Ухвала
від 12.03.2020 по справі 2-325/2010
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-325/2010

№ провадження 6/738/5/2020

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 березня 2020 року м. Мена

Менський районний суд Чернiгiвської областi у складi:

головуючого судді Слісаря А.В.

за участю

секретаря Минець П.Д.,

заявника ОСОБА_1 ,

заінтересованих осіб ОСОБА_2 ,

ОСОБА_3 ,

розглянув у вiдкритому судовому засiданнi заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Менський районний відділ державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції(м. Суми), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником,

В С Т А Н О В И В:

У лютому 2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником, заінтересованих осіб вказує - Менський районний відділ державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції(м. Суми), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 . Заява обгрунтована тим, що рішенням Менського районного суду Чернігівської області від 03 червня 2010 року стягнуто з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання малолітньої доньки - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 в розмірі ј частки з усіх видів його заробітку(доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісяця, починаючи з 05 травня 2010 року і до досягнення дитиною повноліття. ІНФОРМАЦІЯ_4 померла ОСОБА_4 , яка є дочкою заявника ОСОБА_1 та після смерті якої, дитина - ОСОБА_5 постійно мешкає у АДРЕСА_1 разом з дідом - ОСОБА_1 та бабою - ОСОБА_2 . Згідно рішення № 20 виконавчого комітету Менської міської ради Менського району Чернігівської області від 17 лютого 2020 року Про затвердження висновку щодо визначення місця проживання дитини було затверджено місце проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Враховуючи наведене, заявник просить замінити сторону виконавчого провадження - стягувача ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_5 на її правонаступника ОСОБА_6 .

Заявник ОСОБА_1 та заінтересована особа ОСОБА_2 у судовому засіданні заяву підтримали та просили її задовольнити з наведених у ній підстав. Вказали, що дитина постійно проживає з ними та знаходиться на їх утриманні, однак у їх невеликий розмір пенсії, а тому вони потребують щоб батько сплачував аліменти на утримання дитини.

Заінтересована особа Менський районний відділ державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) у судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду заяви повідомлявся належним чином. Її представник через канцелярію суду надав копію матеріалів виконавчого провадження.

Заінтересована особа ОСОБА_3 у судовому засіданні заяву не визнав та просив відмовити у її задоволенні, але зазначив, що буде сплачувати аліменти, якщо суд задовольнить дану заяву. Вказав, що дитина на сьогоднішній день проживає з дідом та бабою, але він бажає щоб дитина проживала з ним. Поки що дитина хоче проживати з дідом та бабою( ОСОБА_7 ). Він купував дитині речі у минулому році. Зазначив, що він збирається позиватися до суду з позовом про те щоб дитина проживала з ним.

Суд, заслухавши учасників справи, які з`явилися до суду, дослідивши письмові матеріали, які містяться у справі, приходить до наступного висновку.

Суд встановив, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 є донькою ОСОБА_3 та ОСОБА_4 (а.с. 26).

Рішенням Менського районного суду Чернігівської області від 03 червня 2010 року стягнуто з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання малолітньої доньки - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 в розмірі ј частки з усіх видів його заробітку(доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісяця, починаючи з 05 травня 2010 року і до досягнення дитиною повноліття, про що видано виконавчий лист(а.с.27).

ІНФОРМАЦІЯ_5 померла ОСОБА_4 (а.с. 23).

Батьками ОСОБА_4 є ОСОБА_1 та ОСОБА_2 (а.с. 24-25).

Рішенням виконавчого комітету Менської міської ради Чернігівської області від 17 лютого 2020 року № 20 затверджено висновок щодо визначення місця проживання малолітньої дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 з дідом ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 та бабусею ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 за адресою: АДРЕСА_1 . Згідно вказаного висновку на засіданні комісії було заслухано думку дитини, яка вказала що проживати постійно хоче разом з дідусем та бабусею.

Відповідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Згідно ст. 8 ЗУ Про охорону дитинства кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку.

Згідно ст. 15 ЗУ Про охорону дитинства батьки, які проживають окремо від дитини, зобов`язані брати участь у її вихованні і мають право спілкуватися з нею, якщо судом визнано, що таке спілкування не перешкоджатиме нормальному вихованню дитини.

Відповідно до положень частини першої статті 3, частини першої статті 9 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року, ратифікованої Верховною Радою України 27 лютого 1991 року, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється якнайкращому забезпеченню інтересів дитини.

Європейський суд з прав людини зауважує, що між інтересами дитини та інтересами батьків повинна існувати справедлива рівновага і, дотримуючись такої рівноваги, особлива увага має бути до найважливіших інтересів дитини, які за своєю природою та важливістю мають переважати над інтересами батьків (HUNT v. UKRAINE, № 31111/04, § 54, ЄСПЛ, від 07 грудня 2006 року)

Вирішуючи питання про заміну сторони виконавчого провадження у даному випадку, суд виходить з того, що малолітня дитина на сьогоднішній день фактично проживає з дідом та бабою та знаходиться на їх утриманні, тобто дід та баба( ОСОБА_7 ) фактично виконують обов`язки померлої матері дівчинки по вихованню та утриманню останньої. Батько дівчинки, хоч і бажає щоб дитина проживала з ним та вказав, що буде відстоювати свої права у суді, однак дівчинка на даний час проживає окремо від батька і її необхідно утримувати діду та бабі на сьогоднішній день та незалежно від того чи буде дівчинка проживати з ними у майбутньому. Судом на перше місце ставляться якнайкращі інтереси дитини , оцінка яких включає в себе знаходження балансу між усіма елементами, необхідними для прийняття рішення, тобто дитина на сьогоднішній день потребує матеріального утримання та проживає з дідом та бабою і бажає з ними проживати, тому суд вважає що заяву необхідно задовольнити.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 259, 442 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Менський районний відділ державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції(м. Суми), ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження з виконання виконавчого листа виданого Менським районним судом Чернігівської області у справі № 2-325/2010 про стягнення з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 аліменти на утримання малолітньої доньки - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 в розмірі ј частки з усіх видів його заробітку(доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісяця, починаючи з 05 травня 2010 року і до досягнення дитиною повноліття - стягувача ОСОБА_4 на ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , код НОМЕР_1 .

Ухвала суду може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Повна ухвала складена 16.03.2020 р.

Суддя А.В.Слісар

СудМенський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено17.03.2020
Номер документу88229486
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-325/2010

Рішення від 02.03.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Сітарчук О. І.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Слісар А. В.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Слісар А. В.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Слісар А. В.

Рішення від 09.03.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Кузнецов А. В.

Ухвала від 18.02.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Кузнецов А. В.

Ухвала від 25.03.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В. Г.

Рішення від 31.03.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гавриленко В. Г.

Ухвала від 05.07.2017

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Беспалько Т. Д.

Рішення від 24.04.2010

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні