Ухвала
від 06.03.2020 по справі 640/12719/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

06 березня 2020 року м. Київ № 640/12719/19

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Амельохін В.В., ознайомившись із зустрічною позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Л-ГРУП в адміністративній справі

за позовомДержавної авіаційної служби України до треті особиТовариства з обмеженою відповідальністю Л-ГРУП , Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт Київ (Жуляни), Державне підприємство обслуговування повітряного руху України провизнання протиправними дій та бездіяльності, зобов`язання вчинити дії, В С Т А Н О В И В:

Державна авіаційна служба України звернулась з позовною заявою про зобов`язання відповідача - 1 виконати рішення від 05.04.2019р. №210 та знести самочинне будівництво за адресою: м. Київ, вул. Михайла Максимовича, 32; визнання протиправною бездіяльність Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в частині не погодження об`єкта будівництва за адресою: м. Київ, вул. Михайла Максимовича, 32, та зобов`язання вчинити дії щодо погодження вищезазначеного будівництва; визнання протиправною бездіяльність Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки 17.04.2012р. №4914/0/18-1/009-12 по об`єкту будівництва за адресою: м. Київ, вул. Михайла Максимовича, 32, та скасувати їх; визнання протиправними дії Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо видачі дозволу на початок виконання будівельних робіт №КВ11412092896 по об`єкту будівництва: м. Київ, вул. Михайла Максимовича, 32, та скасувати їх.

Ухвалою суду від 15.07.2019р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

05 серпня 2019 року ТОВ Л-ГРУП отримало копію ухвали суду від 15.07.2019р.

22 серпня 2019 року ТОВ Л-ГРУП до суду подано відзив на позовну заяву разом з зустрічним позовом.

Ухвалою суду від 30.10.2019р. позовну заяву залишено без розгляду на підставі п. 7 ч. 1 ст. 240 КАС України та повернуто Товариству з обмеженою відповідальністю Л-ГРУП поданий 13.09.2019р. зустрічний позов.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 14.01.2020р. скасовано ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 30.10.2019р., справу направлено до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Ухвалою суду від 05.02.2020р. прийнято справу №640/12719/19 до розгляду.

24 лютого 2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю Л-ГРУП повторно звернулось до суду з зустрічною позовною заявою до Державної авіаційної служби України, треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт Київ (Жуляни), Державне підприємство обслуговування повітряного руху України, Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про визнання дії посадової особи незаконними та скасування рішення №210 від 05.04.2019р. про припинення будівництва (діяльності, передбаченої частиною другою статті 69 Повітряного кодексу України) на приаеродромній території.

Підставою для звернення із позовом стала незгода позивача за зустрічним позовом із оскаржуваним рішенням.

Підстав для залишення зустрічного позову без руху, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України на стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі не встановлено.

Частиною третьою статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Відповідно до частини четвертої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 160, 161, 172, 177 та 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Прийняти зустрічний позов Товариства з обмеженою відповідальністю Л-ГРУП до Державної авіаційної служби України про визнання протиправним та скасування рішення №210 від 05.04.2019р. до розгляду.

2. Об`єднати позовні вимоги за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Л-ГРУП до Державної авіаційної служби України, треті особи, що не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт Київ (Жуляни), Державне підприємство обслуговування повітряного руху України, Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в одне провадження з первісним позовом Державної авіаційної служби України до Товариства з обмеженою відповідальністю Л-ГРУП , Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), треті особи - Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт Київ (Жуляни) та Державне підприємство обслуговування повітряного руху України про визнання протиправними дій та бездіяльності, зобов`язання вчинити дії.

3. Перейти до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити підготовче засідання на 02 квітня 2020 року о 09 год. 40 хв.

5. Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корпус 1, зал судового засідання №36.

6. Запропонувати відповідачу за зустрічним позовом у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії ухвали подати до Окружного адміністративного суду міста Києва відзив на зустрічний позов, відповідні докази, на які він посилається при його обґрунтуванні проти наведених позивачем за зустрічним позовом обставин та правових підстав позову, оформлений відповідно до положень частин другої-четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

7. Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

8. Запропонувати позивачу за зустрічним позовом у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відзиву відповідача за зустрічним позовом подати до Окружного адміністративного суду міста Києва відповідь на відзив та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

9. Запропонувати відповідачу за зустрічним позовом у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання відповіді позивача на відзив подати до Окружного адміністративного суду міста Києва заперечення проти відповідь на відзив, оформлену відповідно до положень частин другої-четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

10. Запропонувати третім особам за зустрічним позовом подати до суду письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог.

11. Копію ухвали направити учасникам справи.

12. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Амельохін

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.03.2020
Оприлюднено10.03.2020
Номер документу88060972
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/12719/19

Постанова від 31.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 08.08.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Постанова від 22.06.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 10.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 10.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Ухвала від 21.02.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишина Олена Миколаївна

Рішення від 15.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Амельохін В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні