Ухвала
від 21.01.2020 по справі 377/764/19
СЛАВУТИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №377/764/19

Провадження №2/377/17/20

21 січня 2020 року Славутицький міський суд Київської області у складі: головуючої - судді Малишенко Т.О., за участю секретаря судового засідання - Ахутіної А.А., позивача - ОСОБА_1 , його представника - адвоката Прокопенка А.П., представника відповідача ДСП Чорнобильська АЕС : Гарнаги П.А., Хропатої Н.В., Кучаєвої Т.В., розглядаючи у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Славутичі в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , Державного спеціалізованого підприємства Чорнобильська АЕС про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, -

У С Т А Н О В И В:

03 жовтня 2019 року поштою до суду надійшла позовна заява, в якій позивач просить:

- визнати незаконним та скасувати наказ ДП УЗФО ЧАЕС № 418-ос від 03.09.2019 року про припинення трудового договору;

- поновити ОСОБА_1 на посаді контролера технічного стану колісних транспортних засобів транспортного цеху/група з безпеки руху та охорони праці Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС ;

- стягнути на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з дня його звільнення з роботи, - 05 вересня 2019 року і по день поновлення на посаді.

Ухвалою судді від 07 жовтня 2019 року було відкрито провадження у справі за правилами спрощеного провадження та призначено судове засідання.

Як встановлено в судовому засіданні, відповідач Державне підприємство Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС припинило свою діяльність як юридична особа, про що 13 січня 2020 року було внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а правонаступником всіх прав та обов`язків Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС зазначено Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС , що підтверджується Витягом з вказаного Реєстру та Витягом із Статуту ДСП Чорнобильська АЕС в новій редакції, затвердженого наказом ДАЗВ від 18.12.2019 року № 259-19.

Відповідно до ч.ч. 1, 5 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Згідно з ч.1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

За змістом ч.2 ст. 55 ЦПК України усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Заслухавши думку сторін з приводу даного питання, з урахуванням наведеного, враховуючи, що відповідач Державне підприємство Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС припинило свою діяльність як юридична особа, а також враховуючи, що співвідповідачем у справі є Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС , яке є правонаступником всіх прав та обов`язків Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС , то Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС необхідно вважати правонаступником відповідача Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС та єдиним відповідачем у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 55 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Вважати Державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС , яке є учасником справи, правонаступником відповідача Державного підприємства Управління забезпечення функціонування об`єктів Чорнобильської АЕС та єдиним відповідачем у цій справі .

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Т. О. Малишенко

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено23.01.2020
Номер документу87062275
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —377/764/19

Постанова від 08.10.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Ухвала від 14.04.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Коцюрба Олександр Петрович

Рішення від 04.03.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Рішення від 04.03.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні