Ухвала
від 10.02.2020 по справі 280/1696/16-к
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/1696/16-к

Провадження № 1-кс/935/117/20

У Х В А Л А

10 лютого 2020 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 зі секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Коростишівського ВП ГУНП у Житомирській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив:

Слідчий СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Коростишівського районного суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, в обґрунтування якого вказав, що у провадженні слідчого відділення Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені 09.12.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12016060190000900 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239-1, ч. 1 ст. 240, ст. 354 України за фактом незаконного видобування піску на земельній ділянці, яка розташована за межами с. Розкидайлівка, Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , передало в заставу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ЄДРПОУ НОМЕР_2 , за договором застави, посвідченим 27 вересня 2016 року за реєстровим № 876 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_4 пісок, придатний для виготовлення бетонів для дорожнього будівництва, яке в свою чергу відступило право вимоги за договором відступлення прав, посвідченим приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_4 31 жовтня 2016 року за реєстровим № 1008 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 .

Крім того, між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 , було укладено договір № 23 про надання послуг від 02 грудня 2016 року за умовами якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_4 , проводило роботи по фактичному видобуванню грунтосуміші на користь ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Також, в ході досудового розслідування до матеріалів кримінального провадження долучено звіт з виконання контрольного маркшейдерського заміру частини території « ІНФОРМАЦІЯ_5 », складений за результатом проведення ФОП ОСОБА_5 контрольного маркшейдерського заміру розритої території частини « ІНФОРМАЦІЯ_5 » станом на 15-17.03.2019 року. Згідно вказаного звіту встановлено, що загальний об`єм вийнятих порід становить 121501,5 куб.м.

За результатами проведеної судово-товарознавчої експертизи від 08 жовтня 2019 року № 1731/19-25 встановлено, що ринкова вартість 121501,5 куб.м. кварцових пісків Південно-Східної ділянки Смолівського родовища становить 24 476 477, 18 грн.

Крім того, відповідно до висновку експерта за результатами проведення інженерно-екологічної експертизи від 30 вересня 2019 року № 1730/1886-1892/19-25 обстежена земельна ділянка з екологічної точки зору зазнала незворотних порушень і не може бути відновлена у тому вигляді в якому вона існувала до моменту зняття шару ґрунту та утворення кар`єру.

З метою ідентифікації посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , які підписали зазначені вище договори і на підставі яких проводились роботи по виїмці та переміщенню грунтосуміші (піску) без наявності правовстановлюючих документів на користування земельною ділянкою, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, а саме до реєстраційної справи юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , яка знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Матеріали реєстраційної справи мають істотне значення для встановлення всіх обставин, що підлягають доказуванню в досудовому розслідуванні, оскільки містять установчі, реєстраційні та інші документи, в тому числі містять зразки підписів посадових осіб юридичної особи, які в подальшому можуть бути використані для проведення почеркознавчої експертизи і не можуть бути отриманні іншим чином, як в порядку тимчасового доступу.

Також, слідчий вважає за необхідне надати на підставі ч. 7 ст. 163 КПК можливість вилучити оригінали зазначених документів, що містяться в реєстраційній справі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , на час досудового розслідування, оскільки проведення почеркознавчої експертизи передбачає дослідження саме оригіналів підписів.

Крім того, слідчий просить розглядати клопотання проводити без виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі і документи, оскільки їх участь в судовому засіданні призведе до затягування строків розгляду клопотання і може існувати загроза заміни або знищення вказаних речей і документів.

Враховуючи те, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, просить клопотання задовольнии.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву до суду, в якій просить розгляд справи проводити без його участі.

Відповідно до ч. 2. ст. 163 КПК України, розгляд клопотання проведено у відсутності особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Згідно з ч.4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Розглянувши клопотання, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя прийшов до наступного.

Виходячи зі змісту вимог ст.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість клопотання слідчого, наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів, з урахуванням мети отримання доступу до речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166 КПК України,-

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_6 , слідчому Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_7 , старшому слідчому Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 , старшому слідчому Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_8 , слідчому Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_9 , а також УСБУ в Житомирській області старшому оперуповноваженому в ОВС УСБУ в Житомирській області ОСОБА_10 , старшому оперуповноваженому УСБУ в Житомирській області ОСОБА_11 , старшому оперуповноваженому УСБУ в Житомирській області ОСОБА_12 , старшому оперуповноваженому в ОВС УСБУ в Житомирській області ОСОБА_13 , оперуповноваженому УСБУ в Житомирській області ОСОБА_14 , начальнику 2 сектору УСБУ в Житомирській області ОСОБА_15 тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 , яка знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_6 , з правом її вилучення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.02.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу87489865
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —280/1696/16-к

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Слісарчук Я. А.

Ухвала від 13.04.2020

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Слісарчук Я. А.

Ухвала від 26.03.2020

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 26.03.2020

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 10.02.2020

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 10.02.2020

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 10.02.2020

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 10.02.2020

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні