Ухвала
від 06.04.2010 по справі 6-54-10
МАР`ЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 Справа №  6-54- 2010                                                                                                                              

 

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

   

06 квітня 2010 року

   

Суддя Мар’їнського районного суду Донецької області Ліпчанський С.М., при секретарі: Бахтіяровій Н.В., розглянувши заяву Відділу державної виконавчої служби Мар’їнського РУЮ  про заборону виїзду за кордон , -

   

В с т а н о в и в :

Заявник звернувся до суду з заявою про заборону виїзду за кордон у відповідності до ст. 6 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», просить суд встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, за кордон та вилучення закордонного паспорту.

   

    Заявник зазначає, що на виконанні відділу ДВС Мар’їнського РУЮ знаходиться виконавчий лист № 2н-319\05 від 19.12.2005 року, виданий Мар’їнським районним судом про стягнення з ОСОБА_1 1016,39 грн. боргу на користь Мар’їнського РЦЗ. Боржник ухиляється від сплати боргу, на виклики державного виконавця не реагує, від виконання рішення суду ухиляється. Незважаючи на неодноразові попередження, боржником жодних дій спрямованих на виконання рішень суду не вчинені. Згідно заяви стягувача відомо, що боржник можливо пересікає митний кордон України.

    Відповідно до ст. 6 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», підставою для тимчасових обмежень у праві виїзду громадян України за кордон є ухилення громадянина від виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рішенням, - до виконання зобов’язань. Тимчасове затримання або вилучення паспорту у таких випадках здійснюється судом, органами прокуратури, внутрішніх справ, служби безпеки, Державної прикордонної служби України, військовими комісаріатами та консульською службою України.

    Вивчивши матеріали справи, вважаю, що зазначена заява не підлягає задоволенню з наступних підстав:

    згідно зі ст. 15 ЦПК України суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства. Пунктом 4 ч.1 ст. 17 КАС України встановлено, що спори за зверненням суб’кта владних повноважень у випадках, встановлених законом, поширюєтсья компетенція адміністративних судів. Судом встановлено, що заявник як орган державної влади звернувся до суду з метою реалізації повноважень, наданих йому ст. 5 ЗУ «Про виконавче провадження», якою до функцій органів державної виконавчої служби віднесено здійснення контролю за додержанням своєчасного і повного виконання рішення суду. Таким чином, у справі виник спір за зверненням суб’єкта владних повноважень із приводу реалізації наданих йому законом функцій та випадку, який установлено законом, розгляд якого провадиться за правилами адміністративного судочинства, тому зазначена справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

      На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 15, 205 ЦПК України, -

У х в а л и в :

В задоволенні заяви Відділу державної виконавчої служби Мар’їнського РУЮ про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, за кордон та вилучення закордонного паспорту - відмовити.

Заяву про апеляційне оскарження цієї ухвали може бути подано до місцевого суду протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали.

    Апеляційна скарга на цю ухвалу суду може бути подана в судову палату по цивільних справах апеляційного суду Донецької області через місцевий суд протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя:                                                                                                    С.М. Ліпчанський

СудМар`їнський районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення06.04.2010
Оприлюднено09.04.2010
Номер документу8714834
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-54-10

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Дебальцевський міський суд Донецької області

Сухоручко Юлія Олександрівна

Ухвала від 12.10.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик Віталій Васильович

Ухвала від 05.08.2010

Цивільне

Будьоннівський районний суд м.Донецька

Сенчишин Федір Миронович

Ухвала від 06.04.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ліпчанський Сергій Миколайович

Ухвала від 12.03.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Анісімова Наталя Дмитрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні