Ухвала
від 24.02.2020 по справі 942/1907/19
НОВОПСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 24.02.2020

ЄУ № 942/1907/19

Провадження №2/942/161/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення

справи до судового розгляду

24 лютого 2020 року Новопсковський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Чалого А.В.,

секретаря судового засідання Сіренко А.В.,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Новопсков в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Танюшівської сільської ради Новопсковського району Луганської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Луганській області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом ,

ВСТАНОВИВ:

Позивачі звернулися до суду з позовною заявою, в якій просять визнати за ними в рівних долях право на земельну частку (пай), у розмірі встановленому для всіх членів КСП Україна , Новопсковського району Луганської області, площею 10,29 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої в Танюшівській сільській раді Новопсковського району Луганської області, на підставі сертифікату на право на земельну частку (пай) серії НОМЕР_1 №0061241, виданого розпорядженням Новопсковської районної державної адміністрації 09.12.1996 року, зареєстрованого в книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за №225 від 31.07.1997 року, яка залишилася після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 25.11.2019 року відкрито загальне позовне провадження, призначено підготовче судове засідання на 24.01.2019 року.

24.01.2019 року підготовче судове засідання не відбулось, у зв`язку з перебуванням головуючого по справі у щорічній основній відпустці. Підготовчий розгляд призначено на 24.02.2020 року.

Позивачі в підготовче судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Представник позивачів в підготовче судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, надала клопотання про витребування доказів та просила суд провести підготовче судове засідання без її участі та участі позивачів.

Представник відповідача до підготовчого судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, відзив на позов не надав.

Представник третьої особи - Головного управління Держгеокадастру у Луганській області до підготовчого судового засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав суду пояснення на позов, в якому просив розглянути справу без участі представника управління та ухвалити законне та обґрунтоване судове рішення по справі.

В клопотанні про витребування доказів представник позивачів просить витребувати в Новопсковській державній нотаріальній конторі (Луганська область, смт. Новопсков, вул. Українська, 128) спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також витребувати в Головному управлінні Держгеокадастру у Луганській області (Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 17 корп. 2) технічну документацію, згідно якої спадкодавець ОСОБА_4 отримав сертифікат на право на земельну частку (пай) серії НОМЕР_1 №0061241, площею 10,29 га, про що свідчить запис від 31.07.1997 року за реєстровим номером № НОМЕР_2 та його особистий підпис в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) по КСП Україна на території Танюшівської сільської ради Новопсковського району Луганської області.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 6, 7, 8 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно ч. 4 ст. 8-1 Закону України Про нотаріат вилучення (виїмка) реєстрів нотаріальних дій та документів, що передані нотаріусу на зберігання в порядку, передбаченому цим Законом, а також печатки нотаріуса не допускається. Такі реєстри нотаріальних дій, документи чи печатка нотаріуса можуть бути надані суду за мотивованою постановою суду тільки для огляду і повинні бути повернуті судом негайно після огляду.

З огляду на викладене, суд вважає, що з метою з`ясування обставин справи, які мають істотне значення та для прийняття обґрунтованого та законного рішення, клопотання представника позивача слід задовольнити частково та витребувати в Новопсковській державній нотаріальній конторі (Луганська область, смт. Новопсков, вул. Українська, 128) спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , відмовивши в частині задоволення клопотання про витребування технічної документації в Головному управлінні Держгеокадастру у Луганській області, оскільки інформація щодо отримання спадкодавцем ОСОБА_4 сертифікату на право на земельну частку (пай) серії НОМЕР_1 №0061241, площею 10,29 га в повному обсязі відображена в поясненні на позовну заяву, наданого третьою особою.

Суд, виконавши вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України, вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду за участю сторін.

Керуючись ст.ст.84, 90, 197, 258-261, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Танюшівської сільської ради Новопсковського району Луганської області, третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Луганській області про визнання права власності на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом, у приміщенні Новопсковського районного суду Луганської області (у залі судових засідань № 2 Новопсковського районного суду Луганської області) по суті на 24 березня 2020 року на 10 год. 00 хв.

Клопотання представника позивачів про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати в Новопсковській державній нотаріальній конторі (Луганська область, смт. Новопсков, вул. Українська, 128) спадкову справу, заведену після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В іншій частині клопотання про витребування доказів відмовити.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України.

Копію ухвали направити в Новопсковську Державну нотаріальну контору, для виконання.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А.В. Чалий

Дата ухвалення рішення24.02.2020
Оприлюднено28.02.2020
Номер документу87882122
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —942/1907/19

Постанова від 08.12.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Постанова від 08.12.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 08.09.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Луганська В. М.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Рішення від 07.07.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 25.11.2019

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні