Рішення
від 26.02.2020 по справі 756/2674/20
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

26.02.2020 Справа № 756/2674/20

УКРАЇНА

ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА


Унікальний №756/2674/20

Провадження №2/756/3525/20

УХВАЛА

26 лютого 2020 року м. Київ

Суддя Оболонського районного суду м. Києва Диба О.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельна компанія Надійний партнер в особі директорів ОСОБА_3 та ОСОБА_4, ОСОБА_2 , треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Ковальчук Сергій Павлович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Малий Олексій Сергійович, державний реєстратор філії Комунального підприємства Путрівське у місті Києві Тимошенко Анастасія Володимирівна про визнання рішення учасника, акту приймання-передачі нерухомого майна, договору купівлі-продажу земельної ділянки недійсними та витребування майна з чужого незаконного володіння,

УСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом до відповідачів про визнання рішення учасника, акту приймання-передачі нерухомого майна, договору купівлі-продажу земельної ділянки недійсними та витребування майна з чужого незаконного володіння.

Разом із позовною заявою до суду надійшло клопотання про розстрочення сплати судового збору з підстав того, ОСОБА_1 не має фінансової можливості сплатити судовий збір. Однак, відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України Про судовий збір враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: 1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: військовослужбовці; батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

Проте жодних підтверджень того, що у суду є підстави розстрочити сплату судового збору, позивачем не надано. Тому підстав для задоволення клопотання про розстрочення сплати судового збору не убачається.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 4 Закону України Про судовий збір у чинній редакції визначено, що за подання позовної заяви немайнового характеру фізичною особою сплачується судовий збір у розмірі 0,4 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додається документ, що підтверджує сплату судового збору.

Належним доказом про сплату судового збору є оригінал квитанції про його сплату.

Крім того, у частині 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір визначено, що у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як убачається із матеріалів позовної заяви, позивачем заявлено п`ять вимог немайнового характеру (вимога визнати недійсним рішення учасника ТОВ ТК Надійний партнер та акт приймання-передачі нерухомого майна, вимога скасувати реєстрацію права власності ТОВ ТК Надійний партнер на земельну ділянку, вимога визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки, вимога скасувати реєстрацію права власності ОСОБА_2 на земельну ділянку, вимога витребувати на користь позивача майно із чужого незаконного володіння), тому позивачу необхідно сплатити судовий збір в загальному розмірі 4 204,00 грн. (840,80 грн. ? 5)

Таким чином, позивачу слід надати доказ про сплату ним судового збору в розмірі, який визначений нормами чинного законодавства України, а саме: сплатити судовий збір в розмірі 4 204,00 грн.

- позивачем не надано підтверджень того, що він не звертався із позовом до відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав;

Згідно п. 10 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Таким чином, позивачу необхідно надати відповідне підтвердження.

Згідно ст.185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день її первісного подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Додатково суд роз`яснює, відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України у випадку повернення позовної заяви позивачу це не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Враховуючи наведене, вважаю, що провадження у справі неможливо відкрити до усунення вказаних недоліків, а тому заяву слід залишити без руху, а позивачу надати строк для їх усунення.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про розстрочення сплати судового збору - відмовити;

Позовну заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельна компанія Надійний партнер (01103, м. Київ, вул. Михайла Бойчука, 17-А, код ЄДРПОУ 42418892) в особі директорів ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_4 (дата народження невідомо, РНОКПП невідомо, АДРЕСА_3 ), ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_4 ), треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Ковальчук Сергій Павлович (01032, м. Київ, вул. Саксаганського, 119, оф. 12), приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Малий Олексій Сергійович ( АДРЕСА_5 ), державний реєстратор філії Комунального підприємства Путрівське у місті Києві Тимошенко Анастасія Володимирівна (08625, Київська обл., Васильківський р-н, с. Путрівка, вул. Путрівське, 46) про визнання рішення учасника, акту приймання-передачі нерухомого майна, договору купівлі-продажу земельної ділянки недійсними та витребування майна з чужого незаконного володіння - залишити без руху;

Надати позивачу строк для усунення недоліків - протягом 5 днів з дня вручення копії ухвали;

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.В. Диба

Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено28.02.2020

Судовий реєстр по справі —756/2674/20

Постанова від 06.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Рішення від 25.08.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 12.03.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 26.02.2020

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні