Ухвала
від 16.03.2020 по справі 826/16077/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залучення третьої особи

16 березня 2020 року м. Київ №826/16077/18

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Донця В.А., секретар судового засідання Новаковська І.Ю., розглянувши в підготовчому судовому засіданні заяву про вступ до участі у справі у якості третьої особи в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Скайпроджект" до Міністерства культури України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Департамент культури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), про визнання протиправним та скасування наказу,

за участю представника позивача - адвокат Салій М.В.,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Скайпроджект" звернулося до суду з позовом про визнання протиправним та скасування наказу Міністерства культури і туризму України від 15.09.2010 №706/0/16-10 у частині пункту 48 Додатку №8 до наказу, відповідно до якого до Державного реєстру нерухомих пам`яток України за критерієм місцевого значення занесено об`єкт культурної спадщини "Особняк", який розташований за адресою: місто Київ, вулиця Лабораторна, 9-б.

У підготовче судове засідання 16.03.2020 прибув представник позивача та третьої особи. Відповідач участі повноважного представника у судовому засіданні не забезпечив, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений належним чином.

До суду надійшла заява Громадської спілки "Асоціація органів самоорганізації населення м. Києва" про залучення до участі у справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача. В обґрунтування заяви зазначено, що за змістом частини першої статті 11 Закону України "Про охорону культурної спадщини" від 08.06.2000 №1805-III громадські організації сприяють органам охорони культурної спадщини в роботі з охорони культурної спадщини, можуть встановлювати шефство над об`єктами культурної спадщини з метою забезпечення їх збереження, сприяють державі у здійсненні заходів з охорони об`єктів культурної спадщини . Представники позивача вважав за недоцільне залучення третьої особи.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

На думку суду, оскільки предметом спору є наказ про віднесення до Державного реєстру нерухомих пам`яток України за критерієм місцевого значення занесено об`єкт культурної спадщини "Особняк", який розташований за адресою: місто Київ, вулиця Лабораторна, 9-б, представник Громадської спілки "Асоціація органів самоорганізації населення м. Києва" просив залучити Громадську спілку саме з метою сприянню державному органу в захисті культурної спадщини міста Києва, зокрема, для збереження пам`ятки для мешканців міста Києва, суд вважає, що рішення суду може вплинути на інтереси Громадської спілки.

З огляду на викладене, суд вважає за доцільне залучити Громадську спілку "Асоціація органів самоорганізації населення м. Києва" до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі в справі Громадську спілку "Асоціація органів самоорганізації населення м. Києва" (ідентифікаційний код 38808587, місцезнаходження: 02152, місто Київ, вулиця Бучми, будинок 6) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

2. Встановити:

- третій особі Громадській спілці "Асоціація органів самоорганізації населення м. Києва" п`ять днів, з дня проголошення ухвали, для подання пояснень на позов;

- іншим учасникам справи п`ять днів, з дня наступного за днем отримання пояснень третьої особи, для подання відповіді на такі пояснення.

3. Роз`яснити, що заяви по суті подаються з доказами надіслання іншим учасникам. З матеріалами справи можна ознайомитись у приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця Петра Болбочана, 8, корпус "В", кабінет 41.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Кодексом адміністративного судочинства не передбачено оскарження ухвали про залучення третьої особи.

Повний текст ухвали складено 17 березня 2020 року.

Суддя В.А. Донець

Дата ухвалення рішення16.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88268944
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу,

Судовий реєстр по справі —826/16077/18

Постанова від 25.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Постанова від 25.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Ухвала від 07.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Постанова від 25.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Ухвала від 22.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Постанова від 02.02.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Постанова від 02.02.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні