Ухвала
від 27.01.2020 по справі 461/9140/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/9140/19

Провадження № 1-кс/461/478/20

УХВАЛА

іменем України

27.01.2020 р. м.Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши погоджене з прокурором прокуратури Львівської області ОСОБА_3 , клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні за №42019140000000134 від 14.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло відповідне клопотання слідчого, яке обґрунтоване тим, що державною лісовою охороною ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (с. Тростянець Миколаївський р-н., Львівська обл.) під розширення кар`єру піску для розробки Південно-Тростянецького родовища піску незаконно надано в оренду земельну ділянку площею 4,3 га (кадастровий номер 4623081200:12:000:0280) з земель державного лісового фонду на території АДРЕСА_1 ) Роздільського лісництва ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Дана земельна ділянка в встановленому законом порядку із земель ІНФОРМАЦІЯ_3 не вилучалася та не змінювалось її цільове призначення. В той же час, 09.07.2019 р. державним реєстратором ОСОБА_5 КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (Львів-Винники) здійснено державну реєстрацію речового права на земельну ділянку за кадастровим номером 4623081200:12:000:0280 площею 4,3 га., як комунальну власність ІНФОРМАЦІЯ_5 та зареєстровано договір оренди землі №32/1 від 18.09.2017 між ІНФОРМАЦІЯ_6 та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на оренду земельної ділянки площею 6,5 га., в тому числі 4,5 га. лісів І групи Стрийського держлісгоспу під розширення кар`єру піску Південно-Тростянецького родовища піску. В той же час, з витягу Державного земельного кадастру про земельну ділянку вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_7 проведено державну реєстрацію вищевказаної земельної ділянки 08.10.2019 р. В той же час, державний реєстратор ОСОБА_5 при проведенні реєстрації речових прав на земельну ділянку 09.07.2019 р. уже зазначає кадастровий номер земельної ділянки та вказує дату державної реєстрації 08.10.2019 р.

Відповідно доданих Витягуз державногоземельного кадаструвбачається,що ІНФОРМАЦІЯ_8 державнуреєстрацію земельноїділянки проведенона підставітехнічної документаціїіз землеустроющодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) від 15.07.2019 року виготовлений сертифікований інженером-землевпорядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » ОСОБА_6 . В той же час, відповідного дозволу на виконання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) органом виконавчої влади чи органом місцевого самоврядування не було надано.

Крім цього, з експлікації земельних угідь вказаного витягу вбачається, що державним реєстратором вказана земельна ділянка відноситься до лісових земельних ділянок вкритих рослинністю. Однак, реєстратором проведено реєстрацію вказаної лісової ділянки, як землі промисловості.

Яквбачається зданих Державногоземельного кадаструта Відомостіз державного реєстру речових прав на нерухоме майно підставою для реєстрації земельної ділянки під кадастровим №4623081200:12:000:0280 площею 4,3га, став договір оренди землі №32/1 від 18.09.2007 року укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_5 та ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відповідно до якого товариству надано в оренду земельну ділянку площею 6,5 га, в т.ч. 4,5 га лісів І групи Стрийського держлісгоспу терміном на 20 років під розширення кар`єру _ піску для розробки Південно-Тростянецького родовища піску. Невід`ємною частиною даного договору являється кадастровий план земельної ділянки з її каталогом координат.

З відповіді №01-11/62 від 10.12.2019 директора КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » встановлено, що вищезгадана реєстраційна та документи, що в неї входять передані на зберігання до виконавчих органів міських рад. Окрім цього, державних реєстраторів КП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » звільнено із займаних посад та припинено надання послуг у сфері державної реєстрації. Відтак, документи котрі необхідні досудовому розслідування для з`ясування обставин у кримінальному провадженні перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_10 .

Слідчий просить надати тимчасовий доступ з можливістю вилучити усі документи (реєстраційна справа) оригінали, копії, оцифровані (сканкопії) на підставі, яких були внесені відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна,земельної ділянки за кадастровим номером №4623081200:12:000:0280, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

Зазначає, що вказані документи мають істотне значення для встановлення обставин у вищевказаному кримінальному провадженні, їх вилучення надасть можливість отримати важливий речовий доказ, мати постійний доступ до нього з метою використання його під час доказування вчинення кримінального правопорушення, надасть можливість перевірити достовірність вказаних в них відомостей, документів, законність їх виконання та дозволить отримати інформацію, необхідну для розслідування вказаного кримінального провадження, та провести по даних документах ряд криміналістичних експертиз (почеркознавча, техніко-криміналістична та ін.).

Слідчий у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином.

Особа, у володінні якої перебувають документи про дату, час та місце розгляду клопотання в порядку ч.2ст. 163 КПК Українине повідомлялась.

Перевіривши наданні матеріали та дослідивши докази по цих матеріалах, встановив наступне.

14 листопада 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019140000000134 внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до вимог ч. ч.5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення, виходячи з наступного. Слідчий довів, що з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до вказаних у клопотанні документів. Інформація, яка міститься в цих документах може бути використана як доказ вчиненого злочину, відтак має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Таким чином слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що:

- зазначені документи перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 , що за адресою: АДРЕСА_2 ;

- документи, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

- зазначені документи не містять охоронювану законом таємницю, можуть використовуватись як докази, та іншими способами неможливо довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий довів, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження.

Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого.

Завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням може бути виконане.

Оцінюючи надані стороною обвинувачення докази слідчий суддя вважає їх належними та допустимими, їх сукупність та взаємозв`язок між ними достатній для прийняття процесуального рішення про тимчасовий доступ.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для тимчасового доступу, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки, розумність та співрозмірність тимчасового доступу завданням кримінального провадження, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи,приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів, вважаю, що клопотання слідчого обгрунтовне та підлягає дочасткового задоволення.

Слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до перелічених в клопотанні документів з можливістю ознайомлення та отримання їх належним чином завірених копій. Слідчим не підтверджено необхідність, вилучення оригіналів для проведення експертного дослідження, зокрема, не вказано по яких саме документах буде проведена експертиза та, які обставини необхідно встановити в результаті її проведення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.131,132,159,162166,369,372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні за №42019140000000134 від 14.11.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України задовольнити частково.

Надати дозвіл старшим слідчим СУ ГУ Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 на тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та отримання належним чином завірених копій документів на підставі, яких були внесені відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна,земельної ділянки за кадастровим номером №4623081200:12:000:0280, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_10 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

В іншій частині клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали до 27.02.2020 р.

Роз`яснити, що у випадку невиконання цієї ухвали, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала остаточна, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87234385
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/9140/19

Ухвала від 05.03.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 05.03.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 27.01.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 20.01.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 10.01.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 26.11.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні