Ухвала
від 12.03.2020 по справі 182/1389/20
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/1389/20

Провадження № 2/0182/1456/2020

У Х В А Л А

Іменем України

12.03.2020 року м. Нікополь

Суддя Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області Кобеляцька-Шаховал І.О., розглянувши матеріали цивільної справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Марганецької державної нотаріальної контори, Нікопольської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, треті особи - Друга Нікопольська державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю Первоцвіт Плюс , про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом на право на майновий пай та свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай), визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та скасування державної реєстрації права власності, -

В С Т А Н О В И В :

До Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області з позовною заявою звернулась ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Марганецької державної нотаріальної контори, Нікопольської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, треті особи - Друга Нікопольська державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю Первоцвіт Плюс , про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом на право на майновий пай та свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай), визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та скасування державної реєстрації права власності.

Суддя, розглянувши матеріали даної позовної заяви, приходить до висновку, що вона підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно п.6-8 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити:

- відомості про вжиття заходів досудового регулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;

- відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

- зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності);

- зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Тому позивачу необхідно зазначити ці відомості.

Також, суд зазначає, що копії документів, доданих до позовної заяви не завірені належним чином, що унеможливлює їх використання у якості доказів в розумінні Глави 5 Розділу 1 Цивільного процесуального кодексу України. Згідно з пунктом 5.27 ДСТУ 4163-2003 Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів , відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляється нижче реквізиту.

Тому цей недолік також потрібно усунути шляхом завірення копії документів, доданих до позовної заяви.

За таких обставин , суд, встановивши, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, якою залишає позовну заяву без руху, про що сповіщає позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

Керуючись статтями 175-177, 185, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Марганецької державної нотаріальної контори, Нікопольської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, треті особи - Друга Нікопольська державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю Первоцвіт Плюс , про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом на право на майновий пай та свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай), визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та скасування державної реєстрації права власності - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити, якщо позивач, відповідно до ухвали суду, у встановлений строк виконає зазначені вище вимоги, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: І. О. Кобеляцька-Шаховал

СудНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено14.03.2020
Номер документу88176388
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —182/1389/20

Рішення від 26.07.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні