Ухвала
від 21.02.2020 по справі 482/2283/19
ЄЛАНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 482/2283/19

Провадження № 1-кп/476/16/2020

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду

21.02.2020 року Єланецький районний суд Миколаївської області

в складі: головуючого - судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , потерпілого ОСОБА_6 , представника потерпілого ОСОБА_7

розглянувши в відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду с.м.т. Єланець кримінальне провадження, внесене 02.08.2019 року в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12019150280000404 відносно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.м.т. Войковський Амбросівського району Донецької області, громадянина України, працюючого водієм в ТОВ "АТМ 1444", проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України

ВСТАНОВИЛА:

23.12.2019 року з Миколаївського апеляційного суду надійшов обвинувальний акт по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України.

В підготовчому судовому засіданні прокурор просив призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту та заявив клопотання про надання органом з питань пробації досудової доповіді відносно обвинуваченого ОСОБА_4 .

Потерпілий та його представник не заперечували проти призначення судового розгляду, заявили клопотання про прийняття позовних заяв до відповідачів ТОВ "Автотранспортне підприємство 1444", ПрАТ СК "Аско Донбас Північний", третя особа на стороні відповідача ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої злочином, в порядку ст. 128 КПК України. Представник потерпілого просив визнати потерпілого цивільним позивачем у кримінальному провадженні, а ТОВ "Автотранспортне підприємство 1444" і ПрАТ СК "Аско Донбас Північний" цивільними відповідачами.

Обвинувачений ОСОБА_4 та його захисник не заперечували проти призначення судового розгляду та прийняття цивільних позовів.

Прокурор не заперечував проти прийняття цивільних позовів.

З`ясувавши думку учасників судового провадження, дослідивши обвинувальний акт та додані до нього документи, суд приходить до висновку про можливість призначення кримінального провадження до судового розгляду та складання уповноваженим органом з питань пробації досудової доповіді.

Підстави для прийняття рішень, передбачених п.1-4 ч.3 ст.314 КПК України відсутні.

Згідно ч.1 ст.314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду.

Відповідно до ч.2 ст. 314-1 КПК України досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Таким чином, суд вважає, що складання органом пробації досудової доповіді у даному кримінальному провадженні буде відповідати інтересам прав людини, відповідно до ч.5 ст.314 КПК України.

Враховуючи, що відповідно до ст. 19 Закону України "Про пробацію" права, обов`язки, відповідальність, правовий та соціальний захист персоналу органу пробації визначаються Законом України "Про Державну кримінально-виконавчу службу України" та цим Законом, а тому складання досудової доповіді слід доручити Єланецькому районному відділу з питань пробації філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області.

З`ясувавши думку учасників судового провадження, які не заперечували проти прийняття цивільного позову до розгляду, суд приходить до таких висновків.

Згідно ст. 61 КПК України, цивільним позивачем у кримінальному провадженні є фізична особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно-небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди та яка в порядку, встановленому цим Кодексом, пред`явила цивільний позов.

Відповідно ст. 62 КПК України, цивільним відповідачем у кримінальному провадженні може бути фізична особа, яка в силу Закону несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану злочинними діями (бездіяльністю) обвинуваченого та до якої пред`явлено цивільний позов в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 128 КПК України, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до обвинуваченого.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, що цивільні позови подано до початку судового розгляду, позовні заяви відповідають вимогам, встановленим ст.ст. 175, 177 ЦПК України, тому їх необхідно прийняти до розгляду, долучити до матеріалів кримінального провадження, розглядати одночасно з кримінальним провадженням та визнати потерпілого ОСОБА_6 цивільним позивачем, а ТОВ "Автотранспортне підприємство 1444" і ПрАТ СК "Аско Донбас Північний" цивільними відповідачами.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 128, 314-316 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,призначити досудового розгляду о13.00год.08квітня 2020 року, який відбудеться у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Єланецького районного суду Миколаївської області за адресою: с.м.т. Єланець вул. Аграрна, 16.

В судове засідання викликати: прокурора, обвинуваченого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , потерпілого ОСОБА_6 , представника потерпілого ОСОБА_7 , представників відповідачів.

Доручити Єланецькому районному відділу з питань пробації підготувати і надати в судове засідання, призначене на 13.00 годину 08.04.2020 року досудову доповідь щодо обвинуваченого ОСОБА_4 .

Зобов`язати представника персоналу органу пробації невідкладно повідомляти суд про наявність або виникнення об`єктивних обставин, що унеможливлюють підготовку або своєчасне подання досудової доповіді.

Роз`яснити обвинуваченому, що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_6 до ТОВ "Автотранспортне підприємство 1444", ПрАТ СК "Аско Донбас Північний", третя особа на стороні відповідача ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином.

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_6 до ТОВ "Автотранспортне підприємство 1444", ПрАТ СК "Аско Донбас Північний", третя особа на стороні відповідача ОСОБА_4 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої злочином.

Визнати потерпілого ОСОБА_6 цивільним позивачем, а ТОВ "Автотранспортне підприємство 1444", ПрАТ СК "Аско Донбас Північний" - цивільними відповідачами у кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Визначити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідачі зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3-5ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив (у разі його надіслання позивачем) для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити сторонам про зобов`язання подати свої докази до суду до початку розгляду справи по суті. Докази, подані з порушенням даних вимог, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подано несвоєчасно з поважних причин. Роз`яснити сторонам, що до початку розгляду справи по суті, зобов`язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору. Роз`яснити сторонам, що заява про виклик свідка має бути подана до початку розгляду справи по суті. Клопотання про витребування доказів має бути подано до початку розгляду справи по суті, із дорученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі. Роз`яснити сторонам, що судові повістки можна отримувати в електронному вигляді за допомогою SМS-повідомлення, для чого учаснику процесу потрібно подати до суду заявку, яку необхідно роздрукувати на порталі Судової влади України або отримати в суді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу87817870
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —482/2283/19

Вирок від 22.10.2020

Кримінальне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Н. В.

Ухвала від 21.02.2020

Кримінальне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Н. В.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Єланецький районний суд Миколаївської області

Чернякова Н. В.

Ухвала від 05.12.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Міняйло М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні