Ухвала
від 24.02.2020 по справі 335/6485/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69009 Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 335/6485/19

Проваження № 2/332/115/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" лютого 2020 р.

Заводський районний суд м.Запоріжжя у складі:

Головуючого судді - Марченко Н.В.

при секретарі - Безбородько І.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань м. Запоріжжя цивільну справу за позовом АТ Альфа - Банк до ОСОБА_1 ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , законним представником якого є: ОСОБА_1 , третя особа: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району про примусове виселення та зняття з реєстраційного обліку.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Заводського районного суду м. Запоріжжя знаходиться цивільна справа за позовом АТ Альфа - Банк до ОСОБА_1 ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , законним представником якого є: ОСОБА_1 , третя особа: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району про примусове виселення та зняття з реєстраційного обліку.

На підставі ухвали суду з метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочато підготовче провадження у справі.

Відповідач у підготовчому судовому засіданні заявила клопотання про зупинення провадженя у даній справі до набрання законної сили рішення Заводського районного суду м. Запоріжжя ухваленого за результатами розгляду справи за позовом ОСОБА_4 до Державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області Ільющенкова Сергія Олександровича, Акціонерне товариство Альфа - Банк , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_5 , Суб`єкт державної реєстрації прав Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на квартиру, оскільки вимоги за цими справами взаємоповязані.

Представник позивача заперечувала проти зупинення провадження, вважає, що відповідач зловживає своїми процесуальними правами, просила відмовити у задоволенні клопотання.

Представник третьої особи Органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району підтримала клопотання позивача, просила його задовольнити шляхом зупинення провадження у справі.

Суд перевіривши матеріали справи, заслухавши учасників справи, дійшов висновку про те, що заявлене позивачем клопотання про зупинення провадження підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що в провадженні Заводського районного суду м. Запоріжжя знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до Державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області Ільющенкова Сергія Олександровича, Акціонерне товариство Альфа - Банк , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_5 , Суб`єкт державної реєстрації прав Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на квартиру, провадження за якою відкрито та визначено розгляд проводити за правилами загального позовного провадження. Оскільки, цивільну справу за позовом АТ Альфа - Банк до ОСОБА_1 ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , законним представником якого є: ОСОБА_1 , третя особа: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району про примусове виселення та зняття з реєстраційного обліку неможливо розглянути по суті до вирішення спору по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області Ільющенкова Сергія Олександровича, Акціонерне товариство Альфа - Банк , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_5 , Суб`єкт державної реєстрації прав Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на квартиру, оскільки дані справи взаємопов`язані між собою і від результату вирішення спору по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області Ільющенкова Сергія Олександровича, Акціонерне товариство Альфа - Банк , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_5 , Суб`єкт державної реєстрації прав Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на квартиру залежить від вирішення даної цивільної справи.

Згідно п.6 ч.1 ст.251 ЦПК України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, яка розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Згідно п. 5 ч. 1ст. 253 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктом 6 частини першої статті 251 цього Кодексу, провадження у справі зупиняється до набрання законної сили судовим рішенням, від якого залежить вирішення справи.

Враховуючи, що судом встановлені обставини відповідно до п.6 ч.1 ст.251 ЦПК України, що унеможливлюють продовження розгляду цивільної справи та наявність яких є підставою для зупинення провадження, тому, суд вважає за необхідне провадження у даній справі зупинити до набрання законної сили рішенням Заводського районного суду м. Запоріжжя у справі за позовом ОСОБА_4 до Державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області Ільющенкова Сергія Олександровича, Акціонерне товариство Альфа - Банк , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_5 , Суб`єкт державної реєстрації прав Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на квартиру.

Керуючись ст. ст.. 251, 253, 260 ЦПК України. -

УХВАЛИВ:

Клопотання відповідача про зупинення провадження у справі - задовольнити.

Провадження у справі за позовом АТ Альфа - Банк до ОСОБА_1 ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , законним представником якого є: ОСОБА_1 , третя особа: Орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району про примусове виселення та зняття з реєстраційного обліку - зупинити до набрання законної сили рішення Заводського районного суду м. Запоріжжя по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Державного реєстратора виконавчого комітету Широківської сільської ради Запорізького району Запорізької області Ільющенкова Сергія Олександровича, Акціонерне товариство Альфа - Банк , третя особа яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: ОСОБА_5 , Суб`єкт державної реєстрації прав Широківська сільська рада Запорізького району Запорізької області про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на квартиру.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з моменту її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду

Суддя Н.В.Марченко

інше набрання законної сили рішення

Суддя: Н. В. Марченко

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено25.02.2020
Номер документу87780575
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/6485/19

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 02.08.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 20.04.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 14.06.2019

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні