Ухвала
від 25.03.2020 по справі 1-21/11
ЛЮБЕШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №1-21/11

Номер провадження 1-в/162/6/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 березня 2020 року смт. Любешів

Любешівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

представника Любешівського ВП

Камінь-Каширського ВП

ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 ,

особи, щодо якої внесено подання ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Любешів подання начальника Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_5 щодо встановлення адміністративного нагляду відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , раніше судимого, -

ВСТАНОВИВ:

Начальник Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_5 звернувся до Любешівського районного суду із поданням про встановлення адміністративного нагляду щодо ОСОБА_4 терміном на 1 рік.

Подання мотивоване тим, що ОСОБА_4 після звільнення з місць позбавлення волі, незважаючи на попередження органів внутрішніх справ, продовжує вчиняти адміністративні правопорушення, за що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Тому начальник Любешівського ВП просить суд вирішити питання про встановлення ОСОБА_4 адміністративного нагляду, встановивши обмеження, передбачені статтею 10 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", терміном на 1 рік.

В судовому засіданні представник Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 подання підтримала із зазначених у ньому підстав.

Особа, щодо якої внесено подання ОСОБА_4 не заперечував щодо встановлення відносно нього адміністративного нагляду.

Відповідно до пункту "в" частини 1 статті 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів внутрішніх справ, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Статтею 5 вищевказаного Закону передбачено, що адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у пункті "в" статті 3 цього Закону, - в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцем проживання особи, звільненої з місць позбавлення волі, за поданням начальника органу Національної поліції. У поданні мають бути визначені обмеження, які пропонує встановити на підставі статті 10 цього Закону відповідно начальник установи виконання покарань чи начальник органу Національної поліції щодо поведінки піднаглядного, та обгрунтування доцільності таких заходів.

Судом встановлено, що вироком Любешівського районного суду Волинської області від 04 квітня 2011 року ОСОБА_4 визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.186 КК України та ч.1 ст.122 КК України, на підставі ч.1 ст.70 КК України призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Ухвалою Рівненського районного суду Рівненської області від 06 серпня 2014 року ОСОБА_4 звільнено від відбування покарання, призначеного вироком Любешівського районного суду Волинської області від 04 квітня 2011 року, умовно-достроково на невідбутий строк покарання - 1 рік 7 місяців 7 днів.

Любешівським районним судом Волинської області 25 квітня 2018 року було винесено ухвалу, якою встановлено адміністративний нагляд щодо ОСОБА_4 терміном один рік із передбаченими Законом України Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі обмеженнями.

Із матеріалів, приєднаних до подання, вбачається, що ОСОБА_4 неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, зокрема:

- 17 червня 2019 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.127 КУпАП та того ж дня за ч.1 ст.178 КУпАП;

- 24 серпня 2019 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.127 КУпАП;

- 18 грудня 2019 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.127 КУпАП та того ж дня за ч.1 ст.176 КУпАП;

- 20 лютого 2020 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.178 КУпАП;

- 23 лютого 2020 року за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.127 КУпАП.

Крім того, 18 червня 2019 року ОСОБА_4 оголошувалося попередження начальником СП Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_6 - про можливість встановлення відносно нього адміністративного нагляду у разі продовження ведення антигромадського способу життя, що підтверджується матеріалами, приєднаними до подання.

Зважаючи на вищевикладене та беручи до уваги те, що ОСОБА_4 раніше судимий, неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, попереджався про можливість встановлення відносно нього адміністративного нагляду, проте продовжував вчиняти адміністративні правопорушення, на шлях виправлення не став, суд приходить до висновку про задоволення подання.

На підставі викладеного, керуючись пунктом "в" частини 1 статті 3, статтей 4, 5, 6, 10 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Щодо ОСОБА_4 , на підставі пункту "в" частини 1 статті 3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" від 1 грудня 1994 року, встановити адміністративний нагляд терміном на 1 (один) рік, встановивши відповідні обмеження щодо поведінки піднаглядного.

На підставі статті 10 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" від 1 грудня 1994 року ОСОБА_4 заборонити:

1) виходити з будинку, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з 22 години 00 хвилин до 06 години 00 хвилин;

2) відвідувати торгівельні заклади Любешівського району Волинської області, де реалізуються спиртні напої на розлив;

3) виїзд в особистих справах за межі Любешівського району Волинської області без дозволу начальника Любешівського ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області;

4) ОСОБА_4 з`являтися для реєстрації в Любешівське ВП Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області два рази на місяць, а саме в перший та останній понеділок місяця.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду через Любешівський районний суд Волинської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення25.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88432302
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про установлення, припинення адміністративного нагляду

Судовий реєстр по справі —1-21/11

Постанова від 24.01.2011

Кримінальне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Сосновська Л. І.

Постанова від 19.07.2021

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 15.07.2021

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Постанова від 20.05.2020

Кримінальне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Міросєді А. І.

Постанова від 07.04.2020

Кримінальне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Міросєді А. І.

Ухвала від 17.04.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 25.03.2020

Кримінальне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Постанова від 14.05.2013

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ніточко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні