Ухвала
від 04.08.2020 по справі 182/1389/20
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/1389/20

Провадження № 2/0182/1456/2020

У Х В А Л А

Іменем України

04.08.2020 року м. Нікополь

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді Кобеляцької-Шаховал І.О.

секретар Іванова Т.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Марганецької державної нотаріальної контори, Нікопольської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, треті особи - Друга Нікопольська державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю Первоцвіт Плюс , про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом на право на майновий пай та свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай), визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та скасування державної реєстрації права власності, -

ВСТАНОВИВ :

До Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Марганецької державної нотаріальної контори, Нікопольської районної державної адміністрації Дніпропетровської області про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом на право на майновий пай та свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай), визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та скасування державної реєстрації права власності.

Ухвалою Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 06 квітня 2020 року по даній справі було відкрито провадження в порядку загального позовного провадження.

Суд, вивчивши матеріал справи, приходить до наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, предметом спору є майновий пай, який знаходиться у загальному пайовому фонді Агрофірми СІЧ Нікопольського району Дніпропетровської області та належить ОСОБА_1 на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом, зареєстрованого в реєстрі за №3350 та за №3348, виданими 07 вересня 2006 року Марганецькою державною нотаріальною конторою. При цьому, ОСОБА_1 позовні вимоги були пред`явлені, крім інших відповідачів у справі, до Марганецької державної нотаріальної контори.

Відповідно до вимог ч.2 ст.51 ЦПК України , якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання може замінити первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст.51 ЦПК України , про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Таким чином, враховуючи наведені обставини, суд прийшов до висновку, що по даній справі слід вилучити Марганецьку державну нотаріальну контору з кола учасників справи, яка була зазначена в якості відповідача. При цьому, у відповідності до ч.1 ст.53 ЦПК України, якої передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі. Якщо суд при прийнятті позовної заяви, здійсненні провадження у справі, до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов"язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Тому, на підставі викладеного, а також приймаючи до уваги те, що спір стосується майна, а також те, що позивач та деякі відповідачі мешкають ту будучи зареєстрованими в м.Марганець Дніпропетровської області, суд вважає, що Марганецька державна нотаріальна контора повинна бути залучена до участі у справі в якості третьої особи.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 51 ,53, 55 , 260 , 261 ЦПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

Замінити сторону у справі виключивши з кола відповідачів Марганецьку державну нотаріальну контору та залучивши її в якості третьої особи справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Марганецької державної нотаріальної контори, Нікопольської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, треті особи - Друга Нікопольська державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Товариство з обмеженою відповідальністю Первоцвіт Плюс , про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за законом на право на майновий пай та свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай), визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та скасування державної реєстрації права власності.

Копію ухвали направити третій особі.

Справу призначити до судового розгляду на 09 листопада 2020 року о 14-30 годин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І. О. Кобеляцька-Шаховал

СудНікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення04.08.2020
Оприлюднено06.08.2020
Номер документу90778097
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —182/1389/20

Рішення від 26.07.2021

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Кобеляцька-Шаховал І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні