Ухвала
від 03.03.2020 по справі 373/106/20
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/106/20

Номер рядка звіту 60

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

03 березня 2020 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Залеська А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Дівичківської об`єднаної територіальної громади Переяслав-Хмельницького району Київської області, третя особа: Переяслав-Хмельницька районна державна нотаріальна контора, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою та просить визначити їй додатковий строк, достатній для подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилася після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Також просить витребувати у Переяслав-Хмельницькій районній державній нотаріальній конторі інформацію про наявну спадкову справу після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Посилається на те, що ІНФОРМАЦІЯ_2 померла баба позивача - ОСОБА_2 . За життя ОСОБА_2 склала заповіт, за яким заповіла ОСОБА_1 дві земельні ділянки і майновий пай, а її брату ОСОБА_3 інше все належне майно. 14.11.2018 позивач звернулася до секретаря Дівичківської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області і на ім`я Переяслав-Хмельницької районної державної нотаріальної контори Київської області написала заяву про прийняття спадщини, однак дану заяву зберігала вдома та не направила її нотаріусу. Позивач вважає, що пропустила строк для прийняття спадщини з поважних причин (велика відстань між місцем постійного проживання спадкоємців і місцем знаходження спадкового майна), оскільки вона проживає та працює в Черкаській області, а спадкове майно знаходиться в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області. 16.10.2019 завідувач Переяслав-Хмельницької районної державної нотаріальної контори повідомив позивача, що спадкова справа після смерті ОСОБА_2 не заводилась та рекомендував їй звернутися до суду для поновлення строку подання заяви про прийняття спадщини.

Позовна заява після усунення недоліків та додані до неї документи, відповідають вимогам статей 95, 175, 177 ЦПК України.

Спір виник із спадкових правовідносин та відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України належить до юрисдикції загальних місцевих судів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

Крім того, після усунення недоліків позивач до участі у справі в якості співвідповідача долучила іншого спадкоємця за заповітом ОСОБА_3 .

Відповідно до вимог ч.1 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Клопотання про витребування інформації суд задовольняє на підставі ст. 84 ЦПК України.

З`ясувавши зміст позовних вимог, керуючись ст.187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі, як співвідповідача: ОСОБА_3 .

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Дівичківської об`єднаної територіальної громади Переяслав-Хмельницького району Київської області, ОСОБА_3 , третя особа: Переяслав-Хмельницька районна державна нотаріальна контора, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 10:00 год. 30 березня 2020 року в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області по вул.Богдана Хмельницького буд.65 в м.Переяславі Київської області.

Про час та місце підготовчого засідання повідомити учасників справи:

- позивача ОСОБА_1 , проживаючу по АДРЕСА_1 ;

- відповідача Дівичківську об`єднану територіальну громаду Переяслав-Хмельницького району Київської області, що знаходиться по вул. Сонячна, 1-А в с. Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області, 08456;

- відповідача ОСОБА_3 , проживаючого по АДРЕСА_2 ;

- третю особу Переяслав-Хмельницьку районну державну нотаріальну контору Київську області, що знаходиться по вул. Оболонна, 2-В в м. Переяславі Київської області, 08400.

Учасникам справи роз`яснити наступне.

Відповідачі мають право надати суду відзив на позовну заяву і всі наявні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову протягом шістнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у праві.

Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Докази , не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву відповідача - протягом десяти днів з дня його отримання. Одночасно з наданням суду пояснення щодо позову та/або на відзив, копія пояснення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, з наданням суду підтверджуючого документа.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: А. О. Залеська

Дата ухвалення рішення03.03.2020
Оприлюднено04.03.2020
Номер документу87964948
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —373/106/20

Ухвала від 30.03.2020

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Рішення від 30.03.2020

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні