Ухвала
від 17.03.2020 по справі 420/6425/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

17 березня 2020 р.м.ОдесаСправа № 420/6425/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого-судді Градовського Ю.М., суддів: Крусяна А.В., Яковлєва О.В., розглянувши питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Департамента фінансів Одеської обласної державної адміністрації на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 18 грудня 2019р. по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Департамента фінансів Одеської обласної державної адміністрації про застосування заходів державного реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В:

У жовтні 2019р. ГУ ДСНС в Одеській області звернулося в суд із адміністративним позовом до Департаменту фінансів Одеської обласної державної адміністрації, в якому разом з уточненням просило застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Департаменту фінансів Одеської області державної адміністрації у вигляді повного зупинення експлуатації будівель бази відпочинку "Фінансист" Департаменту фінансів Одеської обласної державної адміністрації, яка розташована за адресою: 67700, Одеська обл., м.Білгород-Дністровський, смт.Затока, Центральний район, вул.Приморська, 101-б шляхом відключення будівель бази відпочинку "Фінансист" Департаменту фінансів Одеської обласної державної адміністрації від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків наданих в акті перевірки за №446 від 2.09.2019р., до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки за №446 від 2.09.2019р. за номерами: 1-19..

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 18 грудня 2019р. адміністративний позов задоволено.

Застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Департаменту фінансів Одеської області державної адміністрації у вигляді повного зупинення експлуатації будівель бази відпочинку "Фінансист" Департаменту фінансів Одеської обласної державної адміністрації, яка розташована за адресою: 67700, Одеська обл., м.Білгород-Дністровський, смт.Затока, Центральний район, вул.Приморська, 101-б шляхом відключення будівель бази відпочинку "Фінансист" Департаменту фінансів Одеської обласної державної адміністрації від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків наданих в акті перевірки за №446 від 2.09.2019р., до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки за №446 від 2.09.2019р. за номерами: 1-19.

Не погоджуючись із даним судовим рішенням Департаментом фінансів Одеської обласної державної адміністрації подано апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду скасувати та прийняти нову постанову, якою у задоволенні адміністративного позову відмовити в повному обсязі.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 17.02.2020р. апеляційну скаргу Департаменту фінансів Одеської обласної державної адміністрації - залишено без руху, у зв`язку із несплатою судового збору у розмірі 2 881,5грн. та надано строк для усунення вказаного недоліку.

Копія вказаної ухвали П`ятого апеляційного адміністративного суду направлялась на адресу апелянта вказану ним в апеляційній скарзі, що підтверджується наявним в матеріалах справи супровідним листом та отримана скаржником 20.02.2020р., що підтверджується повідомленнями про вручення копії зазначеної ухвали з відповідним підписом уповноваженої особи.

Станом на 17 березня 2020р. (з урахуванням наданого в ухвалі строку для усунення недоліків апеляційної скарги) скаржником не виконано вимоги ухвали П`ятого апеляційного адміністративного суду від 17.02.2020р. про залишення поданої ним апеляційної скарги без руху.

Відповідно до ч.2 ст.298 КАС України, до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст.296 цього Кодексу, застосовуються правила ст.169 цього Кодексу (залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви).

Відповідно до ч.1 ст.169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст.160,161 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, протягом якого потрібно усунути недоліки.

У відповідності до приписів п.1 ч.4 ст.169 КАС України у разі не усунення вищевказаних недоліків апеляційної скарги остання буде повернута апелянту.

На підставі наведеного, зважаючи на те, що скаржниками не виконано вимоги ухвали без руху, при наявності у останнього достатнього часу для виконання вимог ухвали та усунення недоліків апеляційної скарги, судова колегія приходить до висновку про наявність підстав для повернення апеляційної скарги скаржнику.

Керуючись ст.ст.169, 296, 298 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Департамента фінансів Одеської обласної державної адміністрації на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 18 грудня 2019р. по справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Департамента фінансів Одеської обласної державної адміністрації про застосування заходів державного реагування у сфері державного нагляду (контролю) - повернути апелянту.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом 30 днів.

Головуючий-суддя Ю.М. Градовський

Судді А.В. Крусян

О.В. Яковлєв

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88269982
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/6425/19

Ухвала від 17.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Рішення від 21.12.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Рішення від 18.12.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

Ухвала від 04.11.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Левчук О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні