Ухвала
від 05.03.2020 по справі 420/7502/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/7502/19

УХВАЛА

05 березня 2020 року

м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Токмілової Л.М.

за участі:

секретаря судового засідання - Сердюк І.С.,

позивача - ОСОБА_1

позивача - ОСОБА_2.

представника відповідача - Лисенко О.І.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження клопотання відповідача про залучення Старокозацької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 НОМЕР_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_2 ) до Підгірненської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області (67741, Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Підгірне, вул. Пушкіна, 61, код ЄДРПОУ 20988290) про визнання протиправними дій та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Підгірненської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про визнання протиправними дій та скасування рішення.

Ухвалою суду від 27.12.2019 року відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження.

22.01.2020 року за вх.№2858/20 до Одеського окружного адміністративного суду надійшло клопотання представника відповідача про залучення Старокозацької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача. В обґрунтування заявленого клопотання зазначено, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки Старокозацької сільської ради, а тому їх має бути залучено до участі у даній справі, як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

В судовому засіданні 05 березня 2020 року, позивачі заперечували щодо задоволення вказаного клопотання, зазначивши, що розгляд даної справи жодним чином не впливає на права та інтереси Старокозацької сільської ради.

Представник відповідача, в судому засіданні, підтримав заявлене клопотання.

Правовий статус третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору та які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, визначений ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Частиною другою статті 49 КАС України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Аналіз вищевказаних норм дає підстави вважати, що необхідною умовою залучення третіх осіб є той факт, що судове рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Представником відповідача до вказаного клопотання не надано належних, допустимих, достовірних та достатніх доказів на підтвердження факту, що судове рішення за результатами розгляду справи може істотно вплинути на права та обов`язки Старокозацької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

Враховуючи вищевикладене, клопотання про залучення до участі у справі, як третьої особи, що не заявляє самостійних вимог є необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 49, 248, 256 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Ппредставника відповідача про залучення Старокозацької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 10.03.2020 року.

Суддя Л.М. Токмілова

Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено12.03.2020
Номер документу88115329
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —420/7502/19

Рішення від 24.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 30.01.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 27.12.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 20.12.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

Ухвала від 13.12.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні