Ухвала
від 13.02.2020 по справі 403/30/20
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №403/30/20 провадження № 2-а/403/4/20

У Х В А Л А

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

13 лютого 2020 року смт.Устинівка

Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого судді Атаманової С.Ю., при секретарі судового засідання Дорошенко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Устинівка заяву відповідача сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговичапро проведення судового засідання у режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Дніпро), про визнання дій протиправними, скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справіза відсутністю складу адміністративного правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь М.О., третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Дніпро), про визнання дій протиправними, скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справіза відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Ухвалою Устинівського районного суду Кіровоградської області від 13.02.2020 року розгляд адміністративної справи відкладено на 28.02.2020 року у зв'язку витребування від Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області доказів на підтвердження обставин, що підлягають встановленню під час судового розгляду.

13.02.2020 року на електронну адресу суду надійшла заява відповідача сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь М.О.про забезпечення відповідно до ст.195 КАС України його участі у судовому засіданні по розгляду справи у режимі відеоконференції, проведення якої прохає доручити Долинському районному суду Кіровоградської області.

Дослідивши зміст поданої заяви, приймаючи до уваги намір відповідача приймати участь в судовому засіданні під час розгляду адміністративної справи, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно положень ч.5 ст.195 КАС України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

За змістом ч.7 ст.11 Закону України Про судоустрій і статус суддів учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

На підставі викладеного, приймаючи до уваги місцезнаходження роботи відповідача в м.Долинська Кіровоградської області, тобто за межами територіальної юрисдикції Устинівського районного суду Кіровоградської області, у провадженні якого перебуває справа, з метою забезпечення оперативності вирішення питань, необхідних для повного з'ясування обставин справи , враховуючи наявну в суді технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приходжу до висновку про наявність підстав для участі відповідача сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговичау судовому засіданні по розгляду справи в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Долинському районному суду Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: вул.Нова, буд.№110 м.Долинська Кіровоградська область.

Керуючись ст.ст. 195, 241, 248, 256 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву відповідача сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговичапро проведення судового засідання за його участю в режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засідання по розгляду адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Максима Олеговича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Дніпро), про визнання дій протиправними, скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справіза відсутністю складу адміністративного правопорушення , яке призначено на 28 лютого 2020 року о 13 год. 00 хв. , провести в режимі відеоконференції за участю відповідача - сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь М.О..

Доручити Долинському районному суду Кіровоградської області (вул.Нова, буд.№110 м.Долинська Кіровоградська область, 28500) забезпечити проведення відеоконференції 28 лютого 2020 року о 13 год. 00 хв. з участю відповідача -сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговича.

Доручити відповідальному працівнику Долинського районного суду Кіровоградської області перевірити явку і встановити особу представника, а також перевірити її повноваження.

Відповідачу сержанту поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максиму Олеговичу на вказану дату та час з`явитися до Долинського районного суду Кіровоградської області за адресою: вул.Нова, буд.№110 м.Долинська Кіровоградська область, 28500 для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції для організації її виконання направити негайно до Долинського районного суду Кіровоградської області та відповідачу сержанту поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максиму Олеговичу , як особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя С.Ю.Атаманова

Дата ухвалення рішення13.02.2020
Оприлюднено17.02.2020
Номер документу87564327
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення та закриття провадження у справіза відсутністю складу адміністративного правопорушення

Судовий реєстр по справі —403/30/20

Рішення від 16.03.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні