Ухвала
від 27.02.2020 по справі 320/3815/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 320/3815/19

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

27 лютого 2020 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Собківа Я.М. та суддів Костюк Л.О, Земляної Г.В., перевіривши матеріали апеляційної скарги Старобезрадичівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Обухівської районної ради Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 19 листопада 2019 року у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Старобезрадичівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Обухівської районної ради Київської області, треті особи: Обухівська районна державна адміністрація Київської області, Старобезрадичівська сільська рада, Обухівська районна рада Київської області, Відділ освіти Обухівської районної державної адміністрації Київської області про застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И Л А :

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 19 листопада 2019 року позов задоволено.

Не погоджуючись з даним рішенням позивач подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 05 лютого 2020 року апеляційну скаргу залишено без руху та надано строк для усунення недоліків протягом 10 днів з дня вручення даної ухвали.

До Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання від апелянта про звільнення від сплати судового збору в якому скаржник посилається на відсутність бюджетних асигнувань.

Так, в силу положень ч.1 ст.133 Кодексу адміністративного судочинства України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 8 Закону України Про судовий збір , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: 1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Враховуючи вищенаведене, суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що апеляційна скарга Старобезрадичівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Обухівської районної ради Київської області під зазначені умови, відповідно до яких суд може звільнити від сплати судового збору, не підпадає. Разом з тим, не можуть бути взяті судом до уваги і доводи апелянта, що містяться у клопотанні про звільнення від сплати судового збору, адже такі жодним чином не вказують на наявність підстав для звільнення від сплати судового збору відповідача, а відтак, клопотання про звільнення від сплати судового збору не підлягає задоволенню.

Разом з тим, станом на 27 лютого 2020 року апелянтом не усунуто недоліки апеляційної скарги, а саме: не сплачено судовий збір.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 298 КАС України до апеляційної скарги яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст.296 цього Кодексу, застосовуються положення статті 169 цього Кодексу.

Пунктом 1 частини 4 статті 169 КАС України передбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху у встановлений судом строк.

Враховуючи те, що апелянт в установлений судом строк, недоліки в апеляційній скарзі не усунув, то апеляційна скарга підлягає поверненню особі, яка її подала.

Керуючись ст.ст. 133, 169, 296, 298, 329, 331 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

У задоволенні клопотання Старобезрадичівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Обухівської районної ради Київської області про звільнення від сплати судового збору - відмовити.

Апеляційну скаргу Старобезрадичівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Обухівської районної ради Київської області на рішення Київського окружного адміністративного суду від 19 листопада 2019 року у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Старобезрадичівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Обухівської районної ради Київської області, треті особи: Обухівська районна державна адміністрація Київської області, Старобезрадичівська сільська рада, Обухівська районна рада Київської області, Відділ освіти Обухівської районної державної адміністрації Київської області про застосування заходів реагування - повернути особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя-доповідач Собків Я.М.

суддя Костюк Л.О.

суддя Земляна Г.В.

Дата ухвалення рішення27.02.2020
Оприлюднено02.03.2020
Номер документу87901702
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —320/3815/19

Ухвала від 27.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Рішення від 19.11.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Колодіна Л. В.

Ухвала від 10.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 06.08.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 18.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Рішення від 10.07.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Колодіна Л. В.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Колодіна Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні