Ухвала
від 29.03.2021 по справі 940/1627/19
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 940/1627/19

Провадження № 1-в/364/6/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.03.2021 р. Володарський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю:

учасники судового провадження не з`явилися,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Володарського районного суду Київської області в смтВолодарка Київської області подання Володарського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області про звільнення від призначеного судом покарання

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Чепіженці Володарського району Київської області, громадянина України, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого вироком Володарського районного суду Київської області від 05.03.2020р. за частиною другою статті286 Кримінального кодексу України (далі КК України) до 3 (трьох) років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортним засобом та відповідно до статті75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 1 (один) рік з покладенням передбачених статтею76 КК України обов`язків,

ВСТАНОВИВ:

До Володарськогорайонного судуКиївської області09.03.2021р.надійшло зазначенеподання Володарськогорайонного секторафілії Державноїустанови «Центрпробації» ум.Києвіта Київськійобласті,в якомупорушується питанняпро звільнення ОСОБА_3 від призначеного судом покарання; судове засідання з розгляду цього подання призначено на 17.03.2021р., знято з розгляду на підставі наказу в.о.голови суду від 12.03.2021р. №4-АС через встановлення карантинних обмежень у зв`язку з виявленням у суді підтвердженого випадку захворювання на COVID-19, справу призначено до розгляду на 29.03.2021р.

У судове засідання 29.03.2021р. учасники судового провадження не з`явилися, про дату, час і місце розгляду подання повідомлені письмово та засобами телефонного зв`язку.

Відповідно до положень пункту9 частини першої статті537, частин першої третьої, п`ятої, шостої статті539 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) під час виконання вироків суд має право вирішувати, зокрема, питання про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку; таке питання вирішуються судом за клопотанням (поданням), зокрема, органу або установи виконання покарань, яке подається, зокрема, до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, та розглядається протягом десяти днів з дня його надходження до суду суддею одноособово згідно з правилами судового розгляду, передбаченими статтями318-380 КПК України з урахуванням положень розділуVIII цього Кодексу; неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття. За наслідками розгляду клопотання (подання) суд постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в апеляційному порядку.

З оглядуна наведенета зважаючина зміствнесеного подання,суд вважаєможливим розглянутиподання прозвільнення ОСОБА_3 від призначеного судом покарання за відсутності учасників судового провадження.

Дослідивши зазначене подання уповноваженого органу з питань пробації і матеріали доданої до нього особової справи №09/2020 ОСОБА_3 , судом встановлено, що вироком Володарського районного суду Київської області від 05.03.2020р. ОСОБА_3 засуджено за частиною другою статті286 КК України до 3 (трьох) років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортним засобом та відповідно до статей75, 76 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 1 (один) рік з покладенням обов`язків періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем його проживання, повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи або навчання. Цей вирок суду набрав законної сили 05.04.2021р. (а.о.с.2, 3-7).

З подання та матеріалів особової справи №09/2020 ОСОБА_3 судом з`ясовано, що копія згаданого вироку суду відносно нього надійшла до Володарського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області на виконання 09.04.2020р. (а.о.с.1); з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням засуджений ОСОБА_3 ознайомлений 17.04.2020р. (а.о.с.20).

Судом встановлено, що за період іспитового строку засуджений ОСОБА_3 один раз притягався до адміністративної відповідальності за частиною п`ятою статті121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (а.о.с.45, 64); інших адміністративних правопорушень не вчиняв (а.о.с.67); повторних кримінальних правопорушень також не вчиняв, до кримінальної відповідальності не притягувався, про що свідчить вимога про його судимість за станом на 11.12.2020р. (а.о.с.65); обов`язки, покладені на нього судом згідно із статтею76 КК України, виконував добросовісно, зокрема, з`являючись регулярно на реєстрацію (а.о.с.22). Відповідно до останньої довідки-характеристики іфд 01.02.2021р. №118 Володарської селищної ради Білоцерківського району Київської області на адресу цієї ради компрометуючих даних на ОСОБА_3 не надходило (а.о.с.69).

Усе наведене підтверджується матеріалами зазначеної особової справи засудженого, зокрема наявними в ній відомостями вимог про судимість, характеристиками органу місцевого самоврядування за місцем проживання засудженого, листком його реєстрації у Володарському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області, іншими згаданими вище та наявними в матеріалах особової справи доказами.

За положеннями статті78 КК України, статті165 Кримінально-виконавчого кодексу України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання; при цьому іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду.

Згідно з частиною другою статті 78 КК України якщо засуджений не виконує покладені на нього обов`язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

Водночас за визначенням частини третьої статті166 Кримінально-виконавчого кодексу України систематичним вчиненням правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про небажання стати на шлях виправлення, є вчинення засудженим протягом іспитового строку трьох і більше таких правопорушень.

Зважаючи на усе викладене та враховуючи, що ОСОБА_3 не вчиняв нових злочинів (кримінальних правопорушень), трьох і більше адміністративних правопорушень, з`являвся на реєстрацію, виконував покладені на нього обов`язки, тому суд за таких обставин дійшов до висновку, що засудженого ОСОБА_3 слід звільнити від призначеного судом покарання, відповідно подання Володарського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області слід задовольнити.

Керуючись частиною першою статті78 КК України, статтею165 Кримінально-виконавчого кодексу України, статтями369-372, 376, 392, 395, 532, 537, 539 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Подання Володарського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області про звільнення від призначеного судом покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно ОСОБА_3 задовольнити.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від відбування покарання, призначеного вироком Володарського районного суду Київської області від 05.03.2020р. за частиною другою статті286 Кримінального кодексу України до 3 (трьох) років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами із звільненням відповідно до статей75, 76 КК України від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку тривалістю 1 (один) рік з покладенням обов`язків періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем його проживання, повідомляти цей орган про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Копії цієї ухвали суду надіслати до Володарського районного сектора філії Державної установи «Центр пробації» у м.Києві та Київській області, прокурору Володарського відділу Білоцерківської окружної прокуратури Київської області та засудженому ОСОБА_3 до відома.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Володарський районний суд Київської області протягом семи днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано; у разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

СудВолодарський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення29.03.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу95851150
СудочинствоКримінальне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —940/1627/19

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Вирок від 05.03.2020

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Ухвала від 30.01.2020

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Ухвала від 20.12.2019

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Макаренко Л. А.

Ухвала від 10.12.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Капічон Ольга Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні