Ухвала
від 23.03.2020 по справі 308/11406/15-ц
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/11406/15-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.03.2020 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

у складі: головуючого - судді Данко В.Й.

з участю секретаря судових засідань Павлюх Л.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ужгород цивільну справу за заявою Державного навчального закладу Ужгородський центр професійно - технічної освіти , за участю заінтересованих осіб - ОСОБА_1 , Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області про заміну сторони у виконавчому провадженні,-

ВСТАНОВИВ:

Державний навчальний заклад Ужгородський центр професійно - технічної освіти , за участю заінтересованих осіб - ОСОБА_1 , Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області звернувся до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні. Обгрунтовуючи вимоги поданої заяви вказує на те, що заочним рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатській області ухвалено позов органу опіки та піклування Ужгородського міськвиконкому в інтересах ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , за участю третьої особи - Прокурора Ужгородської місцевої прокуратури про позбавлення батьківських прав задоволено, позбавлено ОСОБА_1 батьківських прав відносно неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також ухвалено стягувати з ОСОБА_1 аліменти на утримання дітей - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі 1/3 частини всіх видів її доходу, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 11 вересня 2015 року до досягнення дітьми повноліття.

На виконання вказаного рішення суду 27.04.2016 року було видано виконавчий лист №308/11406/15, в 22.09.2017 року державним виконавцем Ужгородського МВ ДВС ГТУЮ в Закарпатській області винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 54748616 з виконання вказаного виконавчого листа. Стягувачем у даному виконавчому провадженні є орган опіки та піклування Ужгородського міськвиконкому м. Ужгород.

Однак, із 02.09.2019 року неповнолітній ОСОБА_3 зарахований на навчання до ДНЗ Ужгородський центр професійно - технічної освіти , де перебуває на повному державному утриманні та навчається по теперішній час, а тому, вказаний навчальний заклад виступає правонаступником стягувача у вказаному виконавчому провадженні.

У зв`язку з цим, просить суд задовольнити дану заяву та винести ухвалу, якою замінити сторону стягувача органі опіки та піклування Ужгородського міськвиконкому м. Ужгород на Державний навчальний заклад Ужгородський центр професійно - технічної освіти (код за ЄДРПОУ 02543779), аліменти перераховувати на рахунок, відкритий в банку АБ Укргазбанк : отримувач - ОСОБА_4 , РНОКПП НОМЕР_1 , код банку - 320478, рахунок отримувача - НОМЕР_2 , IBAN UA1032047780000026209130946387, призначення платежу - аліменти.

Сторони в судове засідання не з`явилися, будучи належним чином повідомленими про час та місце слухання заяви, а тому суд розглядає справу за їх відсутності, так як у відповідності до ч.3 ст.442 ЦПК України їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про зміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали заяви, суд приходить до переконання, що така є обґрунтованою та такою, що підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що заочним рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатській області ухвалено позов органу опіки та піклування Ужгородського міськвиконкому в інтересах ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , за участю третьої особи - Прокурора Ужгородської місцевої прокуратури про позбавлення батьківських прав задоволено, позбавлено ОСОБА_1 батьківських прав відносно неповнолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також ухвалено стягувати з ОСОБА_1 аліменти на утримання дітей - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 в розмірі 1/3 частини всіх видів її доходу, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з 11 вересня 2015 року до досягнення дітьми повноліття.

На виконання вказаного рішення суду 27.04.2016 року було видано виконавчий лист №308/11406/15, в 22.09.2017 року державним виконавцем Ужгородського МВ ДВС ГТУЮ в Закарпатській області винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 54748616 з виконання вказаного виконавчого листа. Стягувачем у даному виконавчому провадженні є орган опіки та піклування Ужгородського міськвиконкому м. Ужгород .

Однак, із 02.09.2019 року неповнолітній ОСОБА_3 зарахований на навчання до ДНЗ Ужгородський центр професійно - технічної освіти , де перебуває на повному державному утриманні та навчається по теперішній час, що підтверджується наявною в матеріалах справи копією Витягу з наказу № 1 З-УДЗ від 30.08.2019 року Про зарахування до складу учнів, прийнятих на навчання за державним замовленням .

Відповідно до ч.1, ч.2 ст.442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Виконавче провадження є однією зі стадій судового провадження, яка завершує його. Ця стадія розпочинається з набранням судовим рішення законної сили або за інших умов, встановлених законом. Сторони судового провадження на стадії виконавчого провадження набувають відповідної процесуальної якості, користуються правами та несуть певні обов`язки, зумовлені статусом сторони.

Згідно вимог ст. 15 ЗУ Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Згідно зі статтею 129-1 Конституції України судове рішення є обов`язковим до виконання. Держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд.

Виконання судового рішення є невід`ємною складовою права кожного на судовий захист і охоплює, зокрема, законодавчо визначений комплекс дій, спрямованих на захист і відновлення порушених прав, свобод, законних інтересів фізичних та юридичних осіб, суспільства, держави (пункт 2 мотивувальної частини рішення Конституційного Суду України від 13.12.2012 № 18-рп/2012). Невиконання судового рішення загрожує сутності права на справедливий розгляд судом (пункт 3 мотивувальної частини рішення Конституційного Суду України від 25.04.2012 № 11-рп/2012).

Таким чином, оскільки виконання рішення суду є невід`ємною стадією процесу правосуддя, то і заміна сторони на цій стадії може відбуватися не інакше, як на підставах та у порядку, визначеному ЦПК України та Законом України "Про виконавче провадження", який регулює умови і порядок виконання рішень судів, що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до переконання, що подана до суду заява про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.15 Закону України Про виконавче провадження , ст.442 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Державного навчального закладу Ужгородський центр професійно - технічної освіти , за участю заінтересованих осіб - ОСОБА_1 , Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити стягувана орган опіки та піклування Ужгородського міськвиконкому м. Ужгород у виконавчому провадженні № 54748616 з виконання виконавчого листа № 308/11406/15, виданого 27.04.2016 року Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області, його правонаступником - Державний навчальний заклад Ужгородський центр професійно - технічної освіти (88011, м. Ужгород, вул. Сергія Мартина, 3, код за ЄДРПОУ 02543779), рахунок, відкритий в банку АБ Укргазбанк : отримувач - ОСОБА_4 , РНОКПП НОМЕР_1 , код банку - 320478, рахунок отримувача - НОМЕР_2 , IBAN НОМЕР_3 , призначення платежу - аліменти .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена в загальному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів до Закарпатського апеляційного суду і набере законної сили в разі неподання такої в установлений строк.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду: В.Й. Данко

Дата ухвалення рішення23.03.2020
Оприлюднено27.03.2020
Номер документу88436959
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —308/11406/15-ц

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 23.09.2015

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні