Ухвала
від 28.02.2020 по справі 403/30/20
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №403/30/20 провадження № 2-а/403/4/20

У Х В А Л А

28 лютого 2020 року смт.Устинівка

Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого судді Атаманової С.Ю., при секретарі судового засідання Костецькому С.С.,

з участю:

позивача ОСОБА_1 ,

відповідача Рябоконь М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Устинівка адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, про визнання дій протиправними, скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справіза відсутністю складу адміністративного правопорушення,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Устинівського районного суду Кіровоградської області знаходиться дана адміністративна справа.

13.02.2020 року Устинівським районним судом Кіровоградської області була постановлена ухвала про витребування від Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області відеозапису з нагрудної відеокамери (відеорегістратора), виданої (ого) сержанту поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максиму Олеговичу та закріпленої (ого) на його форменному одязі, за 27 січня 2020 року за фактом зупинення ним близько 19 год. 10 хв. на вулиці Транспортна в с.Маловодяне Долинського району Кіровоградської області транспортного засобу марки ВАЗ-2106, номерний знак НОМЕР_1 під керуванням гр-на ОСОБА_1 , або показань інших технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису вказаної зупинки транспортного засобу із зазначенням їх найменування та осіб, що їх використовували.

На дату судового розгляду вказана ухвала суду залишена без виконання.

В судовому засіданні відповідач ОСОБА_2 заявив клопотання про оголошення перерви в судовому засіданні з метою надання ним витребуваного судом доказу та пояснив причини його не надання у встановлений судом строк необізнаністю про наявність ухвали суду, оскільки він особисто її не отримував. Також підтримав раніше подану ним заяву про забезпечення його участі під час розгляду справи в режимі відеоконференції з Долинським районним судом Кіровоградської області.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 не заперечував проти оголошення перерви з метою надання відповідачем відеозапису зупинки транспортного засобу під його керуванням.

Вирішуючи питання про оголошення перерви в судовому засіданні, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

За змістом ст.72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються, крім іншого, письмовими, речовими доказами.

Згідно положень п.9 ч.1 ст.31 Закону України Про національну поліцію поліція може застосовувати такий превентивний захід, як застосування технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.

Відповідно до п.4 ч.3 ст.2 КАС України однією з основних засад (принципів) адміністративного судочинства є офіційне з'ясування всіх обставин у справі.

Відповідно до ч.3 ст.242 КАС України обгрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

На підставі викладеного, враховуючи завдання та основні засади адміністративного судочинства, з метою всебічного та повного з'ясування обставин справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання відповідача ОСОБА_2 та оголошення перерви в судовому засіданні для забезпечення виконання вимог ухвали суду від 13.02.2020 року про надання відповідачем витребуваного судом доказу (відеозапису) з наступним повідомленням про дату, час та місце продовження провадження у справі учасників справи.

Крім того, враховуючи знаходження відповідача ОСОБА_2 за межами територіальної юрисдикції Устинівського районного суду Кіровоградської області та його намір особисто приймати участь у судового розгляді, суд на підставі положень ст.195 КАС України приходить до висновку про необхідність забезпечення участі відповідача в наступному судовому засіданні по розгляду адміністративної справи в режимі відеоконференції з Долинським районним судом Кіровоградської області.

Керуючись ст.ст.2, 9, 72, 77, 195, 223, 241, 248, 256 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Повторно направити для виконання до Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області копію ухвали Устинівського районного суду Кіровоградської області від 13.02.2020 року, роз'яснивши необхідність надання витребуваного судом доказу (відеозапису з нагрудної відеокамери (відеорегістратора), сержанта поліції Рябоконь М.О. за 27.01.2020 року за фактом зупинення ним близько 19 год. 10 хв. на вулиці Транспортна в с.Маловодяне Долинського району Кіровоградської області транспортного засобу марки ВАЗ-2106, номерний знак НОМЕР_1 під керуванням гр-на ОСОБА_1 , або показань інших технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису вказаної зупинки транспортного засобу із зазначенням їх найменування та осіб, що їх використовували) до Устинівського районного суду Кіровоградської області в строк до 11 березня 2020 року включно.

Адреса місцезнаходження суду: вул.О.Мазуренка, буд.№42 смт.Устинівка Кіровоградської області, поштовий індекс 28600.

Роз'яснити відповідальній посадовій особі Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області, що відповідно до вимог ч.ч.6, 7 ст.80 КАС України особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. У разі не можливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені судом строки, особа зобов'язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У разі неподання суб'єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

Оголосити перерву в судовому засіданні по розгляду адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Дніпро), про визнання дій протиправними, скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справіза відсутністю складу адміністративного правопорушення та продовжити судове засідання по розгляду адміністративної справи 13 березня 2020 року о 13 год. 00 хв . в залі судових засідань Устинівського районного суду Кіровоградської області за адресою: вул.О.Мазуренка, буд.№42 смт.Устинівка Кіровоградської області, про що повідомити учасників справи.

Судове засідання по розгляду даної адміністративної справи, яке призначено на 13 березня 2020 року о 13 год.00 хв., провести в режимі відеоконференції за участю відповідача - сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь М.О..

Доручити Долинському районному суду Кіровоградської області (вул.Нова, буд.№110 м.Долинська Кіровоградська область, поштовий індекс 28500) забезпечити проведення відеоконференції 13 березня 2020 року о 13 год. 00 хв. з участю відповідача -сержанта поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максима Олеговича.

Доручити відповідальному працівнику Долинського районного суду Кіровоградської області перевірити явку і встановити особу відповідача.

Відповідачу сержанту поліції СРПП Долинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області Рябоконь Максиму Олеговичу на вказану дату та час з`явитися до Долинського районного суду Кіровоградської області (адресою місцезнаходження: вул.Нова, буд.№110 м.Долинська Кіровоградська область) для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя С.Ю.Атаманова

Дата ухвалення рішення28.02.2020
Оприлюднено02.03.2020
Номер документу87908364
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення та закриття провадження у справіза відсутністю складу адміністративного правопорушення

Судовий реєстр по справі —403/30/20

Рішення від 16.03.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 13.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні