Ухвала
від 26.02.2020 по справі 741/598/19
НОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 741/598/19

Провадження № 2/741/93/20

У Х В А Л А

м. Носівка 26 лютого 2020 року

Носівський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого -судді Киреєва О.В.,

з участю секретаря Качан О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача - адвоката Левченка Геннадія Володимировича про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Метрируд про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку,

встановив:

9 квітня 2019 року позивач звернувся до суду з цим позовом.

У справі було відкрито загальне позовне провадження, проведено підготовче засідання та призначено її судовий розгляд по суті.

26 лютого 2020 року до суду надійшло зазначене клопотання, в якому представник позивача у зв`язку із зміною назви ТОВ Метрируд просив витребувати від відповідача та Тернопільської міської ради копію або витяг із статуту ТОВ Рейкан щодо правонаступництва.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, про причини неявки до суду не повідомили.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України суд проводить засідання без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Вирішуючи клопотання представника позивача про витребування доказів, суд виходить з наступного.

У судовому засіданні встановлено, що у зв`язку із отриманою інформацією про можливе перейменування ТОВ Метрируд на ТОВ Рейкан представник позивача звертався до Тернопільської міської ради, в якій відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зберігається реєстраційна справа ТОВ Рейкан , із адвокатським запитом про надання йому копії або витягу із статуту ТОВ Рейкан щодо правонаступництва, але станом на 26 лютого 2020 року відповіді на запит не отримав.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною 3 ст. 84 ЦПК України встановлено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Ураховуючи те, що позивач та його представник не мають можливості самостійно надати суду вищезазначені докази, які мають значення для з`ясування всіх обставин справи, встановлення належного відповідача у справі та ухвалення законного і обґрунтованого рішення, суд приходить до висновку про необхідність часткового задоволення цього клопотання.

Суд вважає за доцільне витребувати від Тернопільської міської ради, як суб`єкта, що забезпечує зберігання реєстраційної справи ТОВ Рейкан , належним чином засвідчену копію реєстраційної справи ТОВ Рейкан , ідентифікаційний код юридичної особи: 37250836.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань витребування (вилучення) документів з реєстраційних справ здійснюється в порядку, визначеному законом.

Пунктом 1 розділу VIII Доступ до документів реєстраційної справи Порядку формування та зберігання реєстраційних справ, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 18 листопада 2016 року № 3267/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 листопада 2016 року за № 1499/29629, встановлено, що доступ до документів реєстраційної справи відповідно до статті 17 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та статті 30 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань забезпечує посадова особа із зберігання реєстраційних справ відповідного суб`єкта, що забезпечує зберігання реєстраційних справ.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 84, 259, 260, 261 ЦПК України,

постановив:

Клопотання представника позивача - адвоката Левченка Геннадія Володимировича про витребування доказів - задовольнити частково.

Зобов`язати посадову особу із зберігання реєстраційних справ у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, Тернопільської міської ради, ідентифікаційний код юридичної особи: 34334305, місцезнаходження: 46001, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Листопадова, 5, а у разі її відсутності - керівника Тернопільської міської ради, до 20 квітня 2020 року надати суду належним чином засвідчену копію реєстраційної справи товариства з обмеженою відповідальністю Рейкан , ідентифікаційний код юридичної особи: 37250836, місцезнаходження: 46010, Тернопільська область, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 28.

Роз`яснити посадовій особі із зберігання реєстраційних справ у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, Тернопільської міської ради, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Копію ухвали направити посадовій особі із зберігання реєстраційних справ у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, Тернопільської міської ради та керівнику Тернопільської міської ради для виконання.

Оголосити перерву у розгляді справи до 14 години 15 хвилин 6 травня 2020 року.

Здійснити виклик учасників справи в судове засідання відповідно до вимог ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Киреєв

СудНосівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення26.02.2020
Оприлюднено26.03.2020
Номер документу88422739
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —741/598/19

Ухвала від 23.02.2021

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Рішення від 26.11.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 06.05.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 28.05.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Носівський районний суд Чернігівської області

Киреєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні