Ухвала
від 05.02.2020 по справі 160/10817/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 лютого 2020 року Справа №160/10817/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Тулянцевої І.В.

розглянувши у підготовчому засіданні у письмовому провадженні у м. Дніпрі клопотання представника позивача про заміну відповідача правонаступником у справі за позовом ОСОБА_1 до Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

01 листопада 2019 року ОСОБА_1 звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, в якій позивач просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області № 562-ХХІХ/VІІ від 17.09.2019 року;

- зобов`язати Шевченківську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області прийняти рішення про необхідність розробки детального плану частини території с.Високе Поле Криворізького району Дніпропетровської області для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд біля житлового будинку по АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 11.11.2019 року відкрито провадження в адміністративній справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 16 грудня 2019 року о 12:00 год., в якому була оголошена перерва до 23.12.2019 року до 13:30 год.

Ухвалою суду від 16.12.2019 року від Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області витребувано всі матеріали, які стали підставою для прийняття рішення Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області №562-ХХІХ/VІІ від 17.09.2019 року Щодо надання рішення про необхідність розроблення детального плану частини території с. Високе Поле Криворізького району Дніпропетровської області на території Шевченківської сільської ради , в тому числі подання Криворізької місцевої прокуратури №2 Прокуратури Дніпропетровської області №79-1917вих-19 від 12.09.2019 року в частині відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд площею 0,25 га.

19 грудня 2019 року на виконання ухвали суду від 16.12.2019 року від відповідача надійшла копія подання Криворізької місцевої прокуратури №2 Прокуратури Дніпропетровської області №79-1917вих-19 від 12.09.2019 року.

23 грудня 2019 року судове засідання було відкладено на 08 січня 2020 року о 15:00 год.

03 січня 2020 року від відповідача надійшли заперечення на позов та клопотання про розгляд справи без його участі.

Ухвалою суду від 08.01.2020 року від Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області витребувано інформацію та відповідні рішення чи розпорядження щодо підстав визначення адреси при прийнятті рішення від 12.04.2018 року № 369 - XVII/VII про виділення ОСОБА_1 земельної ділянки та надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд площею 0,25 га, а також земельної ділянки розміром 0,30 га для ведення особистого селянського господарства, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 ; інформацію та відповідні рішення чи розпорядження щодо підстав визначення адреси при затвердженні Завдання на розроблення детального плану частини території с. Високе Поле Криворізького району Дніпропетровської області для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд біля житлового будинку по АДРЕСА_1 ; інформацію та відповідні рішення чи розпорядження щодо підстав визначення адреси при прийнятті Рішення від 17.09.2019 року № 562-ХХІХ/VІІ про відмову ОСОБА_1 у наданні дозволу на розроблення детального плану частини території с. Високе Поле Криворізького району Дніпропетровської області з площею земельної ділянки 0,25 га, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за адресою: АДРЕСА_2 а та скасування рішення №369-ХVІІ/VІІ від 12.04.2018 року Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність

Рибіковій ОСОБА_2 в частині відведення земельної ділянки у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд площею 0,25 га.

На підставі клопотання представника позивача ухвалою суду від 08.01.2020 продовжено строк підготовчого провадження у справі №160/10817/19 на 30 днів та оголошено перерву в підготовчому засіданні перерву до 05.02.2020 року до 10 год. 00 хв.

05 лютого 2020 року представником позивача до суду подано клопотання про заміну відповідача правонаступником, в якому просять замінити відповідача - Шевченківську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області на його правонаступника - Глеюватську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області.

05 лютого 2020 року сторони у судове засідання не прибули, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином. Від позивача та відповідача надійшли клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (ч. 1 ст. 205 КАС України).

Враховуючи наведене, у зв`язку із належним повідомленням учасників справи про дату, час і місце судового розгляду, подання до суду від усіх учасників справи клопотань про розгляд справи у письмовому провадженні, суд дійшов висновку про розгляд заявленого клопотання в порядку письмового провадження за наявними у справі письмовими доказами.

Відповідно до частини 2 статті 8 Закон України від 05.02.2015 № 157-VIII Про добровільне об`єднання територіальних громад повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, завершуються в день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою.

Частиною 3 статті 8 Закону № 157-VIII визначено, що об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднаною територіальною громадою.

За змістом частини 4 статті 8 Закону № 157-VIII з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою, у порядку, визначеному цим Законом, здійснюється реорганізація відповідних юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, та розміщених поза адміністративним центром об`єднаної територіальної громади, шляхом їх приєднання до юридичної особи - сільської, селищної, міської ради, розміщеної в адміністративному центрі об`єднаної територіальної громади. Після завершення реорганізації відповідні юридичні особи - сільські, селищні, міські ради припиняються у порядку, визначеному цим Законом.

Юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі об`єднаної територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків всіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об`єднаною територіальною громадою.

Відповідно до частини 8 статті 8 Закону № 157-VIII після припинення повноважень сільських, селищних, міських рад, обраних територіальними громадами, що об`єдналися, їхніх виконавчих комітетів, сільського голови, який одноособово виконував функції виконавчого органу сільської ради територіальної громади, що увійшла до об`єднаної територіальної громади, видані ними нормативно-правові акти, невиконані акти індивідуальної дії зберігають чинність на відповідних територіях та для відповідних осіб.

Сільська, селищна, міська рада, обрана об`єднаною територіальною громадою, її виконавчий комітет можуть вносити зміни, визнавати такими, що втратили чинність, або скасовувати акти відповідних органів місцевого самоврядування та посадових осіб, визначені в абзаці першому цієї частини.

Судом встановлено, що рішенням Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області від 09.01.2020 № 1 Про початок повноважень депутатів Глеюватської сільської ради було підтверджено набуття повноважень депутатів Глеюватської сільської ради VІІ скликання по 22 округах, до складу якої увійшла Шевченківська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області (відповідач).

Також, рішенням Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області №7 від 09.01.2020 було розпочато процедуру реорганізації Шевченківської сільської ради (ЄДРПОУ 04339882), місцезнаходження: вул. Софіївська, 16, с. Шевченківське, Криворізького району Дніпропетровської області, 53040 шляхом приєднання до Глеюватської сільської ради (ЄДРПОУ 04339824) місцезнаходження: вул. Шевченко, 65, с.Глеюватка, Криворізького району Дніпропетровської області.

Згідно з пунктом 7 вказаного рішення Глеюватська сільська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Шевченківської сільської ради.

Статтею 52 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи, що повноваження Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, яка є відповідачем у даній справі, припинились, а її повноваження перейшли до Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, суд вважає за необхідне замінити відповідача його правонаступником.

Керуючись статтями 52, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про заміну відповідача правонаступником - задовольнити.

Замінити відповідача по справі №160/10817/19 - Шевченківську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області на його правонаступника - Глеюватську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 04339824; місцезнаходження: вул.Шевченко, буд.65, с.Глеюватка, Криворізький район, Дніпропетровська область).

Ухвала набирає законної сили в строки, встановлені статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала про здійснення процесуального правонаступництва окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на постанову чи ухвалу суду, прийняті за результатами розгляду справи.

Суддя І.В. Тулянцева

Дата ухвалення рішення05.02.2020
Оприлюднено11.02.2020
Номер документу87467605
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/10817/19

Постанова від 13.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чумак С.Ю.

Постанова від 13.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чумак С.Ю.

Ухвала від 20.08.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чумак С.Ю.

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чумак С.Ю.

Рішення від 06.03.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Тулянцева Інна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні