Ухвала
від 12.11.2020 по справі 1-134/11
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 1-134/11

Номер провадження 1-в/404/162/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 листопада 2020 року Кіровський районний суд м. Кіровограда в складі:

головуючого: судді ОСОБА_1 ,

при секретарі: ОСОБА_2 ,

за участю прокурора: ОСОБА_3 ,

захисника: ОСОБА_4 ,

лікаря-психіатра КНП «Обласна

клінічна психіатрична лікарня

Кіровоградської обласної ради»: ОСОБА_5 ,

особи відносно якої застосовані

примусові заходи медичного

характеру: ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кропивницькому заяву лікаря-психіатра КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» ОСОБА_5 про продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Фізулі Республіки Азербайджан, проживаючого по АДРЕСА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

Лікар-психіатр КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» ОСОБА_5 звернувся до суду з заявою відповідно до ст. 514 КПК України про продовження примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 мотивуючи тим, що незважаючи на проведене лікування значного покращення в психічному стані ОСОБА_6 не відбулося, а тому він потребує продовження надання йому амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

В судовому засіданні представник КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» заяву підтримав та просив її задовольнити.

Прокурор, ОСОБА_6 та його захисник в судовому засіданні не заперечували щодо продовження ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Заслухавши пояснення учасників судового провадження та дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню, за таких підстав.

Судом встановлено, що до ОСОБА_6 ухвалою Кіровського районного суду м. Кіровограда від 20.01.2011 року було застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом, як до особи, яка скоїла суспільно-небезпечне діяння у стані неосудності. Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 17.04.2018 року примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом були замінені на примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом. Ухвалою Київського районного суду м. Полтави від 03.07.2019 року примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом були замінені на примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом. Ухвалою Кіровського районного суду м. Кіровограда від 23.01.2020 року примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом були замінені на примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Згідно ч. 4 ст. 12 Закону України «Про психіатричну допомогу» особа, якій надається амбулаторна психіатрична допомога в примусовому порядку, повинна оглядатися лікарем-психіатром не рідше одного разу на місяць, а комісією лікарів-психіатрів - не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про продовження чи припинення надання їй такої допомоги.

Положеннями ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу» передбачено, що питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення, продовження або про зміну застосування таких заходів.

Відповідно до висновку лікарів-психіатрів від 27.07.2020 року ОСОБА_6 страждає на хронічне психічне захворювання у формі параноїдної шизофренії. За своїм психічним станом потребує продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку у зв`язку з тим, що незважаючи на проведене лікування значного покращення в психічному стані ОСОБА_6 не відбулося і він може становити небезпеку для себе та оточуючих.

Приймаючи до уваги доводи представника КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради», висновок комісії лікарів-психіатрів, а також відсутність заперечень у прокурора, суд вважає, що примусові заходи медичного характеру відносно ОСОБА_6 можуть бути продовжені, зважаючи на вищевикладене.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 512, 514 КПК України, ст. 95 КК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву лікаря-психіатра КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради» ОСОБА_5 - задовольнити.

Продовжити примусові заходи медичного характеру стосовно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку на строк до шести місяців.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення через Кіровський районний суд м. Кіровограда.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення12.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92809467
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —1-134/11

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 25.05.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Загреба І. В.

Ухвала від 07.05.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Загреба І. В.

Ухвала від 12.11.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Ухвала від 05.08.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Поступайло В. В.

Постанова від 10.08.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Постанова від 16.08.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

Постанова від 22.06.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Доценко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні