Ухвала
від 28.01.2020 по справі 380/734/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/734/20

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

28 січня 2020 року

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Москаль Р.М. перевірив матеріали позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області до Державного вищого навчального закладу Новороздільський політехнічний коледж про застосування заходів реагування щодо державного нагляду,

ВСТАНОВИВ:

23.01.2020 на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області (79008, Львівська область, м. Львів, вул. Підвальна, буд. 6; ідентифікаційний код 38627339) до Державного вищого навчального закладу Новороздільський політехнічний коледж (81652, Львівська область, місто Новий Розділ, вул. Ст.Бандери, буд. 8; ідентифікаційний код 00208798) з вимогою зупинити роботу п`яти будівель: будівлі навчального корпусу №1, будівлі лабораторного корпусу, будівлі гуртожитку для студентів вищих навчальних закладів, будівлі гаражу А-1, будівлі гаражу Б-1 Державного вищого навчального закладу Новороздільський політехнічний коледж за адресою: 81652, Львівська область, місто Новий Розділ, вулиця Ст. Бандери, будинок 8, 10, 12, 12-а, 12-б до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, шляхом опечатування (опломбування) та відімкнення від джерел живлення.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що під час позапланової перевірки відповідача встановлено факти порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів у сфері техногенної та пожежної безпеки. Ці порушення створюють загрозу виникнення пожежі та в подальшому перешкоджатимуть її гасінню та евакуації людей з перелічених будівель. Оскільки в силу норм частини другої статті 70 Кодексу цивільного захисту України повне або часткове зупинення роботи підприємств, об`єктів, окремих виробництв, цехів, дільниць, експлуатації машин, механізмів, устаткування, транспортних засобів, виконання робіт, надання послуг здійснюється виключно за рішенням адміністративного суду, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області звернулося до суду з цим позовом.

Позовна заява відповідає вимогам статті 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України). Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі на стадії відкриття провадження у справі не встановлено.

Відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, засновником Державного вищого навчального закладу Новороздільський політехнічний коледж є Міністерство освіти і науки України.

Відповідно до відомостей офіційного веб-сайту (https://registry.edbo.gov.ua/high/46/), в сфері управління Міністерства освіти і науки України є заклади вищої освіти, серед яких у Львівській області є Державний вищий навчальний заклад Новороздільський політехнічний коледж , відповідач у цій справі.

Оскільки рішення суду у цій справі може вплинути на реалізацію Міністерством функцій у сфері освіти, його слід залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору.

В пункті першому прохальної частини позовної заяви позивач заявив клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження. З урахуванням того, що заявлені позовні вимоги стосуються зупинення роботи п`яти будівель навчального закладу, з метою з`ясування позиції відповідача та його засновника суддя дійшов висновку про розгляд цієї справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 19-20, 49, 80, 162-164, 171, 173, 175, 248, 256, 294, 295, пп. 15.5 п.15 розділу VII Перехідні положення КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

3. Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання цієї ухвали подати суду відзив на позовну заяву, в якому вказати про визнання/заперечення позовних вимог.

Вимоги до змісту та форми відзиву викладено в статті 162 КАС України. До відзиву в т.ч. додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Роз`яснити відповідачеві, що у разі неподання відзиву у встановлений суддею строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

4. Залучити Міністерство освіти і науки України (01135, м. Київ, просп. Перемоги, буд. 10) до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Запропонувати третій особі надіслати суду пояснення по суті спору в п`ятнадцятиденний строк з дати отримання копії цієї ухвали.

5. Призначити підготовче засідання на 03 березня 2020 року о 14:00 год., в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2, перший поверх, зал засідань №8).

6. Роз`яснити учасникам справи, що позивач вправі подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення, третя особа - пояснення щодо позову або відзиву (вимоги до змісту та форми цих заяв по суті справи викладено в статтях 163-165 КАС України). Для подання суду цих заяв суддя встановлює учасникам справи п`ятиденний строк, який обчислюється: для позивача - від дати отримання відзиву на позов, а для відповідача - від дати отримання відповіді на відзив, для третьої особи - від дати отримання відзиву.

7. Заяви по суті справи (відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву), докази їх надіслання/надання іншим учасникам справи, а також витребувані судом докази мають бути зареєстровані в канцелярії Львівського окружного адміністративного суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) у встановлені цією ухвалою строки. У випадку надіслання документів до суду поштою учасникам справи слід зробити це завчасно, оскільки суддя встановив строки отримання документів канцелярією суду.

8. Надіслати копію цієї ухвали учасникам справи, третій особі - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

9. Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України (http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/) в розділі Стан розгляду справ .

10. Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання. Ухвала про відкриття провадження може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

Суддя Москаль Р.М.

Дата ухвалення рішення28.01.2020
Оприлюднено30.01.2020
Номер документу87198153
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування щодо державного нагляду

Судовий реєстр по справі —380/734/20

Ухвала від 16.07.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 15.03.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 04.03.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

Ухвала від 28.01.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні