Ухвала
від 12.03.2020 по справі 925/263/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

12 березня 2020 року Справа № 925/263/20

Суддя господарського суду Черкаської області Грачов В.М., розглянувши матеріали за позовом ОСОБА_1 до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32" та Управління з питань державної реєстрації Черкаської міської ради про визнання недійсним та скасування рішення установчих зборів та скасування державної реєстрації

ВСТАНОВИВ:

Позивач - ОСОБА_1 звернувся в господарський суд Черкаської області з позовом до об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32" (далі - відповідач-1) та Управління з питань державної реєстрації Черкаської міської ради (далі - відповідач-2) про:

- визнання недійсним та скасування рішення установчих зборів об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32" від 03.11.2019 року (протокол від 18.11.2019 року), на підставі якого 24.01.2020 року була здійснена державна реєстрація об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32" (номер запису 1 026 102 0000 019643);

- скасування державної реєстрації об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32", шляхом скасування запису від 24.01.2020 року за номером запису 1 026 102 0000 019643 у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

До позовної заяви додане клопотання про витребування доказів, у якому позивач просить витребувати у відповідача-1:

інформацію про кількісний та персональний склад ініціативної групи, яка скликала збори;

реєстр співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1, які були присутні на установчих зборах;

завірені копії документів, що підтверджують право власності на квартиру/нежитлове приміщення осіб, що взяли участь у зборах, інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, довідки з бюро технічної інвентаризації по будинку за адресою: АДРЕСА_1;

завірену копію повідомлення про проведення зборів;

завірену копію діючого статуту об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32";

докази відправлення (рекомендованим листом) повідомлення про проведення установчих зборів (чеки), документи (списки), які засвідчують вручення повідомлення про проведення зборів всім співвласникам будинку АДРЕСА_1 .

В обґрунтування поданого клопотання позивач вказав, що з метою отримання вищевказаних документів, 18.02.2020 року відповідачу-1 був направлений адвокатський запит про надання вказаних документів. Проте, відповіді на запит на момент звернення із заявою до суду від відповідача-1 не надійшло.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 176 ГПК України результат вирішення заяв і клопотань позивача, що надійшли разом із позовною заявою зазначаються в ухвалі про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. ч. 1, 4, 7-9 ст. 81 ГПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Таким чином, із клопотання позивача про витребування доказів вбачається неможливість надати їх самостійно, тому вони підлягають витребуванню судом.

Підстави для залишення позовної заяви ОСОБА_1 без руху, повернення її чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 81, 121, ч. 1, 2, 3, 5 ст.176, ч. 3 ст. 177, ч. 1 ст. 182, ст. 234 ГПК України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі № 925/263/20 за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче засідання у справі на 09 год. 00 хв. 14 квітня 2020 року. Засідання провести в приміщенні господарського суду, м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, зал 220, тел. канцелярії суду: 31-21-49.

3. Явку у судове засідання представників сторін визнати обов`язковою.

4. Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32":

довідку про кількісний та персональний склад ініціативної групи, яка скликала збори;

реєстр співвласників багатоквартирного будинку АДРЕСА_1, які були присутні на установчих зборах;

завірені копії документів, що підтверджують право власності на квартиру/нежитлове приміщення осіб, що взяли участь у зборах, інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, довідки з бюро технічної інвентаризації по будинку за адресою: АДРЕСА_1;

завірену копію повідомлення про проведення зборів;

завірену копію діючого статуту об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32";

докази відправлення (рекомендованим листом) повідомлення про проведення установчих зборів (чеки), документи (списки), які засвідчують вручення повідомлення про проведення зборів всім співвласникам будинку АДРЕСА_1.

5. Зобов`язати об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Ярославська 32" (відповідач-1) витребувані у нього докази подати до господарського суду Черкаської області до 10.04.2020 року.

6. Зобов`язати позивача до дня засідання подати через канцелярію суду усі документи в обґрунтування позовних вимог та оригінали цих документів для огляду в судовому засіданні; довідку (витяг) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань щодо відповідачів станом на день розгляду справи.

7. Зобов`язати відповідачів протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання даної ухвали подати через канцелярію суду та направити учасникам справи письмовий відзив на позовну заяву в порядку ст. 165 ГПК України і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову у разі їх наявності; довідку (витяг) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

8. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Роз`яснити позивачу та відповідачам про їх обов`язок повідомити суд про причини неявки у підготовче засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

Ця ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.М. Грачов

Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено13.03.2020
Номер документу88149693
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/263/20

Рішення від 24.06.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 27.05.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 13.05.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 14.04.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

Ухвала від 12.03.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні