Ухвала
від 18.02.2020 по справі 1-219/11
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 1-219/11

Номер провадження 1-в/213/28/20

У Х В А Л А

18 лютого 2020 року м. Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі Дніпропетровської області заяву Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області про видачу дубліката виконавчого документу та поновлення строку пред`явлення виконавчого документа у справі №1-219/11,

В С Т А Н О В И В:

Вироком Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 21 липня 2011 року у справі №1-219/11 за обвинуваченням ОСОБА_3 за ч.2 ст.307, ч.2 ст.309 КК України, в частині конфіскації на користь держави всього належного майна ОСОБА_3 видано виконавчий лист.

Згідно діючого у 2011 році законодавства України, виконавчий лист 15 серпня 2011 року був направлений на адресу Північної МДПІ для пред`явлення на виконання до відділу ДВС м. Кривого Рогу.

Згідно переписки між Криворізькою північною ОДПІ, Покровським відділом ДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області, управлінням державної виконавчої служби ГТУЮ у Дніпропетровській області та судом встановлено таке: як повідомила Криворізька північна ОДПІ листом від 07 травня 2019 року за вих.№63271/9/10, згідно журналу вхідної кореспонденції, інформація про відкриття виконавчого провадження та результати розгляду виконавчого листа стосовно ОСОБА_3 в частині конфіскації всього належного йому майна відсутня; управління забезпечення примусового виконання рішень у Дніпропетровській області в свою чергу повідомило суд про те, що згідно інформації наданої Покровським відділом ДВС та перевіркою даних автоматизованої системи виконавчого провадження, вищезазначений виконавчий лист на виконання до органів державної виконавчої служби Дніпропетровської області, станом на 12 січня 2020 року, не надходив та в провадженні не перебував.

Згідно перевіркиКП «Д3»реєстру «Загальнаканцелярія» вперіод з12січня 2020 року по теперішній час виконавчий лист на адресу суду не надходив, тому слід вирішити питання щодо видачі дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення його до виконання.

Особи, які викликались в судове засідання не з`явились, про час і місце розгляду справи були повідомлені своєчасно.

Відповідно до ч. 5 ст.539 КПК України та ч.3 ст.433 ЦПК України їх неявка не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Впорядку ч.4ст.107КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Суд, дослідив матеріали справи, вважає, що слід видати дублікат виконавчого листа та поновити строк для пред`явлення його до виконання, з таких підстав.

Відповідно дост. 12 Закону України "Про виконавче провадження"- стягувач має право подати заяву про видачу дубліката виконавчого документа, про поновлення строку його пред`явлення до виконання, про відмову від стягнення і повернення виконавчого документа.

Відповідно до ч. 1ст. 24 Закону України "Про виконавче провадження"стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред`явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Відповідно до п.17.4 Перехідних положень доЦивільного процесуального кодексу Україниу редакціїЗакону України № 2147-VІІІ від 03 жовтня 2017 року, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Відповідно до ч.1 ст. 433 ЦПК України, у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до п. 6 інформаційного листа Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 липня 2015 року «Про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» із заявою про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу можна звернутися лише в межах строків пред`явлення їх до виконання. У разі пропуску такого строку одночасно із заявою про видачу дубліката слід подати і заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Відповідно до п. 7 інформаційного листа Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01 липня 2015 року «Про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» суд вирішує питання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення конкретного виконавчого листа до виконання, а тому в ухвалі слід зазначати, за яким саме виконавчим листом поновлено пропущений строк (дата його видачі, яким судом видано, зміст резолютивної частини рішення тощо).

Суд вважає, що оригінал виконавчого листа втрачено не з вини стягувача, тому строк для пред`явлення виконавчого листа у зазначеній справі був пропущеий з поважних причин, та підлягає поновленню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.535,539 КПК України,ст. 433 та п.17.4 Перехідних положень ЦПК України,Законом України "Про виконавче провадження", суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Видати дублікат виконавчого листа у справі №1-219/11 в частині конфіскації на користь держави всього особисто належного ОСОБА_3 майна та поновити строк для пред`явлення його до виконання.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Дніпровського апеляційного суду через Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом 7 діб з дня отримання копії ухвали.

Суддя ОСОБА_1

СудІнгулецький районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення18.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87661306
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —1-219/11

Постанова від 12.05.2021

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Вирок від 20.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Федотова В. М.

Постанова від 20.04.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Постанова від 20.04.2011

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 18.02.2020

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

Ухвала від 06.02.2020

Кримінальне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

Вирок від 31.08.2011

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Пензев М. М.

Постанова від 22.02.2011

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Петров Р. І.

Постанова від 16.02.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Постанова від 29.11.2011

Кримінальне

Володарський районний суд Донецької області

Доценко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні