Ухвала
від 27.01.2020 по справі 569/23503/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/23503/19

1-кс/569/497/20

УХВАЛА

27 січня 2020 року м. Рівне

Слідчий суддяРівненського міськогосуду ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,розглянувши клопотанняслідчого відділенняСВ РівненськогоВП ГУНПв Рівненськійобласті ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення огляду, в рамках кримінального провадження за №12019180010006798 від 08 листопада 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий відділенняСВ Рівненськоговідділу поліціїГУНП вРівненській області ОСОБА_3 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено прокурором Рівненської місцевоїпрокуратури ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду земельної ділянки, де ведеться будівництво житлового комплексу по АДРЕСА_1 , а саме на земельній ділянці із кадастровим номером: 5610100000:01:001:0100 площею 1,0214 га із цільовим призначенням для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, право приватної власності на яку зареєстровано за товариством з обмеженою відповідальністю «Дісан» (код ЄДРПОУ: 32311815), а також об`єктів нерухомості, розміщених на ній, із можливістю залучення спеціалістів управління ДАБІ у Рівненській області, ГУ Держгеокадастру у Рівненській області, РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», ПрАТ «Рівнеобленерго», управління Держпраці в Рівненській області, ПАТ «Рівнегаз», Управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради, Рівненського експертно-технічного центру Держпраці, управління Держгірпромнагляду по Рівненській області, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а також можливістю вилучення речей і документів, що містять на собі відомості про обставини кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшло колективне звернення вкладників будівництва житлових комплексів «Шоколад», «Флагман», «Ріверсайд», «ERSTE Haus» про те, що службові особи Акціонерного товариством «Закритий недиверисифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ФІНРАЙЗ» та ТОВ «ІНТЕР БУД-СТРОЙ» під приводом здійснення будівництва вище зазначених об`єктів нерухомості у м. Рівному, увійшовши в довіру громадян, шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами вкладників, з котрими було підписано договори купівлі-продажу майнових прав на об`єкти нерухомості в житлових комплексах «Шоколад», «Флагман», «Ріверсайд», «ERSTE Haus» у м. Рівному, та здійснено повну або часткову оплату згідно даних договорів.

В ході допиту потерпілих вкладників встановлено, що керівники, засновники службові особи Акціонерного товариством «Закритий недиверисифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ФІНРАЙЗ» та ТОВ «ІНТЕР БУД-СТРОЙ», які здійснювали будівництво житлових комплексів «Шоколад», «Флагман», «Ріверсайд», «ERSTE Haus» не виконали свої зобов`язання котрі зазначені в договорах купівлі-продажу майнових прав на об`єкт нерухомості. А саме згідно договору купівлі-продажу майнових прав на об`єкт нерухомості продавець не виконав у мови пункту №2, підпункту №2.3 строк завершення будівництва. Що вважається як порушення умов договору.

Таким чином враховуючи вище викладене у даному випадку, керівники, засновники службові особи Акціонерного товариством «Закритий недиверисифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ФІНРАЙЗ» та ТОВ «ІНТЕР БУД-СТРОЙ» а також інші пов`язані особи, шляхом зловживання довірою, під приводом виконання умов договору щодо пайової участі у здійсненні будівництва житла та обов`язкових умов щодо сплати пайових внесків, заволоділи грошовими коштами пайовиків.

В подальшому у ході проведення досудового розслідування встановлено, що будівництво житлового комплексу «Флагмант» в АДРЕСА_1 , є незавершеним (відсутнє оздоблення фасадів, не об лаштована прибудинкова територія, відсутнє підключення до комунікацій, тощо).

Проведення такого огляду зумовлено положеннями ст. 237 КПК України, зокрема з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення.

Тому з метою фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, слідчий просив клопотання задовольнити.

Слідчий для розгляду клопотання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі, просив його задоволити.

З урахуванням викладеного, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

У провадженні слідчого управління ГУ Національної поліції в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019180010006798 від 08 листопада 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України.

Слідчий обгрунтовує клопотання тим, що необхідно виявити та зафіксувати відомості за результатом огляду земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

У відповідності до ч. 2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до інформаційної довідки з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо земельної ділянки із кадастровим номером: 5610100000:01:001:0100 площею 1,0214 га із цільовим призначенням для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, право приватної власності на яку зареєстровано за товариством з обмеженою відповідальністю «Дісан» (код ЄДРПОУ: 32311815).

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали кримінального провадження, в тому числі протокол огляду місця події, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення огляду та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав для проведення огляду вищезазначеної земельної ділянки.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235,237, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, де ведеться будівництво житлового

комплексу по АДРЕСА_1 , а саме земельної ділянки із кадастровим номером: 5610100000:01:001:0100 площею 1,0214 га із цільовим призначенням для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку, право приватної власності на яку зареєстровано за товариством з обмеженою відповідальністю «Дісан» (код ЄДРПОУ: 32311815), а також об`єктів нерухомості, розміщених на ній, із можливістю залучення спеціалістів управління ДАБІ у Рівненській області, ГУ Держгеокадастру у Рівненській області, РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», ПрАТ «Рівнеобленерго», управління Держпраці в Рівненській області, ПАТ «Рівнегаз», Управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради, Рівненського експертно-технічного центру Держпраці, управління Держгірпромнагляду по Рівненській області, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а також можливістю вилучення речей і документів, що містять на собі відомості про обставини кримінального правопорушення.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87393969
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду, в рамках кримінального провадження за №12019180010006798 від 08 листопада 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —569/23503/19

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 26.01.2023

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 26.01.2023

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Гладкий С. В.

Ухвала від 21.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 20.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 14.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Рогозін С. В.

Ухвала від 13.09.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 31.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні