Ухвала
від 24.02.2020 по справі 907/551/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про заміну сторони її правонаступником

"24" лютого 2020 р. Справа № 907/551/14

Суддя господарського суду Закарпатської області Ушак І.Г., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну кредитора правонаступником у даній справі

за заявою Головного управління ДПС у Закарпатській області

про визнання банкрутом державного підприємства "Червона Зірка" (с. Кибляри, б/н, Ужгородський район Закарпатської області, код 00413831),

ВСТАНОВИВ:

08.05.19р. у зв`язку з апеляційним оскарженням постанови Господарського суду Закарпатської області від 20.03.19р. у даній справі, така надіслана до Західного апеляційного господарського суду.

31.07.19р. заявник звернувся до суду із заявою про заміну в порядку статті 52 ГПК України Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, м. Ужгород, пл. Народна, 4, код ЄДРПОУ 20453063) як належним кредитором у даній справі кредитора - Ужгородського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області. Посилається при цьому на реорганізацію останнього шляхом приєднання як структурного підрозділу до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України".

15.10.19 дана справа надіслана до Західного апеляційного господарського суду для подальшого направлення її до Верховного Суду у зв`язку з надходженням касаційної скарги Міністерства аграрної політики та продовольства України, м. Київ на постанову господарського суду Закарпатської області від 20.03.19 та постанову Західного апеляційного господарського суду від 29.08.19.

Поряд з цим, суд звертає увагу, що 21.10.19 р. набув чинності Кодекс України з процедур банкрутства (далі -Кодекс про банкрутство), відповідно до п. 4 Прикінцевих та Перехідних положень якого встановлено, що з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Вивчивши, після повернення касаційною інстанцією до Господарського суду Закарпатської області матеріали даної справи, вищезазначеу заяву, суд, керуючись Кодексом, дійшов висновку про задоволення заяви про заміну кредитора його правонаступником.

При цьому суд виходив з наступного.

Питання процесуального правонаступництва, про які йдеться у заяві, що розглядається, та його правові підстави врегульовані приписами ст. 43 Кодексу України з процедур банкрутства, згідно яких у разі вибуття чи заміни кредитора у справі про банкрутство господарський суд за заявою правонаступника або іншого учасника (учасників) справи здійснює заміну такої сторони її правонаступником на будь-якій стадії провадження у справі; усі дії, вчинені у справі про банкрутство до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Аналогічні приписи містить Господарський процесуальний кодекс України, яким також регулюються питання провадження у справах про банкрутство. Так, ст. 52 цього кодексу передбачено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

З огляду на викладене, заяву слід задоволити, замінивши Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області - кредитора у справі - його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, м. Ужгород, пл. Народна, 4, код ЄДРПОУ 20453063).

Керуючись ст. 43 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 52, 234 Господарського процесуального кодексу України,

СУД ПОСТАНОВИВ:

1. Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну кредитора у даній справі задоволити.

2. Замінити сторону кредитора у справі - Ужгородське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області - його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, м. Ужгород, пл. Народна, 4, код ЄДРПОУ 20453063).

3. Копію даної ухвали направити заявнику - Головному управлінню Пенсійного фонду України в Закарпатській області та учасникам судового процесу у даній справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб адресою: http://zk.arbitr.gov.ua/sud5008/gromadyanam/csz/.

Суддя Ушак І.Г.

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено28.02.2020

Судовий реєстр по справі —907/551/14

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 26.01.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Постанова від 28.09.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні