Ухвала
від 03.02.2020 по справі 279/462/20
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 279/462/20

провадження №2/279/765/20

УХВАЛА

03.02.2020 року

Суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області Волкова Н.Я. по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, що перебуває у спільній сумісній власності ,

ВСТАНОВИВ:

В провадження суду надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, що перебуває у спільній сумісній власності.

Позов виник з приводу поділу нерухомого майна, яке знаходиться в с.Фурси Білоцерківського району Київської області (житловий будинок та земельна ділянка) на м.Коростень Житомирської області (земельна ділянка та об`єкт незавершенного будівництва).

Відповідно до ст.30 ч.1 ЦПК України, позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

В позовній заяві позивач вказує на існування чотирьох об`єктів нерухомого майна, які перебувають в спільній власності його та відповідача, однак до позовної заяви додає документи, які підтверджують факт реєстрації прав лише на три з них: житловий будинок та земельна ділянка в с.Фурси Білоцерківського району Київської області, земельна ділянка в м.Коростень. Факт реєстрації права сторін на об`єкт незавершенного будівництва в м.Коростень матеріалами позовної заяви не підтверджено. За таких обставин вартість такого об`єкта не може братись до уваги при вирішенні питання про підсудність вказаного спору.

Враховуючи, що найбільшою є вартість нерухомого майна, яке знаходиться в с.Фурси Білоцерківського району АДРЕСА_1 житловий будинок АДРЕСА_1 ) спір підсудний Білоцерківському міськрайонному суду Київської області, а не Коростенському міськрайонному суду Житомирської області, тому відповідно до положень ст.31,п.1 ЦПК України, справа підлягає переданню суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місце знаходження майна

На підставі викладеного, керуючись ст.30,ч.1, 31,ч.1 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, що перебуває у спільній сумісній власності передати на розгляд Білоцерківського міськрайонного суду Київської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Житомирського апеляційного суду в 15-денний строк, який обчислюється з дня складання ухвали. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Волкова Н.Я.

копія згідно з оригіналом

СудКоростенський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено04.02.2020
Номер документу87309759
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —279/462/20

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 16.03.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні