Ухвала
від 17.02.2020 по справі 439/36/20
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/36/20

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю

17 лютого 2020 року м. Броди

Слідчий суддя Бродівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

з участю прокурора Бродівського відділу Радехівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого Бродівського ВП Золочівського ВП ГУНП України у Львівській області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в:

12.02.2020 року у Бродівський районний суд Львівської області поступило клопотання старшого слідчого Бродівського ВП Золочівського ВП ГУНП України у Львівській області ОСОБА_4 , у якому він просить надати дозвіл старшому слідчому Бродівського ВП Золочівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 та слідчому СВ Бродівського ВП Золочівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , на тимчасовий доступ до оригіналів документів (інформації), які містять охоронювану законом таємницю із можливістю їх вилучення, а саме:документів (інформації), щодо повного руху коштів по розрахункових рахункахПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих вАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », із зазначенням повних реквізитів контрагентів, від кого надходили та які отримували кошти, часу, суми та призначення платежів, їх проведення, залишків на рахунках, інформації щодо зняття готівки, за період часу з 01.01.2019 по 27.01.2020 року, на паперових(завірених копіях) та магнітних носіях, що знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване у АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , із можливістю їх вилучення у Львівському відділенні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щозаадресою: АДРЕСА_2 .

Необхідність задоволення даного клопотання слідчий мотивує тим, що 11 січня 2020 року у Бродівський ВП Золочівського ВП ГУНП у Львівській області надійшли матеріали управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР НП України про те, що в ході моніторингу сайту державних закупівель було виявлено порушення законодавства у сфері капітального будівництва за державні кошти, зокрема діяння щодо виконання робіт по «Будівництво приблокового спортивного комплексу КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_3 ». Замовником робіт є КП Львівської обласної ради « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , згідно договору № 2 БР від 25.09.2019 року, підрядник ПП « ОСОБА_7 » , ЄДРПОУ НОМЕР_1 . Посадові особи ПП « ОСОБА_7 » , ЄДРПОУ НОМЕР_1 станом на кінець 2019 року, освоїли бюджетні кошти в сумі 29908719.6 гривень, однак роботи виконанні лише частково.

11 січня 2020 року за даним фактом слідчим відділенням Бродівського ВП Золочівського ВП ГУНП у Львівській області розпочато кримінальне провадження № 12020140160000022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

31 січня 2020 року процесуальним керівником у кримінальному провадженні начальником Бродівського відділу Радехівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 змінено кваліфікацію кримінального правопорушення, розслідуваного у кримінальному провадженні № 12020140160000022 з ч.2 ст. 366 КК України на ч.5 ст.191 КК України.

23 січня 2020 року на підставі ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до документів від 16 січня 2020 року отримано доступ до документів у ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) - проектно-кошторисної документації щодо виконання робіт по об`єкту «Будівництво приблокового спортивного комплексу КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_3 ». З вилучених документів, а саме з виписок з банківських рахунків ПП « ОСОБА_6 », вбачається під час проведення робіт по об`єкту «Будівництво приблокового спортивного комплексу КЗ ЛОР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » по АДРЕСА_3 » ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_4 в своїй діяльності використовує розрахункові рахунки, відкриті у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код міжнародної класифікації банку (МФО) НОМЕР_4 .З отриманих виписок з банківських рахунків також вбачається, що ПП « ОСОБА_6 » оплачувало ТзОВ ВП «« ІНФОРМАЦІЯ_4 » послуги за договором 0301-19 від 02.01.2019 року.

Враховуючи вищенаведене, досліджуючи повно та неупереджено обставини вчинення даного кримінального правопорушення, слідчий вказує, що у нього виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів (інформації) щодо повногоруху коштів по рахунках ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридичнаадреса: АДРЕСА_4 ,відкритих в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за період часу з 01.01.2019 по 27.01.2020 року, що дозволить встановити фактичні суми оплат за придбане обладнання на об`єкт будівництва, закупівлю будівельних матеріалів, оплату найманим працівникам та інше і дасть можливість проводити подальші слідчі дії з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні. Отримати документи (інформацію) щодо повного руху коштів по рахунках ПП « ОСОБА_6 » в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » уінший спосіб неможливо.

Необхіднаінформація це відомості, щодо повного руху коштів порахунках ПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) відкритихуАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » із зазначенням повних реквізитів контрагентів, від кого надходили та які отримували кошти, часу, суми та призначення платежів, їх проведення, залишків на рахунках, інформації щодо зняття готівки, за період часу з 01.01.2019по 27.01.2020 року,на паперових та магнітних носіях.

Водночас, оскільки вказана інформація згідно вимог ч. 1 ст. 60 Закону України Про банки та банківську діяльність є банківською таємницею та згідно вимог ст. 62 вищевказаного Закону, розкривається банками за рішенням суду, органу досудового розслідування необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних речей та документів із можливістю їх вилучення, з метою встановлення обставин скоєння даного кримінального правопорушення.

Прокурор ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав, в обґрунтування пояснив, що надавши дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, суд надасть можливість слідству встановити важливі обставини у справі, зокрема, реальну вартість обладнання, яке було придбане приватним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Розглянувши клопотання, приходжу до переконання, що таке є частково підставним і підлягає до часткового задоволенню, виходячи із таких міркувань.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбаченихчастиною п`ятоюцієї статті,доведе можливістьвикористання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Інформація, до якої просить слідчий надати доступ, відноситься до інформації, яка становить банківську таємницю (п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України).

Ні старшийслідчий,ні прокурор незмогли пояснити,чим викликананеобхідність отриманнядоступу доінформації щодо повного руху коштів по розрахункових рахункахПП « ОСОБА_6 » за більш ніж річний період, в той час як договір із КП ІНФОРМАЦІЯ_6 «Технічний нагляд» №2-БР укладено лише 25.09.2019.

В той же час, вважаю підставним і обгрунтованим клопотання в частині отримання інформації щодо повного руху коштів по розрахункових рахункахПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих вАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », у період з 25.09.2019 по 27.01.2020, оскільки така інформація може мати значення для повноти, всесторонності досудового розслідування.

В той же час, старший слідчий не довів, що наявні достатні підстави вважати, що без вилучення оригіналів документів існує реальна загроза їх зміни або знищення, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до таких документів.

Тому, не знаходжу підстав для задоволення клопотання в частині надання дозволу на вилучення оригіналів документів.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 159, 160, 162 163, 166 КПК України,-

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого СВ Бродівського ВП Золочівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому Бродівського ВП Золочівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_4 та слідчому СВ Бродівського ВП Золочівського ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_5 , на тимчасовий доступ до оригіналів документів (інформації), які містять охоронювану законом таємницю із можливістю їх отримання належним чином завірених копій, а саме:документів (інформації), щодо повного руху коштів по розрахункових рахункахПП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), відкритих вАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », із зазначенням повних реквізитів контрагентів, від кого надходили та які отримували кошти, часу, суми та призначення платежів, їх проведення, залишків на рахунках, інформації щодо зняття готівки, за період часу з 25.09.2019 по 27.01.2020 року, на паперових(завірених копіях) та магнітних носіях, що знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване у АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , із можливістю їх отримання у Львівському відділенні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щозаадресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали один місяць з дня її проголошення.

Відповідно до ч.1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87633475
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, що містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —439/36/20

Ухвала від 10.10.2023

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 08.07.2021

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Бородійчук О. І.

Ухвала від 08.04.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 30.03.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 23.03.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Бородійчук О. І.

Ухвала від 16.03.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 02.03.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 17.02.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

Ухвала від 18.02.2020

Кримінальне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні