Ухвала
від 28.12.2020 по справі 444/1184/19
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 444/1184/19 Головуючий у 1 інстанції: Микитин В.Я.

Провадження № 22-ц/811/2563/20 Доповідач в 2-й інстанції: Ніткевич А. В.

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

28 грудня 2020 року Львівський апеляційний суд в складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Ніткевича А.В., перевіривши цивільну справу за апеляційними скаргами Дочірнього Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля та представника Дочірного Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля Савки Романа Івановича на рішення Сколівського районного суду Львівської області від 06 серпня 2019 року в справі за позовом Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля до ОСОБА_1 , з участю третіх осіб директора Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля ОСОБА_2 та Львівського обласного контактного центру Львівської обласної державної адміністрації, про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди,-

встановив:

Оскаржуваним рішенням Сколівського районного суду Львівської області від 06 серпня 2019 року у задоволенні позовних вимог Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля до ОСОБА_1 , з участю третіх осіб - директора Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля ОСОБА_2 та Львівського обласного контактного центру Львівської обласної державної адміністрації, про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди - відмовлено.

Рішення суду оскаржили позивач Дочірне Підприємство Сі-Сі-Ай-Любеля та представник позивача Савка Р.І., подавши 04.09.2020 апеляційну скаргу.

Перевіривши матеріали справи, приходжу висновку про необхідність визнання апеляційних скарг неподаними та повернення їх апелянтам виходячи з такого.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково (ч. 1 ст. 352 ЦПК України).

Згідно із ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвалами Львівського апеляційного суду від 21 вересня 2020 року апеляційні скарги Дочірнього Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля та представника Дочірного Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля - Савки Романа Івановича на рішення Сколівського районного суду Львівської області від 06 серпня 2019 року залишено без руху для усунення недоліків, а саме апелянтам запропоновано у визначений строк сплатити судовий збір згідно закону та подати належно оформлені, обгрунтовані апеляційні скарги .

Копії ухвал надіслано на адреси апелянтів, які були вказані в апеляційних скаргах та, як вбачається з рекомендованих повідомлень про вручення поштового відправлення, копії таких вручені за адресами апелянтів 16.10.2020.

Відповідно до ч. 1 ст. 44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами, зловживання процесуальними правами не допускається.

Кожна особа несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій (ч. 4 ст. 12 ЦПК України).

Відповідно до частини першої статті 126 ЦПК України право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

Протягом всього перебування справи в апеляційному суді недоліки апеляційних скарг не усунуто, з клопотаннями про продовження строку відповідно до частини другої статті 127 ЦПК України, для усунення недоліків апеляційних скарг, апелянти до апеляційного суду не зверталися, з матеріалами справи не знайомилися, рухом такої не цікавилися.

Прецедентна практика Європейського суду з прав людини щодо застосування статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод визнає, що доступ до суду не є абсолютним і національним законодавством може обмежуватись, зокрема для дотримання правил судової процедури і це не є порушенням права на справедливий суд (рішення у справі Станков проти Болгарії від 12 липня 2007 року).

Враховуючи те, що вимоги ухвал про залишення без руху апеляційних скарг Дочірнього Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля та представника Дочірного Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля - Савки Романа Івановича на рішення Сколівського районного суду Львівської області від 06 серпня 2019 рокуапелянти не виконали, є всі підстави для визнання скарг неподаними та повернення її апелянтам.

Керуючись ст. ст. 185, 357 ЦПК України ,-

ухвалив:

Апеляційні скарги Дочірнього Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля та представника Дочірного Підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля Савки Романа Івановича на рішення Сколівського районного суду Львівської області від 06 серпня 2019 року вважати неподаними та повернути скаржникам.

Цивільну справу за позовом Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля до ОСОБА_1 , з участю третіх осіб директора Дочірнього підприємства Сі-Сі-Ай-Любеля ОСОБА_2 та Львівського обласного контактного центру Львівської обласної державної адміністрації, про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди повернути до Сколівського районного суду Львівської області.

Роз`яснити, що повернення апеляційних скарг не перешкоджає повторному зверненню із скаргами до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення скарг.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня її постановлення.

Суддя А.В. Ніткевич

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення28.12.2020
Оприлюднено14.01.2021
Номер документу94116642
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —444/1184/19

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Рішення від 06.08.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Рішення від 06.08.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні