Ухвала
від 06.12.2019 по справі 760/11907/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/11907/17

Провадження 2/760/1194/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 грудня 2019 року Солом`янський районний суд міста Києва у складі:

головуючої судді - Усатової І.А.,

при секретарі судового засідання - Омелько Г.Т. ,

за участю:

представника позивача - Ізвєкова В.В.,

представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 . ,

розглянувши у судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в цивільній справі клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 про витребування доказів за позовом Приватного підприємства "ПРИВАТ ІНВЕСТ" до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_1 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський Валентин Сергійович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Литвиненко Яна Олександрівна, АТ КБ ЕКСПОБАНК про визнання недійсними договорів відступлення права вимоги та скасування рішення про державну реєстрацію прав, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Солом`янського районного суду перебуває цивільна справа за позовом Приватного підприємства "ПРИВАТ ІНВЕСТ" до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_1 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський Валентин Сергійович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Литвиненко Яна Олександрівна, АТ КБ ЕКСПОБАНК про визнання недійсними договорів відступлення права вимоги та скасування рішення про державну реєстрацію прав.

У судовому засіданні 06.12.2019 представником відповідача ОСОБА_7 заявлено клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати від Подільської районної в місті Києві державної адміністрації матеріали реєстраційної справи ТОВ ДП КИЇВМІСЬКДОВІДКА , включаючи документи, в яких міститься інформація щодо передачі ОСОБА_5 майна чи майнових прав до статутного капіталу ТОВ ДП КИЇВМІСЬКДОВІДКА .

В обґрунтування клопотання вказав, що зазначена реєстраційна справа не може бути в повному обсязі витребувана для огляду в судовому засіданні представником відповідача самостійно, оскільки відсутня інформація щодо реквізитів документів.

У судовому засіданні судом було поставлено на обговорення клопотання представника відповідача про витребування доказів.

Представник позивача Ізвєков В.В. в судовому засіданні заперечував стосовно витребування доказів.

Представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 в судовому засіданні наполягав на задоволенні клопотання.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились.

Суд, заслухавши учасників судового розгляду, вивчивши матеріали справи, дослідивши заявлене клопотання, прийшов до висновку, про необхідність витребування доказів, виходячи з наступного.

Як визначено положеннями ч. 2 ст. 77 ЦПК України, предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до частини 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Виходячи з предмету та підстав позову, характеру спірних правовідносин, обставин, які підлягають встановленню під час судового розгляду, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника відповідача про витребування доказів, так як вважає, що запитуванні докази мають значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 про витребування доказів за позовом Приватного підприємства "ПРИВАТ ІНВЕСТ" до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_1 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Войтовський Валентин Сергійович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Литвиненко Яна Олександрівна, АТ КБ ЕКСПОБАНК про визнання недійсними договорів відступлення права вимоги та скасування рішення про державну реєстрацію прав - задовольнити.

Витребувати від Подільської районної в місті Києві державної адміністрації

(04070, м. Київ, Контрактова Площа, 2) належним чином завірені копії матеріалів реєстраційної справи ТОВ ДП КИЇВМІСЬКДОВІДКА (код ЄРДПОУ 38897572), включаючи документи, в яких міститься інформація щодо передачі ОСОБА_5 майна чи майнових прав до статутного капіталу ТОВ ДП КИЇВМІСЬКДОВІДКА .

Запитувані матеріали надати терміново на адресу Солом`янського районного суду м. Києва: 03037, м. Київ, вул. Максима Кривоноса, 25.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.12.2019
Оприлюднено25.02.2020
Номер документу87794408
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/11907/17

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 06.12.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Постанова від 04.09.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Рішення від 28.05.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Ухвала від 14.06.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Яворський Микола Анатолійович

Рішення від 28.05.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Усатова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні