Ухвала
від 27.01.2020 по справі 140/3199/19
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про розгляд справи за правилами загального позовного провадження

27 січня 2020 року ЛуцькСправа № 140/3199/19 Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Валюха В.М., розглянувши у письмовому провадженні з власної ініціативи питання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Західбрук до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправними та скасування постанов та приписів,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Західбрук (далі - ТзОВ Західбрук , позивач) звернулося з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України (далі - ДАБІ України) про визнання протиправним та скасування: постанови головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області (далі - УДАБІ у Волинській області) Ніколайчука Сергія Васильовича про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності від 15.10.2019 № 7; припису головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу УДАБІ у Волинській області Ніколайчука Сергія Васильовича, головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу УДАБІ у Волинській області Соколової Лариси Петрівни про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил від 04.10.2019.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 18.11.2019 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній справі, судовий розгляд справи ухвалено проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін суддею одноособово (а. с. 1).

22.11.2019 ТзОВ Західбрук подало до суду заяву про збільшення позовних вимог, у якій також просить скасувати: постанову головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу УДАБІ у Волинській області Ніколайчука Сергія Васильовича про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності від 22.11.2019 № 12; припис головного інспектора будівельного нагляду інспекційного відділу УДАБІ у Волинській області Ніколайчука Сергія Васильовича про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил від 15.11.2019 (а. с. 45-47), яку прийнято до розгляду ухвалою суду від 26.11.2019 (а. с. 52).

Суд, дослідивши письмові докази та письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи (позовна заява та відзив), з власної ініціативи дійшов висновку про необхідність розгляду справи за правилами загального позовного провадження, виходячи з такого.

За правилами частини третьої статті 12 КАС України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до частини третьої статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною шостою статті 260 КАС України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

При вирішенні питання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження суд враховує, що позивач відповіді на відзив до суду не подав. При цьому, до відзиву були подані додаткові документи (зокрема, постанова по справі про адміністративне правопорушення від 15.10.2019 №77 та рішення про скасування реєстрації повідомлення про початок виконання підготовчих робіт від 06.12.2019 № 77), щодо яких суд має з`ясувати правову позицію позивача.

На думку суду, категорія та складність справи, обсяг та характер доказів у ній, а також відсутність інших заяв по суті справи (відповідь на відзив та заперечення) дають підстави дійти висновку про недоцільність подальшого розгляду справи у спрощеному позовному провадженні, суду необхідно отримати від учасників справи додаткові пояснення, у зв`язку із чим розгляд цієї справи необхідно здійснити за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до частини четвертої статті 173 КАС України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Отже, оскільки підготовче провадження з об`єктивних причин не може бути завершене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі, тому строк підготовчого провадження з ініціативи суду необхідно продовжити на тридцять днів для належної підготовки справи для розгляду.

Керуючись статтями 12, 173, 248, 257, 260 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Судовий розгляд справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Західбрук до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про визнання протиправними та скасування постанов та приписів проводити за правилами загального позовного провадження суддею одноособово.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі на тридцять днів.

Призначити підготовче засідання у справі на 12:00 10 лютого 2020 року в залі судових засідань № 1 Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 43025, Волинська область, м. Луцьк, вул. Словацького, 1.

В підготовче засідання викликати представників сторін, яким необхідно мати при собі документи, які посвідчують їх особу (паспорт, посвідчення водія або службове посвідчення), та підтверджують їх повноваження (ордер або оригінал довіреності, виданої з дотриманням вимог статті 59 КАС України).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.М.Валюх

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено29.01.2020
Номер документу87196582
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування постанов та приписів

Судовий реєстр по справі —140/3199/19

Ухвала від 08.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 11.06.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Рішення від 07.04.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 17.03.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 18.02.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 18.02.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 26.11.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

Ухвала від 26.11.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Валюх Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні