Ухвала
від 09.01.2020 по справі 2-375/10
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Олевський районний суд Житомирської області

Справа № 2-375/10

6/287/21/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2020 року м. Олевськ

Олевський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Волощука О.В.

секретаря судового засідання Федорчук О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Олевську цивільну справу за поданням державного виконавця Олевського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Нікітіної І.В. про примусовий привід боржника, -

В С Т А Н О В И В :

Державний виконавець Олевського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Житомирській області звернувся до суду з поданням про примусовий привід боржника ОСОБА_1 .

Своє подання мотивує тим, що у Олевському районному відділі державної виконавчої служби ГТУЮ в Житомирській області на виконанні перебуває виконавче провадження № 19819152 про стягнення з ОСОБА_1 аліменти на користь ОСОБА_2 на утримання неповнолітньої дитини - сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі ј частини всіх видів заробітку відповідача до 29.05.2027 року, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

В ході примусового виконання рішення суду боржник неодноразово викликався до державного виконавця, однак, жодного разу не прибув на виклик, а тому державний виконавець, просить суд, вирішити питання про примусовий привід боржника.

В судове засідання державний виконавець Нікітіна І.В. не з`явилася, але надала до суду заяву про розгляд подання без її участі. Відповідно до норм ЦПК України , суд вважає за можливе провести розгляд справи за відсутності державного виконавця, оскільки її неявка не є перешкодою для вирішення питання про привід боржника.

Дослідивши подання та матеріали, додані до нього, суд прийшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що на виконанні у Олевського районного відділу ДВС перебуває виконавче провадження ВП №19819152 з примусового виконання виконавчого листа №2-375 виданого 11.06.2010 року.

Боржник ОСОБА_1 без поважних причин не з`являється за викликами державного виконавця та вимоги виконавчого документа не виконує. Був повідомлений про необхідність явки до відділу ДВС з приводу примусового виконання за виконавчим документом.

За змістом ст. 438 ЦПК України , привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Згідно з п. 14 ч. 3 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Відповідно до п.27 ч.1 ст. 23 Закону України Про Національну поліцію , поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), здійснює привід у виконавчому провадженні.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставлені особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Враховуючи, що судове рішення боржником не виконується, він не з`явився за викликом державного виконавця, про причини неявки не повідомив, суд вважає за необхідне задовольнити подання державного виконавця та застосувати примусовий привід боржника ОСОБА_1 .

Керуючись ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , ст. 23 Закону України Про Національну поліцію , ст.ст. 247 , 438 ЦПК України , суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Подання державного виконавця Олевського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Нікітіної І.В. про примусовий привід боржника - задовольнити.

Здійснити примусовий привід боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 до Олевського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області за адресою: м.Олевськ, вул.Володимирська, 5, Житомирської області.

Здійснення примусового приводу доручити Олевському ВП Костенського ВП ГУНП у Житомирській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В. В. Волощук

СудОлевський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення09.01.2020
Оприлюднено23.01.2020
Номер документу87060206
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-375/10

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Тюмін Ю. О.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Рішення від 28.05.2010

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Іваницький О. Р.

Рішення від 28.05.2010

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Іваницький О. Р.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 04.03.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Пушкарський Д. В.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Волощук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні