Ухвала
від 12.03.2020 по справі 320/4646/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

12 березня 2020 року м. Київ Справа № 320/4646/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Журавель В.О., розглянувши адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про визнання протиправними дій, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

28 серпня 2019 р. до Київського окружного адміністративного суду звернувся ОСОБА_1 (далі - позивач) з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області (далі - відповідач), в якому просить суд:

- визнати протиправними дії Головного управління ПФУ у Київській області щодо утримання з розміру ОСОБА_1 пенсійної переплати;

- скасувати рішення комісії з інвентаризації пенсійних справ та особливих рахунків і повернення сум переплат пенсій та грошової допомоги УПФУ у Романівському районі щодо стягнення з ОСОБА_1 переплати в розмірі 62 451 грн. 54 коп.;

- зобов`язати Головне управління ПФУ у Київській області припинити стягнення суми надмірно виплаченої пенсії в сумі 62 451 грн. 54 коп.;

- зобов`язати Головне управління ПФУ у Київській області повернути незаконно стягнені кошти та продовжити виплату пенсії в попередньому розмірі.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 16 вересня 2019 р. відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі та призначено судове засідання по справі.

12 березня 2020 р. до суду від позивача надійшла заява про залишення позову без розгляду. Заяву мотивував необхідністю подання ним нового позову, в якому буде змінено відповідача, підстави та предмет позову. Крім того, позивач в цій заяві повідомив, що про наслідки залишення позову без розгляду, які передбачені ст. 240 КАС України, позивачу роз`яснені і зрозумілі.

12 березня р. сторони в судове засідання не прибули. Ураховуючи положення ч. 9 ст. 205 КАС України розгляд справи здійснено судом без участі представників сторін у порядку письмового провадження за наявними у справі доказами.

Суд, дослідивши наявні матеріали справи стосовно поданої заяви про залишення позовної заяви без розгляду, встановив таке.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Як встановлено судом, заява про залишення позову без розгляду надійшла до суду від позивача.

Дослідивши документи, що посвідчують особу позивача, беручи до уваги предмет спору та нові обставини справи, у зв`язку з якими подано заяву, зважаючи на принцип диспозитивності, покладений в основу адміністративного судочинства, суд дійшов висновку, що заява про залишення позову без розгляду підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 240, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Заяву ОСОБА_1 про залишення позову без розгляду задовольнити.

2. Залишити без розгляду позов ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області про визнання протиправними дій, скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

3. Роз`яснити позивачеві, що особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення підстав, з яких позов було залишено без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

4. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Журавель В.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено12.03.2020
Номер документу88140469
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/4646/19

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 15.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 16.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 29.08.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 13.08.2019

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні