Ухвала
від 11.03.2020 по справі 908/2457/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 29/8/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

за результатами розгляду клопотання розпорядника майна

11.03.2020 Справа № 908/2457/19

м.Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського В.А.

без виклику сторін

розглянувши клопотання розпорядника майна боржника Віскунова О.В. про зобов`язання арбітражного керуючого Бичківського О.О. надати документи

у справі № 908/2457/19

про банкрутство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Пірамода", код в ЄДР-30651385 (69063 м.Запоріжжя вул.Базарна, 14А)

розпорядник майна боржника - арбітражний керуючий Віскунов О. В. (03022 м. Київ, а/с 64),

Установив :

Товариство з обмеженою відповідальністю "Пірамода" (далі-ТОВ "Пірамода") звернулось із заявою про порушення справи про банкрутство в порядку ч. 5 статті 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з ухвалою Господарського суду Запорізької області від 10.09.2019 заяву прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначене на 16.09.2019.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 16.09.2019 у справі № 908/2457/19 відкрито провадження у справі № 908/2457/19 про банкрутство ТОВ "Пірамода", введені мораторій на задоволення вимог кредиторів, процедура розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Бичківського О.О., у визначеному законом порядку оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Пірамода".

Згідно з постановою Центрального апеляційного господарського суду від 27.01.2020 у справі № 908/2457/19 скасовано ухвалу Господарського суду Запорізької області від 16.09.2019 в частині призначення розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Бичківського О.О., ухвалено в цій частині нове рішення, яким призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Віскунова О.В., визначено грошову винагороду арбітражному керуючому Віскунову О.В. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень розпорядника майна, кандидатуру арбітражного керуючого Бичківського О.О. на призначення розпорядником майна боржника відхилено, в іншій частині оскаржувана ухвала залишена без змін.

Під час перебування справи в суді апеляційної інстанції до Господарського суду Запорізької області надійшли заяви з вимогами до боржника від таких кредиторів:

- ОСОБА_1 з вимогами в розмірі - 14.093.000 грн.;

- ОСОБА_2 з вимогами в розмірі - 16.009.605 грн.;

- Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Форінт" з вимогами в розмірі - 29.209.169,21 грн.

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 12.02.2020 у справі № 908/2457/19 заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ "ФК "Форінт" прийнято та призначено до розгляду в попередньому засіданні господарського суду на 31 березня 2020р. о 10-00 год., зобов`язано розпорядника майна боржника Віскунова О. В. надати суду до 12.032020 звіт про розгляд кредиторських вимог ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ТОВ "ФК "Форінт", докази повідомлення заявників про розгляд їх вимог, зобов`язано заявників - ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ТОВ "ФК "Форінт" надати для огляду в судовому засіданні оригінали доданих до заяв документів, зобов`язано ТОВ "ФК "Форінт" надати суду до 12 березня 2020р. нормативно-правове обґрунтування визначення заявником четвертої черги задоволення в частині вимог щодо пені, визнано обов`язковою явку в судове засідання розпорядника майна боржника Віскунова О.В., заявників - Муковоз М.О., Потапової О.Ф., представників ТОВ "Фінансова компанія "Форінт" та боржника.

До господарського суду 06.03.2020 надійшло клопотання розпорядника майна Віскунова О.В., в якому він просить зобов`язати арбітражного керуючого Бичківського О.О. передати йому такі документи: заяви кредиторів з грошовими вимогами до боржника, що надходили в установленому порядку на адресу розпорядника майна арбітражного керуючого Бичківського О.О., повідомлення кредиторів про результати розгляду розпорядником майна арбітражним керуючим Бичківським О.О. їх вимог, реєстр вимог кредиторів, документи щодо прийнятих розпорядником майна арбітражним керуючим Бичківським О.О. заходів для захисту майна боржника, аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника (якщо проводився), результати виявлення (за наявності) ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, інвентаризацію майна боржника та визначену його вартість, проведену розпорядником майна арбітражним керуючим Бичківським О.О., інформацію щодо фінансового стану боржника в ході провадження у справі, план санації боржника (якщо розроблявся); інші документи, що стосуються проведення процедури банкрутства боржника за час виконання розпорядником майна арбітражним керуючим Бичківським О.О. обов`язків розпорядника майна боржника ТОВ "Пірамода".

Оскільки відсутні будь-які перешкоди для розгляду клопотання, суд вважає за можливе розглянути його без виклику заявника.

Розглянувши клопотання розпорядника майна Віскунова О.В. про зобов`язання арбітражного керуючого Бичківського О.О. надати документи, суд в його задоволенні відмовляє з таких підстав.

Відповідно до ч.1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства (далі-КУзПБ) провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

За приписами статті 12 КУзПБ арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: звертатися до господарського суду та суду загальної юрисдикції у випадках, передбачених цим Кодексом; запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів; здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Арбітражний керуючий зобов`язаний: здійснювати заходи щодо захисту майна боржника; проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника та подавати результати такого аналізу до господарського суду разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію; виконувати інші повноваження, передбачені законодавством.

Під час реалізації своїх прав та обов`язків арбітражний керуючий зобов`язаний діяти добросовісно, розсудливо та з метою, з якою ці права та обов`язки надано (покладено).

Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв`язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або інтересах третіх осіб.

Обов`язок збереження цієї інформації поширюється також на осіб, які перебувають з арбітражним керуючим у трудових відносинах, а також на інших осіб, які мають доступ до зазначеної інформації.

Під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних. Порядок доступу до такої інформації з баз даних та реєстрів встановлюється центральними органами виконавчої влади, які забезпечують їх ведення.

Відповідно до ч. 3 статті 44 КУзПБ розпорядник майна зобов`язаний, зокрема: розглядати заяви кредиторів з грошовими вимогами до боржника, що надійшли в установленому цим Кодексом порядку; вести реєстр вимог кредиторів; повідомляти кредиторів про результати розгляду їхніх вимог; вживати заходів для захисту майна боржника; проводити аналіз фінансово-господарського стану, інвестиційної та іншої діяльності боржника та становища на ринках боржника; виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; не пізніше двох місяців з дня відкриття провадження у справі про банкрутство провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість; за можливості проведення санації боржника розробити план санації боржника та подати його на розгляд зборам кредиторів; виконувати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Після призначення нового розпорядника майна у цій справі - арбітражного керуючого Віскунова О.В., з 27.01.2020 саме до його повноважень віднесено складання та подання відповідних документів у відповідності до приписів статей 12 та 44 КУзПБ .

Що стосується арбітражного керуючого Бичківського О.О., то ним були надані до суду відповідні документи, складені станом на 29.10.2019, зокрема: письмовий звіт про надіслання всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду їх вимог, реєстр вимог кредиторів, копія акту інвентаризації тощо (т.4, а.с.88-142).

Розпорядник майна боржника не позбавлений права ознайомитись з матеріалами справи, в тому числі з заявами кредиторів, що були подані до суду та приєднані до матеріалів справи, зняти необхідні копії, та висловити саме свою позицію щодо заявлених вимог.

Зі змісту клопотання суд вбачає намагання розпорядника майна Віскунова О.В. перекласти свої безпосередньо обов`язки, передбачені КУзПБ, на суд, що є у даному випадку неприпустимим.

З огляду на викладене, суд не знаходить визначених законом підстав для спонукання арбітражного керуючого Бичківського О.О. надати новому розпоряднику майна Віскунову О. В. зазначені вище документи.

Керуючись статтями 2, 9 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 3, 12, 20, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

Ухвалив :

У задоволенні клопотання розпорядника майна Віскунова О.В. про зобов`язання арбітражного керуючого Бичківського О.О. надати документи відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 11.03.2020 та не може бути окремо оскаржена.

Копії ухвали надіслати : боржнику, розпоряднику майна Віскунову О.В., арбітражному керуючому Бичківському О.О.

Суддя В.А. Кричмаржевський

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено11.03.2020
Номер документу88107499
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2457/19

Судовий наказ від 03.07.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 08.04.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 11.03.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.02.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 06.12.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 05.11.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні