Ухвала
від 23.01.2020 по справі 1-134/11
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 1-134/11

Номер провадження 1-в/404/7/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2020 року Кіровський районний суд м. Кіровограда в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому заяву лікаря-психіатра КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» про зміну застосованих примусових заходів медичного характеру стосовно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Фізулі Республіки Азербайджан, проживаючого по АДРЕСА_1 ,

за участю учасників судового провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

представника КНП, заявника ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

особи, стосовно якої вирішується питання про зміну застосованих примусових заходів медичного характеру ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

Лікар-психіатр КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» звернулася до суду з заявою відповідно до ст.514 КПК України про зміну примусових заходів медичного характеру застосованих відносно ОСОБА_3 у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Під час судового розгляду лікар-психіатр, захисник, прокурор, ОСОБА_3 підтримали внесену заяву.

Судом встановлено, що згідно з постановою Кіровського районного суду м.Кіровограда від 20.01.2011 року стосовно ОСОБА_3 у зв`язку із скоєнням в стані неосудності суспільно-небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, та наявністю відповідних підстав застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом (а.п.12), 17.04.2018 року ухвалою Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_3 змінено застосовані примусові заходи медичного характеру на госпіталізацію до закладу з надання психіатричної допомоги із посиленим наглядом (а.п.11), 03.07.2019 року ухвалою Київського районного суду м.Полтави змінено відносно ОСОБА_3 примусові заходи медичного характеру на госпіталізацію до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом (а.п.6), у зв`язку з чим він перебував на стаціонарному лікуванні в КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» з 19.07.2019 року (а.п.1-5).

Згідно з висновком комісії лікарів-психіатрів КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» від 08.01.2020 року ОСОБА_3 на час огляду за своїм психічним станом потребує зміни застосованих примусових заходів медичного характеру на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, оскільки незважаючи на те, що він хворіє на параноїдну шизофренію, безперервний тип перебігу, параноїдний синдром, помірно виражений змішаний тип дефекту, повна соціальна та трудова дезадаптація, його стан здоров`я змінився та покращився (а.п.2-5).

Висновки комісії лікарів-психіатрів повністю підтримав і підтвердив у судовому засідання представник лікувального закладу, лікар-психіатр ОСОБА_5 , зазначивши, що за своїм станом здоров`я ОСОБА_3 не являє значної суспільної небезпеки та не потребує подальшої госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги, але наявні підстави до надання йому амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Положеннями ч.2 ст.514 КПК України, ч.2, 3 ст.19 Закону України «Про психіатричну допомогу» передбачено, що питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала.

Таким чином, беручи до уваги доводи лікаря-психіатра, висновок комісії лікарів-психіатрів, думку захисника, а також відсутність заперечень у прокурора, суд вважає, що наявні достатні підстави і докази для задоволення внесеної заяви та зміни застосованих стосовно ОСОБА_3 примусових заходів медичного характеру на надання йому амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Керуючись ст.ст. 94, 95 КК України, ст.ст. 512, 514, 532 КПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву лікаря-психіатра КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» - задовольнити.

Змінити застосовані примусові заходи медичного характеру відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом на примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Кіровський районний суд м. Кіровограда протягом 7 днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, а у разі подання апеляційної скарги, якщо її не скасовано, після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя Кіровського районного

суду м. Кіровограда ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення23.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87092877
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення примусового лікування

Судовий реєстр по справі —1-134/11

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 25.05.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Загреба І. В.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Загреба І. В.

Ухвала від 12.11.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Ухвала від 05.08.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Постанова від 10.08.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Постанова від 16.08.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Постанова від 22.06.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Доценко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні