Ухвала
від 31.01.2020 по справі 915/78/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

31 січня 2020 року Справа № 915/78/20

м. Миколаїв

Суддя Господарського суду Миколаївської області Давченко Т.М.,

розглянувши матеріали

позову товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївська електропостачальна компанія» ,

вул. Погранична, 39/1, м. Миколаїв, 54017;

до приватного підприємства «Банга» ,

вул. Кірова, 200, м. Миколаїв, 54054;

про стягнення грошових коштів у загальній сумі 6633 грн. 11 коп.

В С Т А Н О В И В:

Товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ) «Миколаївська електропостачальна компанія» пред`явлено позов до приватного підприємства (ПП) «Банга» про стягнення з останнього грошових коштів у загальній сумі 6633 грн. 11 коп., із яких: 5891 грн. 36 коп. - основний борг; 622 грн. 34 коп. - пеня; 58 грн. 82 коп. - інфляційні втрати; 60 грн. 59 коп. - 3% річних, з посиланням на неналежне виконання ПП «Банга» грошових зобов`язань за укладеним з позивачем договором від 01.12.2018 № 44/1947 про постачання електричної енергії (далі - договір), укладений між сторонами шляхом підписання уповноваженим представником відповідача заяви-приєднання до умов указаного вище договору, розміщеного на офіційному веб-сайті ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» www.elektropostach.mk.ua, на умовах договору про постачання електричної енергії від 25.01.2008 № 44/1947, укладеного раніше між відповідачем та попереднім постачальником електричної енергії за регульованим тарифом, а саме, порушення зобов`язань щодо своєчасної та у повному обсязі оплати поставленої позивачем електричної енергії, внаслідок чого на суми прострочень ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» нараховано, пеню, та здійснено нарахування, передбачені ч. 2 ст. 625 ЦК України.

ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» також просить суд про стягнення з відповідача грошових коштів на відшкодування витрат з оплати позовної заяви судовим збором.

Дана позовна заява підлягає залишенню без руху у зв`язку з наступним.

Згідно з господарським процесуальним законодавством, позовна заява повинна містити, зокрема, відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору - у випадку, якщо законом встановлений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору (п. 6 ч. 3 ст. 162 ГПК України).

Позов ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» не містить викладення обставин щодо вжиття або не вжиття заходів досудового врегулювання спору.

Згідно господарського процесуального законодавства, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів) (ч. 2 ст. 164 ГПК України).

Усупереч викладеним приписам законодавства, до позовної заяви не додано належним чином засвідченої копії договору від 25.01.2008 № 44/947 про постачання електричної енергії, посилання на який міститься в позові та заяві-приєднанні від 01.12.2018, та додатки до цього договору.

Крім того, частина доданих до позовної заяви копії документів не засвідчені належним чином, що суперечить приписам ч.ч. 2, 4 ст. 91 ГПК України, згідно яких письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом; копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Законодавством встановлено, що копії письмових доказів, які подаються суду, оформлюються відповідно до вимог п. 5.27 «Національного стандарту України. Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів. ДСТУ4163-2003» , затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 № 55, згідно якого відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

Згідно ч.ч. 1-4 ст. 174 ГКУ України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ураховуючи викладене, позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївська електропостачальна компанія» підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст.ст. 162, 174, 176, 234 ГПК України

У Х В А Л И В:

1. Залишити позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївська електропостачальна компанія» без руху.

2. Встановити позивачу строк для усунення недоліку позовної заяви, зазначеного у мотивувальній частині ухвали, - десять днів з дня вручення даної ухвали.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mk.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Т.М. Давченко

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено03.02.2020
Номер документу87272628
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/78/20

Судовий наказ від 17.08.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Рішення від 17.04.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 19.02.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 31.01.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні