Ухвала
від 12.02.2020 по справі 444/1184/19
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/1184/19

№ провадження 2/453/32/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

12 лютого 2020 року Сколівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Микитина В.Я. ,

секретаря судового засідання Корнута Т.Б. ,

з участю представника позивача - адвоката Савки Р.І. ,

розглянувши у підготовчому засіданні у залі суду у м. Сколе Львівської області у режимі відеоконференції з Червоноградським міським судом Львівської області цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля до ОСОБА_1 , з участю третіх осіб - директора Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля Гумена Ярослава Миколайовича та Державної установи (заклад) Львівський обласний контактний центр Львівської обласної державної адміністрації, про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди,-

в с т а н о в и в:

Позивач ДП Сі-Сі-Ай-Любеля 10.05.2019 року звернулося у Жовківський районний суд Львівської області з позовом, в якому просить визнати недостовірною та такою, що дискредитує і принижує його ділову репутацію інформацію, порширену відповідачем ОСОБА_1 у своїх зверненнях від 14.04.2019 року та від 18.04.2019 року на Гарячу лінію Львівської області про те, що підприємство нібито протиправно і безпідставно демонтувало трубчастий переїзд через меліоративний канал, через котрий був прохід до виділеної підприємству території для будівництва шахти Любельська № 1-2 та що нібито це створює великі перешкоди для місцевого населення. Також просить зобов`язати відповідача ОСОБА_1 спростувати вищевказану недостовірну інформацію шляхом надіслання про це відповідного письмового повідомлення у ДУ (заклад) Львівський обласний контактний центр Львівської обласної державної адміністрації, котрий здійснює організацію діяльності Гарячої лінії Львівської області , а також у Жовківську районну державну адміністрацію Львівської області та у Жовківське ВП Кам`янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області, із зазначенням того, що ця інформація не відповідає дійсності. Ще просить стягнути на свою користь з відповідача ОСОБА_1 10 000 грн. на відшкодування моральної шкоди, заподіяної внаслідок приниження ділової репутації підприємства. Судові витрати у справі позивач просить покласти на відповідача.

Провадження у справі відкрито ухвалою судді Жовківського районного суду Львівської області Ясиновського Р.Б. від 15.05.2019 року.

Ухвалою підготовчого засідання Жовківського районного суду Львівської області від 12.09.2019 року (головуючий - суддя Ясиновський Р.Б.) дану справу передано за підсудністю до Сколівського районного суду Львівської області.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Сколівського районного суду Львівської області від 04.10.2019 року справа передана для розгляду судді Броні А.Л..

Ухвалою підготовчого засідання Сколівського районного суду Львівської області від 22.11.2019 року (головуючий - суддя Брона А.Л.) задоволено заяву уповноваженого представника позивача та третьої особи - адвоката Бордюка М.Й. про відвід головуючому судді Броні А.Л. у даній справі, а справу передано до канцелярії суду дял вирішення питання повторного авторозподілу.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями Сколівського районного суду Львівської області від 22.11.2019 року справа передана для розгляду судді Микитину В.Я., у зв`язку із відведенням судді Брони А.Л..

Ухвалою судді Сколівсього районного суду Львівської області Микитина В.Я. дану справу прийнято до провадження. Розгляд справи ухвалено проводити за правилами загального позовного провадження із визначенням дати підготовчого засідання.

Ухвалою від 20.01.2020 року, задоволено клопотання представника позивача про участь у підготовчому та судових засіданнях у даній справі у режимі відеоконференції.

Про дату, час та місце підготовчого засідання 12.02.2020 року усі учасники справи були повідомлені належним чином завчасно.

З`явився уповноважений представник позивача - адвокат Савка Р.І., який позовні вимоги підтримав повністю з підстав, що викладені у поданій позовній заяві.

Інші учасники справи у підготовче засідання не з`явилися (не забезпечили явки уповноважених представників). Від третьої особи - директора Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля Гумена Я.М. на адресу суду надійшла заява про проведення підготовчого засідання у даній справі без його участі. Відзиву на позовну заяву відповідачем у запропоновані судом строки та порядку не подано. Письмових пояснень третіми особами у справі у запропоновані судом строки та порядку також не подано.

Згідно з ч. 1, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Судом частково задоволено клопотання позивача про витребування доказів, зокрема слід витребувати від Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області матеріали перевірок по зверненнях ОСОБА_1 на Гарячу лінію області 14.04.2019 року та 18.04.2019 року .

Судом частково задоволено зави позивача про виклик свідків, зокрема слід викликати для допиту таких свідків: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 ..

Інших заяв, клопотань від учасників справи не надходило.

Примирення між сторонами у справі не досягнуто.

У підготовчому засіданні уповноважений представник позивача не заперечував проти його закриття та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є усі підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті нових процесуальних дій вчиняти непотрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи), для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 84, 189, 196-198, 200, 212 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду у режимі відеоконференції з Червоноградським міським судом Львівської області цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля до ОСОБА_1 , з участю третіх осіб - директора Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля Гумена Ярослава Миколайовича та Державної установи (заклад) Львівський обласний контактний центр Львівської обласної державної адміністрації, про захист ділової репутації та відшкодування моральної шкоди , на 23 березня 2020 року о 10 год. 00 хв. , у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області (Львівська область, м. Сколе, вул. Д. Галицького, буд. 8 ).

Про судове засідання у справі повідомити осіб, які беруть участь у справі .

Витребувати від Жовківського відділення поліції Кам`янка-Бузького ВП ГУ НП у Львівській області матеріали перевірок по зверненнях ОСОБА_1 на Гарячу лінію області 14.04.2019 року та 18.04.2019 року .

Витребувані докази надати на адресу Сколівського районного суду Львівської області протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя В.Я. Микитин

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення12.02.2020
Оприлюднено13.02.2020
Номер документу87537887
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —444/1184/19

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Рішення від 06.08.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Рішення від 06.08.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні