Ухвала
від 31.01.2020 по справі 640/15241/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/15241/19

н/п 1-в/953/33/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" січня 2020 р. Київський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання Московського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області у відношенні ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Ізюм Харківської області, громадянина України, не одруженого, працюючого неофіційно, раніше судимого, зареєстрованого: АДРЕСА_1 , мешкає за адресою: АДРЕСА_2

з кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 309 КК України,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Київського районного суду м. Харкова перебуває справа за поданням відділу пробації про заміну штрафу засудженому ОСОБА_3 за вироком Київського районного суду м. Харкова від 20.08.2019 року.

Вироком Київського районного суду м. Харкова від 20.08.2019 року ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч ч.1 ст. 309 КК України, та призначено йому покарання у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

В судове засідання прокурор, інші учасники судового розгляду не з`явилися, були належним чином повідомлені про місце та час розгляду подання, що згідно ст. 539 КПК України не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Представник Московського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області в судове засідання не з`явився, в матеріалах справи міститься клопотання, в якому начальник органу пробації подання підтримує у повному обсязі та просить розглянути справу без його участі.

Засуджений в судове засідання не з`явився, будучи повідомленим належним чином про час та місце розгляду справи, подав на адресу суду заяву, в якій підтримав подання органу виконання покарань, просив розглядати справу у його відсутність та розстрочити виконання вироку, зобов`язався сплатити суму штрафу повністю в сумі 1700 грн. до 26.02.2020.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 539 КПК України, питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається: до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого засуджений відбуває покарання, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 2 - 4, 6, 7 (крім клопотання про припинення примусового лікування, яке подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться установа або заклад, в якому засуджений перебуває на лікуванні), 131, 14 частини першої статті 537 цього Кодексу. У судове засідання викликаються засуджений, його захисник, законний представник, прокурор. Про час та місце розгляду клопотання (подання) повідомляються орган або установа виконання покарань, що відає виконанням покарання або здійснює контроль за поведінкою засудженого; лікарська комісія, що дала висновок стосовно питань застосування до засудженого примусового лікування або його припинення, у випадку розгляду відповідних питань; спостережна комісія, служба у справах дітей, якщо розглядається погоджене з ними клопотання; цивільний позивач і цивільний відповідач, якщо питання стосується виконання вироку в частині цивільного позову, інші особи у разі необхідності.

Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Відповідно доположень ст.26КВК України, засудженийзобов`язаний сплатитиштраф умісячний строкпісля набраннявироком судузаконної силиі повідомитипро цекримінально-виконавчійінспекції замісцем проживанняшляхом пред`явленнядокумента просплату штрафу. Уразі призначенняштрафу зрозстрочкою виплатипевними частинамизасуджений зобов`язанийсплачувати штрафу розміріта строки,встановлені вирокомсуду.Про сплатувідповідної частиништрафу засудженийповідомляє кримінально-виконавчійінспекції замісцем проживанняшляхом пред`явленнядокумента просплату відповідноїчастини штрафу. Уразі несплатизасудженим штрафуу строк,передбачений частиноюпершою цієїстатті,суд заподанням кримінально-виконавчоїінспекції розглядаєпитання пророзстрочку виплатинесплаченої сумиштрафу абозаміну несплаченоїсуми штрафупокаранням увиді громадських,виправних робітабо позбавленняволі відповіднодо закону. У разі несплати засудженим чергового платежу під час призначення штрафу з розстрочкою виплати суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу за поданням кримінально-виконавчої інспекції замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Таким чином, враховуючи, що засуджений зобов`язався протягом місяця сплатити суму штрафу повністю, суд вважає клопотання Московського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області про розстрочення виплати несплаченої суми штрафу відносно ОСОБА_3 таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.537 ч.9, 539 ч.4 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Розстрочити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строк виплати несплаченої суми штрафу 1700 грн. за вироком Київського районного суду м.Харкова від 20.08.2019 до 29.02.2020.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Київський районний суд м. Харкова протягом семи діб з дня її оголошення.

Якщо ухвала суду було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує в порядку, передбаченому ст.395 КПК України, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87295357
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —640/15241/19

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 07.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 31.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 13.01.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 09.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Василенко Ярослав Миколайович

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Губська Я. В.

Рішення від 30.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 19.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні