Ухвала
від 05.03.2020 по справі 386/543/19
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/543/19

Провадження № 2/386/30/20

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

05 березня 2020 року смт. Голованівськ

Голованівський районний суд Кіровоградської області

В складі головуючого судді Гарбуз О. С.

з участю: секретаря судового засідання Фенюшиної Ю.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду клопотання представника позивачів ОСОБА_1 про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини, -

встановив:

ОСОБА_2 та ОСОБА_3 12.06.2019 звернулися до суду з позовною заявою до Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини, що залишилась після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Красногірка Голованівського району Кіровоградської області.

Ухвалою суду від 18.06.2019 в даній справі відкрито провадження, визначено розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено до підготовчого засідання.

17 липня 2019 року представник позивачів ОСОБА_1 подав до суду клопотання про заміну в даній справі неналежного відповідача Красногірську сільську раду Голованівського району Кіровоградської області на належного відповідача ОСОБА_4 , у зв`язку з тим, що спадкова справа заведена після смерті ОСОБА_5 за заявою ОСОБА_4 .

Ухвалою суду від 17 липня 2019 року клопотання представника позивачів задоволено та замінено первісного відповідача Красногірську сільську раду Голованівського району Кіровоградської області належним відповідачем ОСОБА_4 , оскільки позов пред`явлений був не до тієї особи, яка в силу закону має відповідати за позовом, так як ОСОБА_4 фактично прийняв спадщину після смерті ОСОБА_5 шляхом подачі до нотаріальної контори заяви про прийняття спадщини.

Представник позивачів Терновенко Р.М. 05.03.2020 подав до суду клопотання про зупинення провадження в даній справі у зв`язку з неможливістю розгляду цієї справи, до вирішення цивільної справи, яка перебуває в провадженні Голованівського районного суду Кіровоградської області за №386/150/20 за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Бурдейної Г.І. та Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області, третя особа - ОСОБА_4 , про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії.

Позивачі та їх представник в підготовче судове засідання не з`явилися, представник позивачів подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність та відсутність позивачів.

Відповідач та його представник в підготовче судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені своєчасно та належним чином, клопотання про відкладення засідання до суду не подавали.

Розглянувши клопотання представника позивачів та дослідивши додані до нього докази, суд приходить до висновку про задоволення клопотання, виходячи зі слідуючого.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 251 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі. Суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Під час розгляду клопотання судом встановлено, що 04 березня 2020 року Голованівським районним судом Кіровоградської області постановлено ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі №386/150/20 за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Бурдейної Г.І. та Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області, третя особа - ОСОБА_4 , про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії, в якій позивачі просять визнати незаконною довідку від 02 вересня 2016 року №468, видану Красногірською сільською радою Голованівського району Кіровоградської області та зобов`язати державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Бурдейну Ганну Іванівну скасувати записи, внесені нею до Спадкового реєстру за №55485847 про спадкодавця - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 , про заведення спадкової справи (номер у спадковому реєстрі №55485847, номер у нотаріуса № 28/2019), на підставі заяви про прийняття спадщини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Отже, суд приходить до висновку, що до вирішення цивільної справи №386/150/20 неможливо прийняти рішення по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини, оскільки в разі задоволення позовних вимог, в даній справі може поставитись на розгляд питання про те, чи може ОСОБА_4 брати участь в даній справі в якості відповідача.

У зв`язку з наведеним, клопотання позивачів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 251, 253, 258-261, 353 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання представника позивачів ОСОБА_1 про зупинення провадження у справі - задовольнити повністю.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про визначення додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини - зупинити до набрання законної сили судовим рішенням у цивільній справі №386/150/20 за позовом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 до державного нотаріуса Голованівського районного нотаріального округу Кіровоградської області Бурдейної Г.І. та Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області, третя особа - ОСОБА_4 , про визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду апеляційної скарги. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Голованівський районний суд Кіровоградської області.

Суддя Гарбуз О. С.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено06.03.2020
Номер документу88031495
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —386/543/19

Рішення від 15.09.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Рішення від 15.09.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 02.09.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 17.06.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 05.05.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 30.12.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 11.02.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні