Ухвала
від 30.01.2020 по справі 940/1627/19
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 940/1627/19

Провадження № 1-кп/364/26/20

УХВАЛА

про призначення судового розгляду

30.01.2020 р. Володарський районний суд Київської області у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

потерпілого ОСОБА_5 ,

представника уповноваженого органу з питань пробації Володарського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду Володарського районного суду Київської області в смтВолодарка Київської області матеріали кримінального провадження, внесеного 03.10.2019р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №1201911030000270, по обвинуваченню:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смтВолодарка Київської області, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті286 Кримінального кодексу України (далі КК України),

ВСТАНОВИВ:

До Володарського районного суду Київської області 17.12.2019р. надійшов затверджений прокурором Тетіївського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному 03.10.2019р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №1201911030000270, по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті286 КК України. Цей обвинувальний акт надійшов до суду разом з ухвалою Київського апеляційного суду від 10.12.2019р. про направлення названого кримінального провадження для розгляду до Володарського районного суду Київської області.

Зазначене кримінальне провадження підсудне Володарському районному суду Київської області на підставі названої ухвали суду апеляційної інстанції.

Ухвалою суду від 20.12.2019р. призначено підготовче судове засідання на 30.01.2020р.

У підготовчому судовому засіданні прокурор вказав суду на доцільність призначення по кримінальному провадженню судового розгляду, зазначивши про відсутність підстав для обрання обвинуваченому запобіжного заходу та відсутність необхідності складення щодо нього досудової доповіді.

Обвинувачений ОСОБА_4 та потерпілий ОСОБА_5 погодилися з пропозиціями прокурора.

Разом з тим, потерпілий ОСОБА_5 відносно поданого до суду 08.01.2020р. цивільного позову до обвинуваченого та «Страхової Групи «ТАС» вказав суду на досягнення ними врегулювання спору, тож потреби у розгляді цього питання не має.

Підстави для закриття кримінального провадження, передбачені у статті284 КПК України, відсутні.

З метою підготовки кримінального провадження до судового розгляду судом згідно з вимогами статті315 КПК України визначено дату та місце проведення судового розгляду; з`ясовано, у відкритому чи закритому судовому засіданні необхідно здійснювати судовий розгляд підстави для здійснення судового розгляду в закритому судовому засіданні відсутні; а також з`ясовано питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді.

Поданий потерпілим цивільний позов суд вбачає необхідним залишити без розгляду без вирішення питання щодо його відповідності вимогам процесуального закону та прийняття рішення про прийняття до спільного з кримінальним провадженням розгляду з урахуванням висловленої потерпілим у суді позиції щодо досягнення домовленостей про відшкодування шкоди.

Інших клопотань та/або заяв під час підготовки кримінального провадження до судового розгляду від учасників судового провадження не надходило.

Зважаючи на думку прокурора та враховуючи, що запобіжний захід обвинуваченому під час досудового розслідування не обирався, в підготовчому судовому засіданні питання щодо обрання йому запобіжного заходу прокурором перед судом не порушувалося, навпаки зазначено про відсутність для цього підстав, тому беручи до уваги, що обвинувачений ОСОБА_4 не становить собою суспільної небезпеки, суд за таких обставин вважає обирання йому запобіжного заходу недоцільним.

Крім того, заслухавши думки учасників судового провадження та враховуючи норми частини другої статті314-1 КПК України щодо підстав призначення складення досудової доповіді, беручи до уваги, що ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину за визначенням статті12 КК України, передбаченого частиною другою статті286 КК України, санкція якого передбачає покарання у виді позбавлення волі, тому суд вважає за доцільне доручити уповноваженому органу з питань пробації скласти щодо нього досудову доповідь.

У зв`язку з вирішенням усіх передбачених законом питань, пов`язаних з підготовкою провадження до судового розгляду, суд вважає завершеною підготовку та вбачає можливим призначити судовий розгляд даного кримінального провадження.

Керуючись статтями314-318, 392, 532 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Кримінальне провадження, внесене 03.10.2019р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №1201911030000270, по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті286 КК України, призначити до одноособового судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Володарського районного суду Київської області, зал судових засідань №3, на 14:15 год. 06.02.2020 р.

Про дату, час і місце розгляду кримінального провадження повідомити прокурора Тетіївського відділу Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , потерпілого ОСОБА_5 , участь яких є обов`язковою.

Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_4 не обирати.

Цивільний позов потерпілого ОСОБА_5 до, як зазначено в позові, «Страхова Група ТАС» та ОСОБА_4 залишити без розгляду.

Доручити Володарському районному сектору філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області скласти та подати до суду не пізніше06.02.2020р. досудову доповідь стосовно обвинуваченого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смтВолодарка Київської області, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого.

Зобов`язати відповідального представника персоналу органу пробації невідкладно повідомляти суд про наявність або виникнення об`єктивних обставин, що унеможливлюють підготовку або своєчасне подання до суду досудової доповіді.

Роз`яснити обвинуваченому, що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді, що полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді. Обвинувачений зобов`язаний надавати достовірну інформацію представнику персоналу органу пробації (стаття9 Закону України «Про пробацію», стаття42 КПК України).

Роз`яснити учасникам судового провадження, що вони мають право знайомитися з матеріалами кримінального провадження, якщо заявлять про це клопотання, під час ознайомлення мають право робити з матеріалів необхідні виписки та копії (частина друга статті317 КПК України).

Копію цієї ухвали невідкладно надіслати до Володарського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області до виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та не підлягає оскарженню.

Суддя ОСОБА_1

СудВолодарський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.01.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87254164
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —940/1627/19

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Вирок від 05.03.2020

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Капічон Ольга Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні