Ухвала
від 17.03.2020 по справі 14/5007/1366-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "17" березня 2020 р. м. Житомир Справа № 14/5007/1366-Б/12

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за заявою Управління Пенсійного фонду України в Овруцькому районі Житомирської області (м. Овруч, Житомирська область) та Овруцької міжрайонної державної податкової інспекції Житомирської області Державної податкової служби (м. Овруч, Житомирська область) до боржника Обслуговуючого підприємства "Комунальник" (смт. Першотравневе, Овруцький район, Житомирська область) про банкрутство, -

за участю учасників судового процесу:

- від кредиторів: не з`явилися;

- від боржника: не з`явився,

УСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа №14/5007/1366-Б/12 про банкрутство Обслуговуючого підприємства "Комунальник".

16.03.2020 на адресу суду від Овруцького районного відділу державної виконавчої служби надійшли письмові пояснення на клопотання ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник" Ігнатіва О.Л. від 15.02.2020 № 26 про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти.

16.03.2020 до суду від ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. надійшло клопотання, у якому просить суд залишити без розгляду клопотання про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти.

16.03.2020 на адресу суду від ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. надійшов проміжний звіт про виконану роботу у період з 12.02.2020 до 15.03.2020 з доданими до нього документами.

Кредитори своїх представників у засідання суду не направили.

Ліквідатор боржника у засідання суду не з`явився.

У судовому засіданні розглядалося клопотання ліквідатора банкрута про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти.

16.03.2020 до суду від ліквідатора банкрута Ігнатіва О.Л. надійшло клопотання, у якому просить суд залишити без розгляду клопотання про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти.

Частиною 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно з частиною 3 статті 3 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 226 Господарського процесуального кодексу України суд залишає позов (заяву) без розгляду, якщо позивач (заявник ) до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову (заяви) без розгляду.

18.02.2020 до суду від ліквідатора Обслуговуючого підприємства "Комунальник" Ігнатіва О.Л. надійшло клопотання про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти.

Ухвалою господарського суду від 20.02.2020 прийнято до розгляду, зокрема, клопотання ліквідатора банкрута про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти; призначено судове засідання з розгляду даного клопотання на "17" березня 2020 року о 11:20 год.

Як убачається із матеріалів справи, до початку розгляду по суті клопотання про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти, ліквідатором банкрута було подано клопотання про залишення його без розгляду.

Суд ухвалив протокольну ухвалу: задовольнити клопотання ліквідатора банкрута про залишення без розгляду клопотання про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти та залишити дане клопотання без розгляду.

У судовому засіданні господарським судом було розглянуто проміжний звіт ліквідатором банкрута про хід виконання ліквідаційної процедури Обслуговуючого підприємства "Комунальник". Як зазначається у звіті ліквідатора, ним було виставлено на аукціон нежитлове приміщення газобалонних установок.

Судом установлено, що ліквідатором банкрута вимоги суду виконано частково.

Першотравневою селищною радою вимоги суду не виконано.

Дослідивши матеріали справи, господарський суд прийшов до висновку призначити наступне судове засідання.

Керуючись статтею 234,235 Господарського процесуального кодексу України, статтями 60, 61-65 Кодексу України з процедур банкрутства,-

УХВАЛИВ:

1. Залишити без розгляду клопотання ліквідатора банкрута про зобов`язання Овруцького районного відділу державної виконавчої служби зняти арешти.

2. Призначити наступне засідання суду на "12" травня 2020 р. о 10:00 год. в приміщенні Господарського суду Житомирської області, зал судових засідань № 407.

3. Ліквідатору боржника Ігнатіву О.Л.:

3.1. забезпечити виконання повноважень ліквідатора банкрута в порядку, визначеному статтею 61 Кодексу України з процедур банкрутства та належне виконання заходів, передбачених статтями 62-64 Кодексу України з процедур банкрутства, спрямованих на задоволення вимог кредиторів.

3.2. в термін до 01.05.2020 надати суду:

- докази реалізації, зняття з обліку та/або списання автомобілів, зареєстрованих за банкрутом;

- докази реалізації нежилого приміщення для газобалонних установок;

3.3. за результатами проведеної роботи, згідно зі статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, подати звіт та ліквідаційний баланс, до якого додати відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідку архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

4. Першотравневій селищній раді в термін до 01.05.2020 надати суду докази погашення заборгованості з виплати заробітної плати колишнім працівникам Обслуговуючого підприємства "Комунальник".

Повноваження учасників провадження підтверджувати у відповідності з вимогами статті 60 Господарського процесуального кодексу України.

У зв`язку із функціонуванням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Учасникам судового процесу звернути увагу на необхідність належного оформлення документів (заяв, клопотань), що подаються до суду, з врахуванням того, що зміст об`єднуваних вимог у відповідній заяві чи клопотанні повинен мати однорідний характер, у випадку заявлення вимог, що мають різні підстави виникнення, то вказані вимоги слід розділяти та пред`являти до суду окремими оформленими документами.

Повідомити учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце слухання справи, шляхом надіслання на їхню адресу копії даної ухвали, для забезпечення участі у судовому засіданні.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 17.03.2020 та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Суддя Костриця О.О.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88242264
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/5007/1366-б/12

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 23.06.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 15.05.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.03.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.03.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Рішення від 18.02.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні