Ухвала
від 12.03.2020 по справі 280/1533/18
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/1533/18

Провадження № 1-кс/935/221/20

У Х В А Л А

Іменем України

12 березня 2020 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 зі секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання т.в.о. заступника начальника СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирської області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування,-

ВСТАНОВИВ:

Т.в.о. заступника начальника СВ Коростишівського ВП ГУПН в Житомирській області ОСОБА_3 звернувсь до слідчого судді Коростишівського районного суду з клопотанням про продовження строку досудового розслідування, обґрунтовуючи його наступним.

13.09.2018 до Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області надійшли матеріали УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НПУ щодо документування неправомірної діяльності посадових осіб Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області під час укладення договорів підряду шляхом проведення допорогових закупівель з метою уникнення проведення відкритих торгів.

13.09.2018 відомості за вказаним фактом внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018060190000545 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що між Харитонівською сільською радою Коростишівського району Житомирської області та ТОВ «Укрстройбуд-16», ЄДРПОУ 40237548, в період травня-липня 2018 року укладено ряд договорів на проведення ремонтних та інших видів (грейдерування, облаштування території) робіт вулично-дорожньої мережі Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області вартістю до 200 тис.грн. кожний, на виконання умов яких відповідно до даних з Єдиного веб-порталу використання публічних коштів «https://spending.gov.ua» в період травня-липня 2018 року перераховано бюджетні кошти в сумі 2 094 270 грн. на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , який ТОВ «Укрстройбуд-16» відкрито у АТ «Райффайзен банк Аваль» у м. Києві.

Відповідно до положень п. 1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі», - цей Закон застосовується: до замовників, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень. Відповідно до п. 7 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі», - забороняється придбання товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом, та укладання договорів, які передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом. Замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів або застосування цього Закону.

Опитані мешканці сіл та вулиць, на яких відповідно до договорів підрядів проводився поточний ремонт та облаштування території повідомили, що на деяких вулицях роботи зроблені не в повному обсязі та низької якості, а на деяких вулицях протягом 2018 року роботи взагалі не проводились.

10.10.2018 на підставі ухвали слідчого судді Коростишівського районного суду Житомирської області в період часу з 10.40 год. по 13.13 год. було проведено обшук за адресою: с. Харитонівка, вул. Перемоги, 23 в приміщенні Харитонівської сільської ради. Під час проведення обшуку було виявлено та вилучено оригінали документів на проведення ремонтних та інших видів (грейдерування, облаштування території) робіт вулично-дорожньої мережі Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

23.10.2018 на підставі ухвали слідчого судді Коростишівського районного суду Житомирської області в період часу з 11.20 год. по 11.40 год. було проведено обшук за адресою: смт. Брусилів, вул. Шевченка 93-А в . Під час проведення обшуку виявлено та вилучено нічого не було.

05.11.2018 року в період часу з 12.10 год. по 14.15 год. було проведено огляд частин вулиць населених пунктів, розташованих на території Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області на яких протягом 2018 року проводились роботи по улаштуванню вулично- дорожньої мережі, а також інших видів робіт.

07.11.2018 року допитано в якості свідка бригадира ТОВ «Укрстройбуд- 16» ОСОБА_4 з приводу проведення ремонтних та інших видів (грейдерування, облаштування території) робіт вулично-дорожньої мережі Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

Для вжиття заходів в межах компетенції на адресу Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирській області було направлено запит від 21.11.2018 щодо надання інформації та копій документів у зв`язку з розглядом кримінального провадження. На вказаний запит 27.11.2018 було отримано належним чином завірені копії запитуваних документів за період з 01.01.2016р. по 2018р. та копії документів щодо обрання сільського голови на посаду.

28.11.2018 допитано в якості свідка сільського голову Харитонівської сільської ради, ОСОБА_5 з приводу проведення ремонтних та інших видів (грейдерування, облаштування території) робіт вулично- дорожньої мережі Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

13.12.2018 допитано в якості свідка юриста-консультанта Харитонівської сільської ради, ОСОБА_6 з приводу проведення ремонтних та інших видів (грейдерування, облаштування території) робіт вулично-дорожньої мережі Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

14.01.2020 допитано в якості свідка ОСОБА_7 з приводу проведення ремонтних та інших видів (грейдерування, облаштування території) робіт вулично-дорожньої мережі Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

21.02.2020 призначено проведення будівельно-технічної експертизи вулично-дорожньої мережі Харитонівської сільської ради Коростишівського району Житомирської області.

Відповідно до ч.1 статті 295-1 КПК України, у випадках, передбачених ст.294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

На підставі доказів, які планується отримати під час проведення слідчих дій, можливо буде встановити та підтвердити наявність чи відсутність фактів і обставин, що мають значення для даного кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Висновки зазначених судових експертиз та проведення за їх наслідками слідчих дій мають важливе значення для досудового розслідування щодо встановлення обставин вчинення злочину та прийняття законного і об`єктивного рішення по суті.

Крім цього, за результатами проведення зазначених експертиз можлива необхідність проведення додаткових слідчих дій, такі як додаткові допити свідків, призначення додаткових експертиз, а тому слідчий звернувсь до суду з даним клопотанням.

В судове засідання слідчий не з`явивсь, про місце та час розгляду клопотання повідомлений у встановленому законом порядку. Слідчим подано заяву про проведення судового засідання за його відсутності, клопотання підтримує в повному обсязі та просить його задовольнити.

Відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Перевіривши наданіматеріали клопотання,включаючи витягз Єдиногореєстру досудовихрозслідувань №12018060190000545 від 13.09.2018 щодо кримінального провадження, у рамках якого було подане клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 1-2 ст. 219 КПК України, - строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить:

1) шість місяців - у кримінальному провадженні щодо кримінального проступку;

2) дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості;

3) вісімнадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати:

1) двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку;

2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості;

3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Частинами 1-4 ст.294КПК України передбачено, - якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першої статті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк, встановлений пунктами 1-3 частини другої статті 219 цього Кодексу.

Згідно приписів ч. 4 ст.294КПК України строк досудового розслідування злочину може бути продовжений до трьох місяців, якщо його неможливо закінчити внаслідок складності провадження, до шести місяців - внаслідок особливої складності провадження, до дванадцяти місяців - внаслідок виняткової складності провадження.

Частина перша ст.295КПК України передбачає, що продовження строку досудового розслідування кримінального правопорушення, у випадку, визначеному пунктом 1 частини третьої статті 294 цього Кодексу, здійснюється за клопотанням слідчого або прокурора, який здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення цього досудового розслідування.

Відповідно до ч. 1 ст.295-1КПК України у випадках, передбачених статтею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Слідчим суддею встановлено, що відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст.191КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.09.2018 за № 12018060190000545.

Аналіз доданих до клопотання слідчого документів свідчить, що є достатньо даних, які свідчать про те, що було вчинене кримінальне правопорушення, яке відноситься до категорії тяжких злочинів.

13.03.2020 закінчується строк досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

Враховуючи, що у встановлений термін слідчий не завершив досудове розслідування, а для всебічного, повного та об`єктивного розслідування у кримінальному провадженні органу досудового розслідування необхідно виконати ряд процесуальних та слідчих дій, які неможливо здійснити до закінчення строку досудового розслідування, а саме: отримати висновки за результатами призначених експертиз та після цього може виникнути необхідність проведення додаткових слідчих дій, як додаткові допити свідків, призначення додаткових експертиз та враховуючи вимоги ст.ст. 219, 294КПК України слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.219, 294, 295-1, 369, 372, 376 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання т.в.о. заступника начальника СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирської області ОСОБА_3 про продовження строку досудового розслідування - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018060190000545 від 13.09.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.191КК України року до 13.03.2021.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий судя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88145646
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —280/1533/18

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Остапук Віктор Іванович

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Кіянова С. В.

Ухвала від 03.10.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Щербаченко І. В.

Ухвала від 03.10.2023

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Щербаченко І. В.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Зав'язун С. М.

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Щербаченко І. В.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Зав'язун С. М.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Житомирський апеляційний суд

Зав'язун С. М.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 24.10.2022

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні