївського міського нотаріального округу Кондакової Н.В., зокрема спадкової справи № 18/2014 (у Спадковому реєстрі - № 55884135), для ведення державній нотаріальній конторі або приватному нотаріусу іншого нотаріального округу відповідно до пп. 2.7 п. 2 гл. 10 розд. ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2012 року № 296/5; теперішнього місця зберігання спадкової справи № 18/2014 (у Спадковому реєстрі - № 55884135), відкритої після смерті ОСОБА_2 .

Керуючись ст.ст. 84, 187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Червоногвардійської районної адміністрації Макіївської міської ради про визнання права на спадщину .

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 14 лютого 2020 року о 10 годині 00 хвилин в приміщенні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, про що повідомити сторони.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження, в тому числі відповідачеві - разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Запропонувати відповідачеві протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду відзив на позов, одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачеві та надавши суду докази такого надіслання.

Роз`яснити відповідачеві, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч. 8 ст. 178, ч. 2 ст. 191 ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_3 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Акціонерного товариства Комерційний банк Приватбанк довідку по рахунках (вкладах), відкритих на ім`я ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати зі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) відомості щодо:

-дати припинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса Макіївського міського нотаріального округу Кондакової Нелі Володимирівни;

-вжитих Управлінням заходів відповідно до вимог ч. 6 ст. 30-1 Закону України Про нотаріат щодо прийняття від приватного нотаріуса Кондакової Н.В., діяльність якої припинена, документів, що зберігаються в архіві приватного нотаріуса, на зберігання до державного нотаріального архіву;

-видання Управлінням наказів щодо передання незавершених спадкових справи приватного нотаріуса Макіївського міського нотаріального округу Кондакової Н.В., зокрема спадкової справи № 18/2014 (у Спадковому реєстрі - № 55884135), для ведення державній нотаріальній конторі або приватному нотаріусу іншого нотаріального округу відповідно до пп. 2.7 п. 2 гл. 10 розд. ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2012 року № 296/5;

-теперішнього місця зберігання спадкової справи № 18/2014 (у Спадковому реєстрі - № 55884135), відкритої після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 в м. Макіївка Донецької області.

Витребувані докази надати Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області у строк десять днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://ksm.dn.court.gov.ua/sud0527/gromadyanam/csz/.

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена окремо від рішення суду лише з підстав недотримання правил підсудностіу встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКостянтинівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.01.2020
Оприлюднено22.01.2020
Номер документу87033878
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —233/148/20

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 14.04.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Рішення від 05.10.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Рішення від 05.10.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 26.03.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 20.02.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні