Ухвала
від 21.01.2020 по справі 540/68/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

21 січня 2020 р. м. ХерсонСправа № 540/68/19

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дубровної В.А., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Комунального підприємства " Очисні споруди " Скадовської міської ради Херсонської області про розстрочення виконання судового рішення в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі до Комунального підприємства "Очисні споруди" Скадовської міської ради Херсонської області про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках та стягнення коштів за рахунок готівки в рахунок погашення податкового боргу,

встановив :

23 грудня 2019 року Комунальне підприємство "Очисні споруди" Скадовської міської ради Херсонської області звернулося до суду з заявою про розстрочення виконання рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 13.05.2019 року у справі № 540/68/19 за позовом Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі до Комунального підприємства "Очисні споруди" Скадовської міської ради Херсонської області про стягнення коштів з рахунків підприємства в розмірі 626 381,53 грн.

Ухвалою суду від 15.01.2020 р. заяву Комунального підприємства "Очисні споруди" Скадовської міської ради Херсонської області про розстрочення виконання судового рішення призначено до розгляду в судовому засіданні на 21 січня 2020 року о 15:00 год.

У судове засідання 15.01.2020 р. учасники справи не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе провести судове засідання без фіксування звукозаписувальними технічними засобами у письмовому провадженні.

Як вбачається з матеріалів справи, 21.01.2020 року представником Комунального підприємства "Очисні споруди" подано до суду заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з терміновим відрядженням до іншого суду.

Надаючи правову оцінку вказаному клопотанню представника заявника, суд зазначає наступне.

Пунктом 2 частини 2 ст. 205 КАС України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Статтею 378 КАС України визначено, що заява про розстрочення виконання судового рішення розглядається у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника.

З огляду на викладене суд вважає за можливе відкласти розгляд заяви КП "Очисні споруди" про розстрочення виконання судового рішення у межах визначеного статтею 378 КАС України строку.

Процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал. ( ч. 2 ст. 241 КАС України).

Керуючись ст.ст. 205, 241, 248, 378 КАС України,

ухвалив :

Відкласти розгляд заяви Комунального підприємства "Очисні споруди" Скадовської міської ради Херсонської області про розстрочення виконання судового рішення.

Призначити судове засідання на 24 січня 2020 р. о 15:00 годині в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м. Херсон, вул. Філатова, 29.

Викликати для участі в судовому засіданні учасників справи (їх представників).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі, у тому числі на електронні адреси.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею.

Суддя В.А. Дубровна

Дата ухвалення рішення21.01.2020
Оприлюднено24.01.2020
Номер документу87073799
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів з рахунків платника податків у банках та стягнення коштів за рахунок готівки в рахунок погашення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —540/68/19

Ухвала від 24.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 15.01.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 26.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Постанова від 15.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Ухвала від 10.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Ухвала від 22.08.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Ухвала від 30.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Димерлій О.О.

Рішення від 13.05.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні